عنوان پایان‌نامه

تاثیر گردشگری برمعیشت پایدار روستایی



    دانشجو در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تاثیر گردشگری برمعیشت پایدار روستایی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 59476;کتابخانه دانشکده جغرافیا شماره ثبت: 1762
    تاریخ دفاع
    ۳۱ شهریور ۱۳۹۲
    استاد راهنما
    مجتبی قدیری معصوم

    گردشگری در محیط‌های روستایی با توجه به توسعه شهرنشینی، بهبود سیستم حمل و نقل و ارتباطات، افزایش اوقات فراغت و غیره، در حال گسترش است و می‌تواند موجبات ایجاد اشتغال و توسعه خدمات و امکانات را در روستاها فراهم سازد. روستای رادکان از شهرستان کردکوی یکی از نواحی مستعد گردشگری بوده که در چند دهه گذشته تحولات زیادی را در این زمینه تجربه کرده است. این تحقیق با هدف بررسی اثرات و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی گردشگری در این روستا، انجام شده است و از روش‌های کتابخانه‌ای و میدانی به ویژه انجام مصاحبه، تکمیل پرسشنامه از گردشگران، مردم و مسئولین محلی استفاده گردید. بررسی‌های انجام گرفته نشان می‌دهد که، صنعت گردشگری تا به امروز در بخش اشتغال زایی شاغلین روستا را به فعالیت واداشته و نوعی از تنوع شغلی را به ویژه در بخش خدمات ایجاد کرده است، همچنین دگرگونی‌هایی را در فعالیت‌های اقتصادی به خصوص از بخش کشاورزی به نفع خدمات و توسعه آن در پی داشته است. گردشگری زمینه توسعه امکانات و خدمات روستایی را به ویژه در سال‌های آغازین توسعه گردشگری مهیا ساخته و در بخش فرایندهای اجتماعی و جمعیتی روستا نه تنها جمعیت بومی را در خود حفظ نمود، بلکه بر خلاف روستاهای دیگر کشور، مهاجر پذیر نیز بوده است. با توجه به دگرگونی‌ها و تحولاتی که بخش گردشگری در روستا ایجاد نمود و ساختار اقتصادی روستا را تا حدودی تحت شعاع خود قرار داد. نتایج بیان می‌کنند که گردشگری در روستای رادکان، اگرچه باعث به وجود آمدن شغل‌ها و در نتیجه درآمدهایی مرتبط با گردشگری و نیز کمک به برخی دیگر از فعالیت‌های سنتی روستایی مانند خدمات و باغداری شده است. اما این تأثیر بسیار محدود بوده و تنها برخی از خانوارها را در بر می‌گیرد. همچنین به علت نبود نهاد یا تعاونی‌های محلی و متولی مختص به گردشگری، ایجاد منافع عمومی حاصل از گردشگری برای جامعه محلی به عنوان یک کل، محقق نشده است. یافته‌ها نشان می‌دهد که گردشگری بر جنبه های دیگری چون مسائل اجتماعی – فرهنگی، زیست محیطی و نهادی اثرات مثبت چندانی نداشته و در مواردی نیز اثرات منفی اجتماعی و زیست محیطی به همراه داشته است. واژگان کلیدی: معیشت پایدار، گردشگری روستایی، توسعه روستایی پایدار، رادکان.
    Abstract
    Tourism in rural areas due to urban development, improved transportation and communication, increased leisure time , etc. , are being developed and could create jobs and provide services and facilities in rural areas . Prone areas of the city kordkuy Radekan village tourism was one of the last few decades has experienced many changes in these areas . This study aims to evaluate the economic and social implications of tourism in this country , there has been a particular library and field interviews , questionnaires to tourists , local people and the authorities .it has been in service development . Due to changes and developments in the tourism sector, rural development and rural economic structure somewhat undermine that . The results suggest that tourism in the village Radek, however, creates jobs and thus income related to tourism and traditional rural activities such as helping others and gardening services are . However, this effect is very limited and includes only some of the families . Also , due to the absence of specific authority or local cooperatives, tourism , public benefits derived from tourism to the local community as a Whole,hahv been met. Key word: sustainable livelihoods, rural tourism , sustainable rural developmen, Radekan .