عنوان پایان‌نامه

استفاده از سالسیلیک اسید و باکتری Bacillus subtilis در کنترل نماتد مولد گره ریشه (Meloidojane javanica) و قارچ عامل پژمردگی (Fusarium oxysporium f.sp.lycopersica) در گیاه گوجه فرنگی




    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 61426;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 757
    تاریخ دفاع
    ۲۴ شهریور ۱۳۹۲
    استاد راهنما
    نوازاله صاحبانی

    دراین تحقیق اثرات کاربردالقا کننده سالیسیلیک اسید و باکتری Bacillus subtilis درکنترل دوبیماری مهم و خسارت زای گوجه فرنگی یعنی نماتد مولد گره ریشه( Meloidogyne javanica) و قارچ عامل پژمردگی فوزاریومی گوجه درشرایط آزمایشگاه و گلخانه مورد بررسی قرار گرفت و درمحیط پتری اثرغلظت های مختلف سالیسیلیک اسید (?-? میلی مولار) بررشد فوزاریوم آزمایش شد. نتایج نشان داد که تمام غلظت های سالیسیلیک اسید به طور کامل از رشد قارچ عامل بیماری جلوگیری کردند. در آزمایشهای گلخانه ای سالیسیلیک اسید در غلظت ? میلی مولار به دو صورت کاربرد روی شاخ و برگ¬ها به شکل اسپری روی برگ ها و کاربرد در خاک با روش خیساندن به کار رفت.هدف از این تحقیق بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید و باکتری برمیزان گالزایی نماتد، تعداد توده تخم ، تعداد تخم تولید شده و شاخصه¬هایی مانند وزن تر ریشه و اندام هوایی است. همچنین بررسی اثرات این عوامل روی نشانگر¬های مقاومت القایی شامل آنزیم¬های پراکسیداز، فنیل آلانین آمونیالیاز و میزان فنل کل موجود در ریشه در شرایط گلخانه بود. نتایج نشان داد که استفاده ازترکیب شیمیایی سالیسیلیک اسید با غلظت ? میلی مولار و باکتری Bacillus subtilis با غلظت cfu/ml ??? درتیمار¬های تلفیقی و درمقایسه با کاربرد مجزا هرکدام به طور موثری موجب کاهش بیماری نماتد مولد گره ریشه و پژمردگی فوزاریومی درگیاه گوجه فرنگی در مقایسه با شاهد آلوده شده است. ارزیابی میزان فنل کل و میزان فعالیت آنزیم های فنیل آلانین آمونیالیاز و پراکسیدازنشان داد که مقدار این ترکیبات درتیمار کاربردتلفیقی در مقایسه باکاربرد هرکدام از القاکننده ها به تنهایی و نیزگیاهان شاهدسالم و آلوده افزایش یافته بود. بالاترین مقدارترکیبات در آنزیم های فنیل آلانین آمونیالیاز و پراکسیداز درروز پنجم و در فنل روز هفتم بود.باتوجه به نتایج حاصل شده پیشنهاد می¬شود که سالیسیلیک اسید به عنوان یک عامل القای مقاومت و افزایش دهنده ظرفیت دفاعی گیاه وB.subtilis به عنوان عامل بیوکنترل و افزایش دهنده رشد گیاه می توانند به عنوان روشی ایمن در تلفیق با یکدیگر در کنترل بیماری¬های پژمردگی فوزاریومی و نماتد مولد گره استفاده شوند.
    Abstract
    In this research the effect salicylic acid Inducer of plant resistance and bacterial antagonistic Bacillus subtilis against two most destructive diseases of tomato root-knot nematode (Meloidogyne javanica) and willting and yellowing fungi ,Fusarium oxsysporum f.sp .lycopersici on tomato plant was studied in Laboratory condition and greenhouse conditions . The purpose of this research was to study the effect of salicylic acid and bacteria on index of yellowing and wilting realated to Fusaium disease and index related to nematode disease like number of galls ,egg masses, and gall diameter per plant and number eggs per egg mass and indicators such as fresh weight of roots and shoots.The effects of these factors on markers Induction of resistance containing peroxidase enzymes, phenyl alanine ammonia and total phenol content was rooted in greenhouse conditions. to review the effectiveness of these agent on changes in some defensive compounds containing peroxidase enzymes, phenyl alanine ammonia and total phenol content were measured in greenhouse conditions . The results showed that Salicylic acid is the chemical compound in concentration of 5 mM and bacteria Bacillus subtilis in concentration 109cfu / ml in combined treatment and compared with each individual application effectively reduced compared with both control has been infected. Maximum Level of POX, PAL enzyme activity were at fifth day after nematode inoculation but maximum level of total phenol compound was at Seventh days after inoculated nematode Results suggested that SA as a plant defense inducer and B.subtilis as a biocontrol agent can be used in combination form against root knot nematode M. javanica and Fusarium wilt of tomato compared to individual use of them evaluation of total phenolic compound and activity of peroxidase phenyl alanine ammonia lyase showed that in combination application of both SA and B.subtilis level of thease factor are high than use alone each. Key words : salicylic acid Bacillus subtilis, Meloidogyne javanica , Fusarium oxsysporum f.sp .lycopersici