عنوان پایان‌نامه

بررسی عددی و آزمایشگاهی مهاربندهای کمانش ناپذیر



    دانشجو در تاریخ ۰۵ مهر ۱۳۸۸ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی عددی و آزمایشگاهی مهاربندهای کمانش ناپذیر" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس یک فنی شماره ثبت: 1301;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 42908
    تاریخ دفاع
    ۰۵ مهر ۱۳۸۸
    استاد راهنما
    عبدالله حسینی

    با توجه به تجارب حاصل از زلزله های گذشته و همچنین اطلاعات بدست آمده از طریق آزمایش، بروز کمانش در اعضای مهاربندی پدیده‌ای غیرشکل پذیر و همراه با زوال سختی و مقاومت شدید در رفتار این مهاربندها می باشد. مطالعات بیشتر منجر به معرفی نوع پیشرفته‌تری از مهاربندها به نام مهاربندهای مقید شده در برابر کمانش گردید. در این نوع مهاربندها با مقید کردن مهاربند در برابر کمانش از بروز کمانش در آن جلوگیری به عمل آمده و رفتار بار- تغییر مکان آن در دو حالت کشش و فشار بدون افت در سختی مقاومت یکسان می باشد. به منظور کاربرد و استفاده از این سیستم مهاربندی می¬بایستی مطالعات آزمایشگاهی بر روی این المانها به منظور شناسایی و گواهی رفتار این المانها مطابق آئین¬نامه¬های طراحی صورت پذیرد. برای این منظور در این تحقیق به بررسی آزمایشگاهی 2 نمونه از این مهاربندها در مقیاس 2/1 پرداخته شده است. ضمناً مدل اجزاء محدود این المانها با استفاده از نرم¬افزار ANSYS مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. در انجام آزمایشات بر روی المانهای کمانش ناپذیر، اثرات برون محوری ناشی از قرارگرفتن المان در قاب با استفاده از تحلیل¬های صورت گرفته تخمین و به نمونه اعمال شده است. نتایج حاصل از آزمایشات حاکی از این است که مهاربندها توانسته¬اند سیکلهای بارگذاری پیشنهادی آئین¬نامه را بدون افت در سختی و مقاومت تحمل و رفتار یکسانی در کشش و فشار از خود نشان دهند. ضمناً این رفتار پایدار در کشش و فشار در نتایج حاصل از تحلیل اجزاء محدود نیز قابل مشاهده است. در انتها به بررسی ضرایب رفتار قابهای مهاربندی شده با المانهای کمانش ناپذیر و مقایسه آن در تعداد طبقات ساختمان پرداخته شده است. نتایج حاکی از این است که با افزایش تعداد طبقات میزان ضرایب رفتار قاب¬های این مهاربندها، نسبت به اعداد پیشنهادی آئین نامه کاهش می¬یابد. مطابق آزمایشات صورت گرفته در این تحقیق و نیز سایر تحقیقات در سراسر دنیا، استفاده از این سیستم مهاربندی باعث ارتقاء رفتار لرزه¬ای سازه در برابر بارهای جانبی می¬باشد.
    Abstract
    As for previous earthquake and got information from experimental studies, buckling of bracing element is the inductile phenomena with lack of stiffness and strength in their behavior. More studies cause to present an advanced type of braces in title as buckling restrained braced frames. In this braces by restraining the brace from buckling, their behavior of load-displacement in tension and compression is similar without any lack of stiffness and strength. In order to use of this bracing system, need to carry out laboratory testing. For this reason in this study laboratory testing for two buckling restrained braces are carry out. In addition finite element modeling of these braces is done in ANSYS software. In this testing the effect of eccentricity of brace is determined and applied to the elements. The results from testing are shown that the braces are tolerated purposed cyclic load without any degradation in stiffness and strengths. The behavior of braces in tension and compression is similar. Also this stable behavior of braces is illustrated in finite element model. In the end section of this study, response modification factor of buckling restrained braced frames are investigated. The response modification factors are compared in number of story. The results showed that, with increase the number of stories, the response modification factor is decrease. According to the results from these experimental studies and other studies around the word, using this system in structures, cause to improve the seismic behavior of structures.