عنوان پایاننامه
بررسی تجربی کاربرد ریز کف ها در جداسازی و استخراج پروتئین های درمانگر
- رشته تحصیلی
- مهندسی شیمی-داروسازی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس یک فنی شماره ثبت: 1670.;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 71706
- تاریخ دفاع
- ۰۷ مرداد ۱۳۹۲
- دانشجو
- وحیده اکبرزاده
- استاد راهنما
- سیدمحمدعلی موسویان, پریسا خدیوپارسی
- چکیده
- بازیافت و خالص سازی فرآورده های زیستی بویژه آنزیم ها و پروتئین ها بسیار پیچیده می باشد و گاه به هزینه های زیادی نیاز دارد . بخاطر کاربردهای بسیار کازئین ، تلاش بر این قرار گرفت تا جداسازی آن از دیگر پروتئین های آب پنیر انجام شود . در این پژوهش، روش جداسازی ریز کف یا افرون بر پایه مواد فعال سطحی (سورفکتانت های) سدیم سولفوسوکسینات (AOT) برای محدوده های غلظتهای بحرانی به ترتیب با درصدهای وزنی 18.8، 23.9 و 27.2 ، ستیل تری متیل آمونیوم بروماید (CTAB) با درصدهای وزنی 2.97، 4.45و 8.9، توئین 60 (Tween 60) با درصدهای وزنی 32.8، 34.9 و 36.08 و اِسپن 80 (Span 80) با درصدهای وزنی32.2 ،2.35 و 8. 38 و میزان غلظتهای هر یک از سورفکتانتها به ترتیب در مقادیر 0.92 و 1.08برابر غلظت بحرانی هر یک از سورفکتانتها بکار برده شد . این مواد فعال سطحی بترتیب از نوع آنیونی، کاتیونی و غیر یونی است . برای جداسازی کازئین از دیگر پروتئین های آب پنیر، در ابتدا ریز کف یا افرون در دستگاه همزن دور بالا (6000 دور بر دقیقه) به روش آمیزه ای از دو روش ترکیبی و مخلوط تولید شد . بدین ترتیب اثر هر کدام از مواد فعال سطحی در میزان جداسازی برای غلظتهای بالا و پایین غلظت بحرانی تشکیل مایسل برای آن ماده ، بررسی شد . نتایج نشان داد که ماده فعال سطحی CTAB کارایی بالاتری در جداسازی کازئین دارد و بهترین نتایج در کاربرد مخلوطی از مواد فعال سطحی یونی و غیر یونی در غلظتهای بالا و پایین غلظت بحرانی میانگین زیر بحرانی، بحرانی و فوق بحرانی به ترتیب در محدوه های 0.0013، 0.00142 و 0.00147 بدست می آید . آنگاه از روش تیتراسیون برادفورد و روش تشخیصی ژل الکتروفورزیز، مقدار درصد جداسازی کازئین برابر 86.72 درصد بدست آمد .
- Abstract
- Recovery and purification of Biological products especially enzymes and proteins is very complicated and often needs to high cost. Because of meny applications of casein, efforts were applied to separate it from other protein of whey. In this research, the method of aphron as a separation technique based on surfactants sodium sulphosuccinate (AOT) (????, ????, ?????), cethyl trimethyl ammonium bromide (CTAB) (???, ????, ?????), Tween ??(????, ????, ??????) and Span ??(????, ????, ?????) was used. These surfactants are anionic, cationic, and nonionics. Aphron was produced in mixer with high rotation speed of ????rpm (in high speed mixer tawith rotation velocity of ???? rpm) and was used in mixed modes of mixed and combined. In this way, the effort of each surfactant was examined both below and above its critical micelle concentration. Results showed that CTAB had higher efficiency in casein separation and the best results were obtained for mixture of ionic-nonionic surfactants with CMCmix= ??????, ???????, ???????. Below and above the average CMC of that mixture. Then by the method of Bradford titration and gel electrophoresis, the percent of recovery was obtained which was ??????percent.