ارزیابی عامل دروندادی دانشجویان در فرایند آموزش کارآفرینی ( مورد مطالعه : دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران)
- رشته تحصیلی
- کارآفرینی- آموزش وترویج کارآفرینی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه دانشکده کارآفرینی شماره ثبت: 496;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 60789
- تاریخ دفاع
- ۳۱ شهریور ۱۳۹۲
- دانشجو
- محمد سجادی
- استاد راهنما
- محمد عزیزی
- چکیده
- ارزیابی یکی از مهمترین مراحل فرایند آموزشی می باشد. ارزیابی ورودی یک سیستم آموزشی نیز بخشی از ارزیابی کل سیستم آموزشی می باشد، که برای اینکه این سیستم به اهداف و رسالت های خود دست پیدا کند از همان ابتدا باید در ورود عامل دروندادی به سیستم دقت لازم را به عمل آورد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی عامل دروندادی دانشجویان در فرآیند آموزش کارآفرینی، در سال 1392 انجام گرفته است. تحقیق حاضر از منظر هدف، کاربردی و از منظرگردآوری داده ها و اطلاعات از نوع ترکیبی (کیفی،کمی) است. روش تحقیق در بخش کمی از نوع توصیفی- پیمایشی و در بخش کیفی از نوع اکتشافی می باشد. جامعه آماری در این تحقیق در بخش کمی کلیه دانشجویان در حال تحصیل و در بخش کیفی اعضای هیأت علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران می باشد. نمونه آماری دانشجویان از طریق روش نمونه گیری تصادفی ساده 120 نفر، انتخاب گردیدند. جهت گردآوری اطلاعات در مرحله کیفی، از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با خبرگان و در مرحله کمی، از پرسشنامه (محقق ساخته) که یکی از ابزارهای رایج و روشی مستقیم برای کسب داده های تحقیق می باشد، استفاده شده است. بر اساس یافته های حاصل از این تحقیق، 5 ملاک: توانایی و مهارت، عوامل انگیزشی و نگرشی، پیشینه، علاقه و آگاهی و پیشرفت تحصیلی شناسایی شد. سپس بر اساس نشانگرهای شناسایی شده از طریق مصاحبه با خبرگان این ملاک ها مورد ارزیابی قرار گرفت. در بخش توانایی و مهارت وضعیت مطلوب؛ در بخش عوامل نگرشی و انگیزشی وضعیت نسبتا مطلوب؛ در بخش پیشینه وضعیت نا مطلوب و در بخش علاقه و آگاهی وضعیت نسبتا مطلوب شناسایی شد. واژگان کلیدی: ارزیابی، درونداد، آموزش کارآفرینی، دانشجویان
- Abstract
- Evaluation is one of the most important stages of the educational process. Input evaluation of an educational system is also part of the evaluation of the educational system, That these systems can achieve their mission objectives From the very first entry in the input to the system to provide the required accuracy. This study aims to evaluate student input factor in entrepreneurship training process, have been conducted in 1392. The aim of the present study in terms of functional and data type is Mnzrgrdavry hybrid (qualitative, quantitative) . . Methodology of the quantitative descriptive - qualitative part of the survey is exploratory. The population in this study a small portion of all students and faculty entrepreneurship Tehran University is qualitative. . Sample through a random sample of 120 students were selected. The qualitative phase of data collection through semi-structured interviews with experts and a small stage, a questionnaire designed by the researcher as a tool for business research data is common and direct method is used. Based on the results of this study, five criteria: ability and skills, motivational factors and attitudes, backgrounds, interests, and knowledge and academic achievement were identified. Then, based on indicators identified through interviews with experts evaluated these criteria. The ability and skills desirable in attitudinal and motivational factors are relatively favorable position in the history of disadvantage and in relatively good condition of interest and knowledge were identified. Keywords: assessment, input, entrepreneurial education, students