عنوان پایان‌نامه

اثر تغذیه روی و آنزیم ۶- فیتاز گرفته شده از باکتری E,Coli بر پاسخ ایمنی و برخی فراسنجه‏های خونی در مرغ‏های مادر گوشتی چاق



    دانشجو در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثر تغذیه روی و آنزیم ۶- فیتاز گرفته شده از باکتری E,Coli بر پاسخ ایمنی و برخی فراسنجه‏های خونی در مرغ‏های مادر گوشتی چاق" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5904;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 63186
    تاریخ دفاع
    ۳۱ شهریور ۱۳۹۲
    دانشجو
    حسین شریده
    استاد راهنما
    مهدی ژندی

    پژوهش حاضر به منظور مطالعه اثرات تغذیه اکسید روی و آنزیم ?- فیتاز گرفته شده از باکتری E.Coliبر پاسخ ایمنی و برخی فراسنجه‌های خونی در مرغ‌های مادر گوشتی چاق است. برای این منظور از ??? قطعه مرغ مادر گوشتی کاب ??? بعد از پیک تولید در سن ?? هفتگی به صورت فاکتوریل ?×? در قالب طرح کاملاً تصادفی با ? تیمار در ? تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار سطح روی (??، ??، ?? و ??? پی‌پی‌ام) و دو سطح فیتاز ( صفر و ???) بودند. همه مرغ‌ها از جیره پایه با انرژی قابل متابولیسم ???? کیلوکالری در کیلوگرم و پروتئین خام ??/? درصد تغذیه شدند. فراسنجه‌های خونی ( روی، کلسیم، فسفر، پروتئین‌تام، کلسترول، تری‌گلیسرید، HDL، LDL و VLDL)، فعالیت پلاسمایی آنزیم‌های کبدی( LDH، AlP، ALT و AST)، فراسنجه‌های ایمنی هومورال (SRBC، IgG و IgM)، سلولی (PHA)، تعداد کل گلبول‌های سفید و درصد سلول‌های هتروفیل، ائوزینوفیل، بازوفیل، لنفوسیت‌، منوسیت‌ها و نسبت درصد هتروفیل به لنفوسیت‌ها، باروری، جوجه‌درآوری، موفولوژیکی تخمدان و چربی بطنی اندازه‌گیری شد. وزن کبد، طحال و قلب مرغ‌های مادر گوشتی و جوجه‌های یک روزه حاصل از آنها نیز تعیین شد.گرانولوسیت‌ها، آگرنولوسیت‌ها و وزن نسبی بورس فابریسیوس جوجه‌های یک روزه اندازه‌گیری شد. افزودن مکمل اکسید روی به جیره آزمایشی، سطح پلاسمایی روی، کلسیم، فسفر و پروتئین‌تام و فعالیت آنزیمی LDH،ALT وAST را افزایش داد، سبب کاهش غلظت کلسترول، LDL،VLDL و تری‌گلیسرید و افزایش HDL شد. اکسید روی تیتر آنتی‌بادی تام علیه SRBC، IgM، حساسیت پوستی به فیتاهماگلوتنین، تعداد کل لکوسیت‌ها و درصد لنفوسیت‌ها را افزایش داد و درصد هتروفیل‌ها و نسبت هتروفیل‌ها به لنفوسیت (H:L) را کاهش داد. افزودن مکمل روی سبب افزایش باروری شد، اما اثری بر جوجه‌درآوری تخم‌مرغ‌های بارور نداشت. مکمل روی سبب کاهش وزن نسبی کبد و قلب مرغ‌ها و سبب افزایش وزن نسبی بورس فابرسیوس و کاهش وزن نسبی کبد جوجه‌های یک روزه شد. افزودن آنزیم فیتاز غلظت فسفر و HDL در پلاسما را افزایش داد و غلظت LDL را کاهش داد. افزودن فیتاز، حساسیت پوستی به فیتاهماگلوتنین، تعداد کل لکوسیت‌ها و درصد لنفوسیت‌ها را افزایش داد و همچنین سبب افزایش باروری مرغ‌ها، وزن بورس فابرسیوس و کبد جوجه‌های یک روزه شد. اثر متقابل روی×فیتاز بر تعداد کل لکوسیت‌ها، درصد لنفوسیت‌ها، باروری مرغ‌ها معنی‌دار شد. وزن نسبی قلب جوجه یک روزه نیز معنی‌دار شد.نتایج حاصل نشان دادند که استفاده از مکمل روی و فیتاز می‌تواند از راهکارهای تغذیه‌ای برای بهبود پاسخ ایمنی،متابولیسم و باروری مرغ‌های مادر چاق باشد.
    Abstract
    The purpose of this study was to investigate the effects of Zinc oxid and E.Coli-derived 6-phytase in a maize-soybean meal diet on immune response and some blood parameters in fat broiler breeders. In a 2 × 4 factorial arrangement, 2 inclusion levels of E. coli-derived phytase (0 or 300 U/kg) and 4 inclusion levels of ZnO providing 30, 60, 90, and 120 mg Zn/kg diet were provided after from 62 to 72 wk of age. A total of 128 hens were randomly assigned to 8 dietary treatments with 4 replicate of 4 hens each. All the hens received a diet providing 2750 kcal ME/kg diet and 14.5% CP.Blood parameters (Zn, Ca, P, total protein, cholesterol, triglycerides, HDL-C, LDL-C and VLDL-C), liver enzyme activities (AST, ALT, ALP and LDH), Parameters of humoral immunity (SRBC, IgG and IgM), cell-mediated immunity (PHA) and innate immunitiy (total number of white blood cells and percentages of lymphocytes, monocytes, heterophils, eosinophils, basophils, and heterophil to lymphocyte (H:L) ratio), fertility, hatchability of fertile eggs and ovarian morphology were measured. Liver, spleen, heart and abdominal fat weight of hens were also determined. Percentages of granulocytes and agranulocytes, liver, spleen, heart and bursa of fabricius of one day old progeny from broiler breeders were determined. Dietary supplementation of ZnO increased plasma Zn, Ca, P, HDL and total protein concentration, and increased enzyme activities of LDH, ALT and AST, reduced plasma cholesterol, LDL, VLDL and TG contents. ZnO increased anti-SRBC titer, IgM, cutaneous basophil hyper-sensitivity (CBH), total number of white blood cells and percentages of heterophil, and reduced percentages of heterophil and heterophil to lymphocyte (H:L) ratio. Zinc supplementation increased fertility, but had no effect on hatchability of fertile eggs. Zinc supplementation reduced relative liver weight and heart of hens, and increased relative bursa weight, and reduced relative liver weight of one day old progeny from broiler breeders. Adding phytase to deit increased plasma P and HDL-C contents, increased cutaneous basophil hyper-sensitivity, total number of white blood cells and percentages of heterophil, and reduced plasma LDL-C contents. And also increased fertility of hens, and relative bursa weight and liver of one day old chickens. The interactive effect of phytase and Zn on the total number of leukocytes, percentages of lymphocyte and fertility of hens were significant. Also Relative heart weight of one-day old chickens was also significant. Data showed that supplementary ZnO and E. coli-derived phytase may enhance the immune responses, metabolism and fertility rat in fat broiler breeder hens.