عنوان پایاننامه
تاثیر ورمی کمپوست و اسید هومیک بر عملکرد بذر و کیفیت روغن کدوی تخم کاغذی (Cucurbita pepo subsp.pepo var. styriaca)
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5789;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 61855
- تاریخ دفاع
- ۳۱ شهریور ۱۳۹۲
- دانشجو
- علی آل مردان
- استاد راهنما
- رضا صالحی محمدی
- چکیده
- کدو (Cucurbita spp.) یکی از کهنترین گیاهان اهلیشده است که دانهی آن در بسیاری از فرهنگها استفاده میشود. مهمترین اجزای تغذیهای دانهی کدو پروتئین و روغن بوده و اسیدهای لینولئیک، اولئیک، پالمیتیک و استئاریک مهمترین اسیدهای چرب روغن آنهستند. در این پژوهش اثر دو نوع کود آلی ورمیکمپوست (5، 10، 15، 20 و 25 تن در هکتار) و اسید هومیک (3، 6، 9، 12 و 15 لیتر در هکتار) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار بر روی برخی شاخصهای کمی و کیفی کدوی دارویی در سال 1391 در مرکز تحقیقات گروه مهندسی علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (کرج، جادهی ماهدشت) بررسی شد. بیشترین عملکرد بذر (991 و 987 کیلوگرم در هکتار) با کاربرد 25 و 20 تن ورمیکمپوست در هکتار بهدست آمد، در حالی که عملکرد بذر گیاهان شاهد 768 کیلوگرم در هکتار بود. به هر حال کاربرد 25 و 20 تن ورمیکمپوست در هکتار، از نظر آماری با کاربرد 15 تن ورمیکمپوست در هکتار و15 و 12 لیتر اسید هومیک در هکتار (بهترتیب با عملکرد بذر 955، 971 و 948 کیلوگرم در هکتار) اختلاف معنیداری نداشتند.همچنین بالاترین عملکرد روغن (449 و 444 کیلوگرم در هکتار) بهترتیب با کاربرد 25 و 20 تن ورمیکمپوست در هکتار بهدست آمد. البته این مقادیر با عملکرد روغن گیاهان تغذیهشده با 15 لیتر اسید هومیک در هکتار تفاوت معنیداری نداشتند.اثرهای مثبت این کودهای آلی میتوانند سازوکارهای گوناگونیداشته باشند. این سازوکارها در متن پایاننامه بحث خواهند شد. تیمارها تأثیر معنیداری روی کیفیت روغن بذر اعمال نکردند.نتیجه اینکهاز نظر اقتصادی کاربرد12 یا 15 لیتر اسید هومیک در هکتار در جهت افزایش عملکرد بذر و روغن کدوی دارویی بسیار با صرفهتر از کاربرد ورمیکمپوست است.
- Abstract
- Pumpkin (Cucurbita spp.) is one of the oldest domestic crops and its seeds are consumed in many cultures. The most important nutritionally relevant components of the seeds are protein and oil. Linoleic acid, oleic acid, palmitic acid and stearic acid are the principal fatty acids.In this study, the effects of two organic fertilizers, vermicompost (5, 10, 15, 20 and 25 t/ha) and humic acid (3, 6, 9, 12 and 15 l/ha), on some quantitative and qualitative indices of Styrian oil pumpkin were evaluated based on a randomized complete block design with three replications atResearch Center of Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agricultural Sciences and Engineering, University of Tehran, Mahdasht Road, Karaj, Iran in 2012.The highest seed yields, 991 and 987 kg/ha,were obtained with applying 25 and 20 t/ha of vermicompost, while control vines produced 768 kg of seeds per hectare.However, applying 25 and 20 t/ha of vermicompost did not have any statistically significant difference with applying 15 t/ha of vermicompost and 15 and 12 l/ha of humic acid, with 955, 971 and 948 kg of seed per hectare, respectively. Furthermore, the highest oil yields, 449 and 444 kg/ha, were obtained with applying 25 and 20 t/ha of vermicompost. Nevertheless, these values had no significant difference with oil yield of the vines fed with 15 l/ha of humic acid. The positive effects of these organic amendments could be due to different mechanisms, which will be discussed in this document. The treatments had no significant influence on the seed oil quality. In conclusion, applying 12 or 15 l/ha of humic acid is economically much better than applying vermicompost toward the increase of yields in hull-less oil seed pumpkin