عنوان پایان‌نامه

تدوین معیارهای ناظربرتوسعه وپیشرفت جامعه درپرتورهنمودهای امام علی(ع)



    دانشجو در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تدوین معیارهای ناظربرتوسعه وپیشرفت جامعه درپرتورهنمودهای امام علی(ع)" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    مدیریت دولتی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 61517
    تاریخ دفاع
    ۲۵ شهریور ۱۳۹۲

    در ظلمتکده جهان که حقیقت با اوهام و ظنون آمیخته و راه از چاه هویدا نیست و از تصادم امیال و وظایف و قیود در هر قدم هزاران پیچ و خم و پرتگاه در پیش است، برای فرار از حیرت و گمراهی ، سعی در تمسک از سخنان اهل بیت علیهم‌السلام برای تدوین معیارهای ناظر بر توسعه و پیشرفت جامعه کردیم. کشورهای پیشرفته‌ی امروزی، خط مسیرهایی متعدد، متنوع و گاها بسیار گوناگون داشته‌اند و نیل به توسعه، برای همه آنها به یک قیمت تمام نشده‌ است. قبول دربست نظریات وارداتی توسعه، بدون انجام امور تطبیقی و بومی‌سازی نسبت به فرهنگ، مذهب و دیگر مسایل بومی، به معنی شکست در برنامه‌های راهبردی توسعه است. بنابراین اگر مدلی ساخته شود که هم جنبه‌های علمی را در برداشته باشد و هم از جهت بومی و دینی با فرهنگ ملی و اسلامی همخوانی داشته باشد، می‌توان به تحقق پیشرفت و تعالی امیدوار بود. در بسیاری از کشور‌های در حال توسعه، به ویژه کشور‌های مسلمان مانند ایران، که به دنبال مدلی مناسب برای رسیدن به توسعه و پیشرفت هستند، استفاده از مدلی که ریشه در مذهب آنان داشته باشد، کارساز است. با توجه به انطباق فرمایشات امام با مسایل فرهنگی، اجتماعی و مذهبی کشور ما، به نظر می‌رسد مدل پیشرفت و تعالی علوی می‌تواند به عنوان مدلی مادر، در جهت رسیدن به پیشرفت و تعالی مدنظر قرار گیرد. استفاده از رهنمود‌های امام برای گذار از دوران فقر و عقب‌ماندگی، نوعی سرمایه معنوی محسوب می‌شود. پژوهش حاضر بر آن است تا با استفاده از مدل سه شاخگی، به بررسی توصیفی _ تحلیلی اهداف و شاخص‌های توسعه و تعالی در سه شاخه رفتاری، ساختاری و زمینه‌ای در پرتو فرمایشات امام علی (ع) بپردازد. در گام اول، طی فراگرد گردآوری و تحلیل داده‌های پژوهش، با بهره‌گیری از مصاحبه‌هایی نیمه ساختار یافته با خبرگان منتخب، داده‌های اولیه پژو هش که معطوف به شناسایی شاخص‌ها و اهداف توسعه و تعالی در عرصه‌های توسعه و تعالی انسانی، محیط‌زیست، توسعه و پیشرفت سیاسی و توسعه و تعالی اقتصادی در مکتب علوی بودند، گردآوری شد. در گام دوم، متن پیاده شده مصاحبه‌ها چندین مرتبه مورد مطالعه و بازبینی قرار گرفت و 623 کد اولیه شناسایی و استخراج گردید. سپس کدهای اولیه با استفاده از نرم‌افزار MAXQDA چندین مرتبه مورد تحلیل و بازبینی قرار گرفته و 210 مولفه مورد اجماع قرار گرفت؛ سپس جهت آزمون نتایج از تکنیک
    Abstract
    This study aims to deescriptive analysis of the goals and indicators of development and progress in the three branches of behavioral, structural and context in the light of the Imam Ali (AS) by 3C model. The purpose of the study and application of methods based on a descriptive survey is to collect data. Therefore, in this study, the content analysis method, indicators of progress and excellence of Imam Ali in the light of the guidelines were identified; The initial coding software using MAXQDA been reviewed several times and 102 components were identified and analyzed; Then the fuzzy Delphi technique was used to test the results. Finally, The 23 theme-based economic development, 38 basic themes of political and administrative development, 24 basic development and human excellence theme and 14 theme-based development environment data set were identified.