عنوان پایان‌نامه

فضاهای عملگری وتظریه درهم تنیدگی



    دانشجو در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "فضاهای عملگری وتظریه درهم تنیدگی" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    ریاضی‌محض‌
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه پردیس علوم شماره ثبت: 5149;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 60036
    تاریخ دفاع
    ۲۵ شهریور ۱۳۹۲
    دانشجو
    امیر احمدی
    استاد راهنما
    رضا رضاوند

    یکی از مهمترین سوالات در نظریه اطلاعات کوانتومی، درهم تنیدگی و تفکیک‌پذیری یک حالت کوانتومی می‌باشد. در این پایان‌نامه می خواهیم با استفاده از ابزاری چون فضای عملگری و سیستم عملگری درهم تنیدگی کوانتومی را با طعمی متفاوت بیان کنیم. این نگرش نخستین بار در [‎14‎] مورد بررسی قرار گرفت، در واقع در [‎14‎] نشان داده شد که شرط لازم و کافی برای آن که یک حالت تفکیک‌پذیر باشد، آن است که این حالت تحت اثر هر نگاشت مثبت به داخل یک نیمه از حالت مثبت باقی بماند. هم چنین در [‎15‎] ارتباط بین تفکیک‌پذیری و نگاشت‌های انقباضی بررسی شده است. این دو روش آشکارترین ارتباط میان نظریه عملگری و نظریه اطلاعات کوانتومی می‌باشند. اما به این دو روش می توان از جایگاه نظریه عملگری نگریست. روش اول را می توان ناشی از نظریه سیستم‌های عملگری بیشینه و کمینه و روش دوم را می‌توان به نوعی ناشی از فضاهای عملگری کمینه و بیشینه دانست. تلفیق دو نگرش فوق به یک نگرش، هدف اصلی این پایان‌نامه می‌باشد. در واقع نشان می‌دهیم که این دو نگرش از سیستم‌های عملگری کمینه و بیشینه [قضیه ‎21.4.4‎] و همچنین از فضاهای عملگری کمینه و بیشینه [قضیه ‎22.5.4‎] نتیجه شده‌اند. مطالب نوشته شده در این پایان‌نامه بر مبنای مطالعه دقیق مقاله‌های [‎21‎] ،[29‎] ،[16‎] و [‎23‎] می‌باشند.
    Abstract
    One of the most important questions in quantum information is about entanglement and separability of a quantum state. In this thesis we explain quantum entanglement with a different taste by the usage of operator spaces and operator systems. In this thesis, following [14] it is shown that a quantum state is separable if and only if it remains positive after the applying of any positive to one half of state [See 21.4.4]. We also present a more recent approach [15] that characterizes separability via contractive maps [See 22.5.4]. We show that these two approaches to the separability problem can be seen as arising from the theory of minimal and maximal operator systems and operator spaces, respectively.