عنوان پایان‌نامه

تداوم عمودی منظر شهری با رویکرد پایدار



    دانشجو در تاریخ ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تداوم عمودی منظر شهری با رویکرد پایدار" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    معماری‌ منظ‌ر
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 63477
    تاریخ دفاع
    ۲۱ بهمن ۱۳۹۲

    خیابان سی تیر تهران به عنوان خیابانی با پتانسیل تاریخی- فرهنگی بالا ،در سمت چپ باغ ملی قرار گرفته و پارک شهر ( اولین پارک عمومی تهران) در جنوب را به سفارت روسیه (باغ اتابک ) در شمال وصل می نماید. سی تیر به عنوان یک آکس تاریخی-منظرین قوی مطرح شده و ایده طراحی منظر به مثابه ی یک موزه شهری را به ذهن متبادر می کند. به گونه ای که منظر از پارک شهر تداوم یافته به سمت سی تیر و باغ ملی کشیده می شود و سناریو های متفاوتی از دید و ارتفاع را تجریه کرده و در نهایت به لکه عظیم سبز دوم یعنی سفارت روسیه (باغ اتابک) ختم گردد. این بافت به دلیل عدم رسیدگی دچار پریشانی عملکردی- بصری زیاد است، این در حالی است که به علت حضور لکه های تاریخی- مذهبی بسیار مثل تجمع 4 عبادتگاه دینی مسجد،کنیسه،آتشکده، کلیسا و موزه ی آبگینه در راستای خیابان و همچنین خیابان پر از سفارت نوفلو شاتو و کافه نادری در شمال آن، این خیابان بالاترین پتانسیل در جهت تبدیل به یک پیاده راه پویا را خواهد داشت. علاوه بر آن، با توجه به فرسودگی بافت و نیاز به تداوم یافتن منظر از پارک شهر به سفارت روسیه در دو بعد(افق و عمود)، انتظار چند طبقه ای شدن آن در آینده نیز مطرح است.با این تفاسیر نیاز به ارائه پیشنهاد های نحوه طراحی منظر عمودی در آن مد نظر قرار می گیرد. لذا با توجه به قرار گیری باغ ملی و پارک شهر به عنوان اولین نمونه های طراحی منظر عمودی افقی در کنار خیابان سی تیر، اینجا می توان بحث تلفیق منظر افقی تاریخی و قدیم را با منظر عمودی مدرن آن هم دوباره به عنوان اولین نمونه شهری در تهران مطرح کرد و از این میان به دیدگاهی نسبتا پست مدرن در منظر دست یافت که پاسخگوی نیاز انسان عصر حاضر است. در نهایت، این رویکرد سبب شکل گیری نوعی تداوم منظر شهری می شود که به دلیل رعایت همه ابعاد پایداری به توسعه پایدار این سایت تاریخی منجر خواهد گشت.
    Abstract
    The urban fabric of old Tehran, due to deterioration and lack of attention during recent years, requires critical attention and thoughtful interventions, especially in the field of Landscape architecture. This historic urban fabric includes a succession of public spaces and park at different scales that require substantial improvements, restoration and a more sustainable development strategy that responds to the valuable living historical and cultural heritage. Si Tir street is an urban landscape Axis with enormous cultural-historical potential, and remains a key point and land mark in this urban context. Since this street was known as the entrance to a number of Persian gardens in ancient Tehran, the project proposes to adhere to and implement Persian Garden landscaping concepts that are used on vertical facades, green roofs, and the public realm. The project can be viewed as a beautifying gesture that reactivates the cultural and historical role of this axe, while introducing sustainable landscape systems. Key Words Pedestrian Way- Urban Landscape Of Eroded Areas- Horizontal Urban Landscape- Landscape As A Museum- Vertical Landscape