عنوان پایاننامه
اثر تیمار محلول غذایی در پیش رسی، کمیت و کیفیت پیاز لاله (Tulipa gesneriana)
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5612;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 59396
- تاریخ دفاع
- ۲۶ شهریور ۱۳۹۲
- دانشجو
- حجت اله عباسی
- استاد راهنما
- مصباح بابالار
- چکیده
- در این تحقیق تأثیر نسبت نیتروژن آمونیومی به نیتراتی در رشد و گل دهی دورقم گل لاله(دایتونا و اپریکوت پرروت) مورد مطالعه قرار گرفت. گیاهان با پنج نوع محلول غذایی مختلف S4, S3, S2 ,S1و S5 به ترتیب با نسبت صفر، 038/0، 074/0، 11/0 و 14/0 نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل تغذیه شدند. تمام محلولهای غذایی حاوی مقادیر مشابهی از سایر عناصر معدنی به قرار زیر بودند.تاسیم:75/1، فسفر:2/1، کلسیم:5/1، منیزیم:75/0 و گوگرد 1 میلی اکی والان در لیتر و عناصر ریزمغذی آهن:10، منگنز:2، بور:5/1، روی:25/0، مس:25/0 و مولیبدن برابر 05/0 میلیگرم در لیتر و غلظت نیتروژن کل در تمام محلولها 5/2 میلی اکی والان در لیتر بود. در هر دو رقم با افزایش مقدار آمونیوم در محلولهای غذایی مدت زمان گلدهی تسریع پیدا کرد و کمترین تعداد روز لازم از کاشت تا گل دهی در محلول غذایی S5 مشاهده شد. بیشترین طول ساقه گل دهنده در رقم دایتونا در محلول غذایی S3 و در رقم اپریکوت پرروت در تیمار S5 مشاهده گردید. بیشترین مقدار کلسیم و منیزیم در هر دو رقم در گیاهان تغذیه شده با محلولهای غذاییS2 مشاهده شد. تأثیر نسبت آمونیوم به نیترات بر مقدار پتاسیم اندام هوایی معنیدار بود و با افزایش مقدار آمونیوم در محلولهای غذایی مقدار پتاسیم کاهش پیدا کرد. مقدار نیتروژن و پروتئینهای کل پیازچههای تولیدی در هر دو رقم با افزایش آمونیوم کاهش یافت. بیشترین مقدار وزن خشک و طول عمر پس از برداشت نیز در گیاهان تغذیه شده با محلولهای غذایی S2 مشاهده شد و با افزایش مقدار آمونیوم در محلولهای غذایی درصد وزن خشک و طول عمر گلها کاهش یافت. در کل گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی S2 با نسبت نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل چهار صدم، نسبت به گیاهان تغذیه شده با سایر محلولهای غذایی شاخصهای کیفی بهتری را نشان داد و نتایج حاصل گویای این است که گل لاله به طور نسبی نیتروژن نیتراتی را نسبت به نوع آمونیومی نیتروژن بیشتر می پسندد.
- Abstract
- The effects of nutrient solution composition ammonium: nitrate ratio on tulip growth and flowering were studied using hydroponics. Plants were grown with five nutrient solution S1, S2, S3, S4 and S5 whit 0, 0.038, 0.074, 0.11 and 0.14 percent ammonium /ammonium + nitrate. Each solution contained the same macro- element (K: 1.75, P: 1.2, Ca: 1.5, Mg: 0.75, S: 1meq/L) and micro- element (Fe:10, Mn: 2, Zn: 0.25, Cu: 0.25, Mo: 0.05, B: 1.5, Zn: 1 mg/L) concentrations. The five treatment consisted of 2.5 meq/L N. for both cultivars flowering was accelerated by increased the ammonium level and minimum days require for flowering observed in S5 solution. For Cv.Daytona maximum flowering stem length observed in S3 solution treatment and for Apricot Parrot in S5 treatment. Maximum calcium and magnesium concentration was observed in S2 solution. Influence ammonium: nitrate ratios on potassium concentration significant and with increasing ammonium level potassium concentration was decreased. With increasing ammonium level in the booth cultivars total nitrogen and total protein a new bulbs decreased. For booth cultivars the maximum level dry mater and flower longevity observed in S2 solution and decreased whit increasing ammonium level. Generally the high plant quality observe in plants feed with S2 solution and the results show that the cultivar used in this experiment are prefer nitrate more than ammonium.