عنوان پایان‌نامه

بهینه سازی فرآیند آنزیمی بر ژل آلوئه ورا با استفاده ار روش آماری سطح پاسخ



    دانشجو در تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بهینه سازی فرآیند آنزیمی بر ژل آلوئه ورا با استفاده ار روش آماری سطح پاسخ" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه پردیس یک فنی شماره ثبت: 1319.;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 59336
    تاریخ دفاع
    ۱۹ خرداد ۱۳۹۲
    دانشجو
    علی ایزدی

    هدف این پایان‌نامه، بهینه‌سازی فرایند آنزیمی برای کاهش گرانروی ژل آلوئه‌ورا جهت سهولت خشک‌کردن ژل و همچنین مطالعه اثرات این فرایند بر میزان کدورت ژل می‌باشد. استفاده از پودر آلوئه‌ورا در صنایع داروسازی، غذایی و آرایشی‌- بهداشتی به سبب مزیت‌هایی از جمله کاهش هزینه‌های بسته‌بندی، حمل‌و‌نقل و کاهش حجم فرآورده‌های خشک‌شده، بسیار مطلوب می‌باشد و محصولات با محتوای رطوبت پایین را می‌توان برای مدت طولانی در دمای اتاق نگهداری کرد. با توجه به بررسی‌های انجام شده در این پژوهش، متداول‌ترین روش صنعتی جهت خشک‌کردن ژل، استفاده از خشک‌کن پاششی است که نیازمند خوراک با گرانروی پایین می‌باشد و در نتیجه کاهش گرانروی ژل آلوئه‌ورا در اثر فرایند آنزیمی، یکی از مراحل خشک‌کردن ژل می‌باشد. این فرایند سبب افزایش خواص دارویی ژل به دلیل هیدرولیز پلی‌ساکارید‌های موجود در آن می‌شود که این ویژگی در صنایع دارویی و غذایی مطلوب است. در این پژوهش اثر پارامترهای دما، زمان و غلظت آنزیم سلولاز بر فرایند آنزیمی بررسی گردید و نقطه بهینه‌ی این فرایند با استفاده از روش سطح پاسخ بدست آمد و همچنین دلایل انجام فرایند آنزیمی و کارهای انجام‌شده در این زمینه به طور کامل بررسی گشت. بر اساس نتایج بدست ‌آمده در نقطه بهینه‌ی انجام فرایند آنزیمی، گرانروی ژل به cP28866/5 و کدورت ژل بهNTU 952/205 کاهش یافت.
    Abstract
    The purpose of this thesis is optimization of enzymatic process for reducing the viscosity of Aloe vera gel in order to facilitate the drying of gel and as well as studing the effects of this process on gel turbidity. The use of Aloe vera powder at pharmaceutical, food and cosmetic industries is highly desirable due to advantages such as reducing packaging cost, transportation and reducing volume of dried products, and products with low moisture content can be stored for long periods at room temperature. According to studies made in this study, the most common industrial method for drying gel is using of spray dryer that requires low viscosity feed and thus Aloe vera gel viscosity reduction during enzymatic process is one of the drying step. This process increases the medicinal properties of the gel due to the hydrolysis of its polysaccharides that this characteristic is good at pharmaceutical and food industry. In this study, the effects of temperature, time and cellulase enzyme concentration have been analyzed on the enzymatic process and optimization point of this process was obtained using Response Surface Methodology and also the causes of enzymatic process and the works done was completely examined in this area. Based on the results obtained in the enzymatic process optimal point, the viscosity and turbidity of the gel was reduced to 5.28866 cP and 205.952 NTU.