عنوان پایان‌نامه

تایر نانوزئولیت و نانواسفنج غنی شده با پرمنگنات پتاسیم بر انبار مانی طالبی



    دانشجو در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تایر نانوزئولیت و نانواسفنج غنی شده با پرمنگنات پتاسیم بر انبار مانی طالبی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 60986;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 736
    تاریخ دفاع
    ۱۳ بهمن ۱۳۹۲
    استاد راهنما
    محمود لطفی, نوید یزدانی

    بخشی از محصولات کشاورزی تولیدشده قبل از این که به دست مصرف‌کننده برسد به صورت ضایعات دور ریخته می‌شود. با استفاده از فناوری¬های نوین جهت انبارداری میوه طالبی، می¬توان آن را با کیفیت عالی در بازارهای داخلی در طول مدت زمان طولانی-تر عرضه کرد و همچنین در توسعه و گسترش صادرات آن به کشورهای دیگر اقدام نمود. اتیلن که بسته به رقم توسط میوه طالبی به میزان 1µL kg-1 h-100-10 ساخته می¬شود با طولانی شدن زمان نگهداری تاثیر نامطلوبی بر خواص فیزیکی و شیمیایی آن دارد، و با بالا بردن تنفس، سرعت زوال را افزایش می¬دهد. در مقابل پرمنگنات پتاسیم از جمله موادی است که می¬تواند با تجزیه اتیلن مقدار آن را کاهش دهد. در عرصه فیزیولوژی پس از برداشت یکی از راهبرد¬های افزایش کارایی جذب اتیلن توسط پرمنگنات پتاسیم، بیشتر کردن سطح جذب از طریق غنی نمودن برخی از مواد معدنی مانند زئولیت¬ها و ورمیکولیت¬ها است. ایده ما برای بهینه سازی جذب اتیلن در انبارمانی میوه طالبی، ساخت نانو اسفنج و غنی سازی آن با غلظتهای صفر، 4، 7 و10 درصد پرمنگنات پتاسیم و مقایسه آن با نانوزئولیت غنی شده با 7 درصد پرمنگنات پتاسیم موجود در بازار و روش قدیمی استفاده از پوشالهای کاغذی آغشته به پرمنگنات پتاسیم 7 درصد می¬باشد. به این منظور طالبی رقم آناناسی طی 35 روز دوره انبارمانی مورد استفاده قرار گرفت. در این پژوهش هر هفت روز نمونه‏های نگهداری شده در دمای c? 1±6 از سردخانه خارج و صفات مهم در پس از برداشت طالبی، مانند تغییرات وزن، سفتی بافت میوه، ویتامین C،pH ، مواد جامد محلول، شاخص طعم، ، نشت الکترولیت و پردازش تصویرِ بافت میوه مورد ارزیابی قرار گرفت. آنالیز BET نشان داد سطح ویژه در نانو اسفنج های پوشش شده با 7 درصد پرمنگنات پتاسیم 919/6 مترمربع برگرم و نانو اسفنج بدون پوشش 99/5 مترمربع برگرم می¬باشد. همچنین قطر بدست آمده¬ی نانو اسفنج 7 درصد توسط میکروسکوپ TEM 680 و در نمونه بدون پوشش 650 نانومتر است. نتایج به دست آمده نشان داد استفاده از نانواسفنج های غنی شده با پرمنگنات پتاسیم منجر به حفظ خواص مطلوب طالبی طی دوره انبارمانی می¬شود. به طوری که پس از 35 روز انبارمانی طالبی بهترین تیمارها در صفات مختلف به شرح زیر بود. کاهش وزن در تیمار نانو اسفنج با پوشش 10 درصد به 10درصد رسید در حالی که در شاهد 20 درصد کاهش وزن ثبت گردید. سفتی بافت میوه در انتهای آزمایش برای تیمار نانو اسفنج با پوشش 7 درصد پرمنگنات پتاسیم 3 واحد بیشتر از تیمار شاهد حفظ شد. ویتامین C با اعمال تیمارِ نانو اسفنج با پوشش 4 و7 درصد پرمنگنات پتاسیم نسبت به شاهد 33 درصد بیشتر حفظ شد. همچنین با اعمال تیمار نانو اسفنج با پوشش 7 درصد پرمنگنات پتاسیم 9/0واحد از افزایشpH نسبت به شاهد جلوگیری گردید. مشاهده شد با اعمال تیمار نانو اسفنج با پوشش 10 درصد پرمنگنات پتاسیم 11 درصد از کاهش مواد جامد محلول در انتهای آزمایش جلوگیری گردید. طبق نتایج با اعمال تیمار نانو زئولیت با پوشش 7 درصد پرمنگنات پتاسیم 31 درصد از کاهش اسیدیته قابل تیتراسیون در انتهای آزمایش جلوگیری شد. همچنین با اعمال تیمار نانو اسفنج با پوشش 10 درصد پرمنگنات پتاسیم 53 درصد از کاهش شاخص طعم در انتهای آزمایش جلوگیری شد. مشاهده شد با اعمال تیمار نانو اسفنج با پوشش 10 درصد پرمنگنات پتاسیم 24 درصد از افزایش نشت الکترولیت در انتهای آزمایش جلوگیری گردید. همچنین، نتایج نشان دهنده اختلافات معنی دار تیمارهای مختلف از نظر تاثیر آنها بر سه شاخص مهم پردازش تصویر شامل انرژی، همگونی و آنتروپی می¬باشد. واژه‌های کلیدی: جاذب اتیلن، نانوفناوری، پس از برداشت، پردازش تصویر، ویتامین C.
