عنوان پایان‌نامه

استفاده از انرژی باد جهت پمپاژآب با استفاده از cavity pump



    دانشجو در تاریخ ۱۳ شهریور ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "استفاده از انرژی باد جهت پمپاژآب با استفاده از cavity pump" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس 2 فنی شماره ثبت: 2589;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 62436
    تاریخ دفاع
    ۱۳ شهریور ۱۳۹۲
    استاد راهنما
    سیداحمد نوربخش

    استفاده از پمپ ها امروزه در همه زمینه ها بسیار زیاد شده است در همه صنایع می توان کاربرد پمپ های بزرگ و کوچک را مشاهده نمود یکی از این کاربردها استفاده از این وسایل برای پمپاژ آب با استفاده از انرژی باد می باشد، این موضوع امروزه و با گسترش استفاده از انرژی های تجدید پذیر در دنیا موضوع جالب توجه و کاربردی شده است. کاربردی ترین پمپ ها در این موضوع پیچ ارشمیدس و پمپ های حفره ای پیشرونده هستند که اصطلاحاً آن را پمپ PC یا پمپ موینو می نامند. این پمپ که در رده ی پمپ های جابجایی مثبت می باشد از دو قسمت اساسی روتور و استاتور تشکیل شده است که روتور درون استاتور دو حرکت چرخشی و رفت و برگشتی انجام می دهد که حاصل این حرکات پمپاژ سیال از قسمت کم فشار به قسمت پرفشار است. در این پروژه سعی شده است که یک مدل سازی سه بعدی از این پمپ ها صورت پذیرد تا نحوه حرکت سیال و تغییرات فشار سیال در طول پمپ بررسی شود، همچنین تأثیر دور پمپ که ناشی از وزش باد می باشد نیز بر روی جریان و مشخصات آن بررسی شده است. از دیگر سوی تأثیر دبی های مختلف جریان درون پمپ بررسی شده است تا مشاهده گردد که دبی چه تغییراتی بر روی کانتور فشار در نقاط مختلف پمپ دارد. فعالیت دیگری که صورت گرفته است بررسی نحوه تغییر فشار در نقاط مختلف طولی پمپ و مقایسه آن¬ها با هم است تا بتوان یک الگوی رفتاری از تغییرات فشار در طول پمپ ارائه داد. موضوع دیگر چگونگی تغییرات فشار در مقطع خروجی پمپ در زمان های مختلف و تشریح این تغییرات است. سیال با نزدیک شدن روتور به دیواره تحت فشار قرار میگیرد و فشار آن افزایش می یابد و در نتیجه به علّت محدودیت فضایی به قسمت های بالا دست منتقل می شود و با دور شدن روتور از دیواره به علّت خلاء ایجاد شده ناشی از عدم وجود سیال، سیال را از پایین دست می مکد.
    Abstract
    Pumps are of many usages in industrial applications. One of these applications is pumping water utilizing wind energy. Nowadays renewable energies are maybe the first concern of all countries, hence using wind energy in pumping is certainly of interest. In the context of renewable energies, the most applicable types of pumps are Archimedean Screw and Progressive Cavity which are generally known as Moineau pump. This pump is of positive displacement and is composed of two main components; rotor and stator. Rotor has two types of motions inside the stator, reciprocal and rotational which result in pumping from low-pressure to high-pressure region. In the present work it has been attempted to perform three dimensional modeling of this type of pumps in order to investigate fluid motion and variation of pressure throughout the pump. Wind energy may results in different rotor velocity; effect of this velocity variation on the flow and its characteristics has been also investigated. To realize how the volume rate of flow can affect the pressure distribution, modeling with different volume rates of flow are performed. Pressure variation throughout the pump has been studied to propose a pattern for pressure distribution with axial position. Outlet pressure variation with time was the other concern of the author which has been fully investigated. Approaching the rotor to the wall, fluid is pressurized and hence transferred to outgoing region and vice versa because of the vacuum engendered.