عنوان پایان‌نامه

بررسی اثرات اسانس میخک برعملکرد سیستم ایمنی، جمعیت میکروبی و ریخت شناسی روده در جوجه گوشتی



    دانشجو در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی اثرات اسانس میخک برعملکرد سیستم ایمنی، جمعیت میکروبی و ریخت شناسی روده در جوجه گوشتی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 63582;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 777
    تاریخ دفاع
    ۲۵ شهریور ۱۳۹۲
    دانشجو
    زاهد محمدی
    استاد راهنما
    شکوفه غضنفری

    این تحقیق به منظور بررسی اثرات اسانس میخک بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، سیستم ایمنی، جمعیت میکروبی و ریخت شناسی روده در جوجه گوشتی انجام شد. بدین منظور تعداد 200 قطعه جوجه¬ی یک روزه راس 308 در یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (جیره پایه)، سه تیمار اسانس با سطوح مختلف اسانس میخک (100، 300 و 500 قسمت در میلیون + جیره پایه ) و تیمار آنتی بیوتیک با 6/0 گرم در کیلوگرم آنتی بیوتیک فلاووفسفولیپول + جیره پایه استفاده شد. خوراک مصرفی و افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک در روز های 10، 24، 42 اندازه¬گیری شد. نمونه های خونی در 42 روزگی جمع آوری شدند و برای صفات بیوشیمیایی و سیستم ایمنی آنالیز شدند. در 42 روزگی 1 گرم از محتویات سکوم به فالکون های پلاستیکی حاوی گلیسرین 10 در صد جمع آوری و تا زمان انکوباسیون در دمای 20- درجه سلسیوس نگهداری شد. از بخش های دوازدهه، ژژونوم و ایلئوم روده کوچک، قطعاتی به طول 5 سآنتیمتر جدا و در فرمالین 10 % تثبیت شدند و ارتفاع پرز، عمق کریپت، نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت، سلول های گابلت و عرض در هر سه بخش روده کوچک اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که افزایش وزن بدن با افزایش سطوح اسانس میخک به صورت غیرخطی افزایش یافت بطوریکه بیشترین وزن در تیمارهای حاوی سطوح ppm 300 و 100 اسانس میخک مشاهده شد (05/0>p). مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک در تیمارهای حاوی اسانس میخک و آنتی بیوتیک بهبود پیدا کرد (05/0>p). در تیمارهای حاوی اسانس میخک بازده لاشه، وزن نسبی سینه و ران نسبت به تیمار شاهد افزایش پیدا کرد (05/0>p). با افزایش سطوح مختلف اسانس میخک، وزن بورس فابرسیوس به صورت خطی کاهش پیدا کرد (05/0>p). غلظت کلسترول، تری گلیسرید،HDL، LDL، VLDL سرم خون در بین تیمارها مشابه بود، اما غلظت گلوکز خون در جوجه¬هایی که جیره حاوی اسانس میخک دریافت نمودند، کمتر بود (05/0> p). تعداد کلونی باکتری های لاکتوباسیل در تیمارهای حاوی اسانس میخک افزایش و تعداد کلونی های ای-کولای در سکوم کاهش یافت (05/0>p). با افزایش سطوح اسانس میخک در جیره ارتفاع پرز و عمق کریپت در هر سه بخش روده کوچک نسبت به گروه شاهد افزایش پیدا کردند (001/0>p). بر عکس ارتفاع پرز و عمق کریپت، ضخامت پرز و تعداد سلول¬های گابلت با افزایش سطوح اسانس، در دوازدهه و ژژونوم نسبت به گروه شاهد کاهش یافتند (01/0>p). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که تکمیل جیره جوجه¬های گوشتی با اسانس میخک موجب بهبود عملکرد و صفات اقتصادی لاشه می شود، همچنین اسانس میخک دارای خواص پری¬بیوتیکی بوده و فلور روده را تنظیم نموده و بر سلامتی دستگاه گوارش و میزبان موثر می باشد. لذا به عنوان جایگزینی مناسب برای آنتی¬بیوتیک¬ها در جیره جوجه های گوشتی می تواند مورد استفاده قرار گیرد. واژگان کلیدی: آنتی بیوتیک، جوجه گوشتی، اسانس میخک، عملکرد، فلور روده، مورفولوژی روده.
    Abstract
    This experiment was conducted to determine the effects of colve essential oil, on growth performance, carcass characteristics, immune system, intestinal microflora and morphology in broilers chicken. The experiments were performed on 200 one-day-old chickens (Ross 308) in a completely random basis for 5 treatments, each consisting of 4 replicates with 10 broiler chickens. The treatments include a control treatment (basal diet), three treatments with basal diets and different levels of clove essential oil (100, 300, and 500 ppm added to basal diet), and finally one treatment with 0.6 g/kg flavophospholipol antibiotic. feed intake, weight gain and feed conversion ratio of the birds were measured at 10, 24 and 42 days of age. Blood samples were taken at 42 days of age and were analyzed for biochemical traits and immune system. At 42 days of age, 1g the caecum contents were collected into 50 mL tubes and were kept on ice until inoculation and incubation. Parts of the duodenum and jejunum and ileum 5 cm long excised and formalin-fixed and were measured villus height, crypt depth, villus height:crypt depth ratio, goblet cell and thickness of the small intestinal. The results showd that body weight gain (BWG) increased nonlinearly (P<0.03) with increasing clove oil at the level 100 and 300 mg/kg. feed intake and feed conversion ratio improved in the clove oil and antibiotic grops (P< 0.05). The clove oil supplemented group had a greater carcass percentage and breast and thigh relative weights compared with the control group (P< 0.05). The weight of gastrointestinal tract and bursa Fabricius was decreased for the antibiotic and clove supplemented group compared with the control group (P<0.05). There were no differences of the serum levels of cholesterol, triglycerides and very-low density lipoprotein (VLDL) in comparison to the negative control group by treatments, but blood glucose levels in clove essential oil-containing treatments as compared to control were significantly reduced (P<0.05). The addition of clove essential oil reduced E. coli count and increased the lactic acid bacteria count of the ceoca (P<0.05). The antibiotic and clove oil group showed increased villus height, villus height: crypt depth ratio and crypt depth in the duodenum, jejunum and ileum in comparison to control group (P=0.001). Against, villi thickness and goblet cells number with increasing clove oil levels in the duodenum and jejunum were lower than the control group (P=0.01).The result obtained in this experiment indicate that supplementation broiler diet by clove oil improve growth performance, carcass characteristics, intestinal flora balance and digestive health. Therefore using these results, the clove essential oil is a good alternative to antibiotic growth promoters. Keywords: Antibiotics, broilers chicken, clove essential oil, Performance, intestinal microflora and morphology.