    Abstract
    A part of agriculture product become useless befor the consumers use it. By use new technology for saving melon fruit and can sell it with good quality for longer time and for extending the export to the other countries. Ethylene gas can be Produce 10-100 µL kg-1 h-1 on cantaloupe type and with longer storage time could have negative effect on the physical and chemical properties And raising its respiration then speed of decay. Will be raised In other side potassium permanganate (Pp) is a material that can reduce ethylene quantity By absorb. Postharvest physiology after harvest for raising absorption for ethylene by increasing absorption surface by enriching some of mineral material such us zeolite, vermiculite alumina and etc. our suggestion for optimizing the absorption ethylene from cantaloupes that has been stored by making nanosponge(n-s) and enriching it 0, 4, 7 and 10 Potassium permanganate(Pp) and compare with enreached nanozeolit(n-z) with Pp 7% that available in bazaar and using the old method of paper stick that has been touched with 7 % Pp for this purpose. We use that has been remained 35 day for in the store in these resrrch all of weeks days. We out fruits that has been saved in 6±1 temperature in storage. And important features after harvesting cantaloupe such as weight loses, flesh firmnes, vitamin C, pH, TSS, TA, TSS/TA, EC and Image processing fruit that has been evaluated. Analyze of Bet shown Special surfaces n-s that has been covered with Pp 7% 6/919 m2/gr and n-s without cover was 5/99 m2/gr. Scales of n-s 7% that has been measured with TEM 680nm and in the coverless type is 650 nm. The result show that use of enriched n-s with Pp has caused to save good features of cantaloupe fruit in duration of storing and after 35 days of storing of cantaloupe the best treatment in different features has been ex¬plant have with reduction in n-s treatment. N-s that has 10% cover in comparison to control has 10% less Wight. Fruit firmness at the end of the experiment for the treatment of n-s coated with Pp 7% is higher than the control treatment was maintained for 3 units. Vitamin C with treatments n-s coated 4 and 7% Pp 33% greater than control was maintained. N-s also covered 7% Pp treatments 0/9 unit of pH increase was significantly prevented. We observed that with treatments N-s10 percent Pp11 percent TSS at the end of the experiment was to avoid. The results of applying n-z treated with Pp cover 7% to 31% reduction in Titratable acidity at the end of the experiment was to avoid. N-s also treatments with Pp cover 10 percent to 53 percent reduction Tss/Ta at the end of the experiment was prevented. Was observed n-s treatments with 10% Pp covering 24% of the increase in electrolyte leakage test at the end of the block. Also, the results indicate that significant differences between treatments in terms of their impact on their major indicates ,including the image processing power, is energy, homogeneity and entropy. Keywords: ethylene absorbent, nanotechnology, post-harvest, image processing, vitamin C.