عنوان پایاننامه
ارائه روشی مناسب برای نگهداری سویه مولد ترکیب پرسی مایسین
- رشته تحصیلی
- زیست شناسی علوم میکروبیولوژی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس علوم شماره ثبت: 5592;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 67003
- تاریخ دفاع
- ۱۹ بهمن ۱۳۹۲
- دانشجو
- لیلا پرویزی
- استاد راهنما
- جواد حامدی
- چکیده
- سویهی 1154 Streptomyces zagrosensis UTMC مولد پپتیدهای حلقوی پرسیمایسین A و B است که توسط محمدیپناه و همکاران در سال 1390 جدا شده است. این دو پپتید حلقوی اثر ضدباکتریایی از خود نشان دادند. این پژوهش با هدف یافتن شرایط مناسب نگهداری طولانی مدت از سویه، بدون تغییر در ویژگیصهای آن و جهت حفظ توانایی تولید بهینه، انجام شده است. در این پژوهش دو روش مهم، لیوفیلیزاسیون و نگهداری در دماهای بسیار پایین، برای نگهداری سویه به کار گرفته شدند.در روش لیوفیلیزاسیون سه ترکیب شامل: Skim milk،Nutrient broth + Glucose Horse serum +، Gelatin + Sucrose به عنوان ماده حفاظت صکننده مورد استفاده قرار گرفت. در روش انجماد نیز سه ترکیب گلیسرول با غلظت %15 و%30 و دی متیل سولفواکسید با غلظت %5 مورد استفاده قرار گرفتند.نمونهصهای لیوفیلیزه شده در دمای 4 درجه سانتیگراد و نمونهصهای فریز شده در سه دمای 20-درجه سانتیگراد، 70-درجه سانتیگراد و فاز گازی تانک ازت نگهداری شدند و در سه مرحله بعد از نگهداری، از نظر میزان بقا و میزان تولید مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت در روش لیوفیلیزاسیون میزان بقا در حضور Skim milk در طولانی مدت تفاوت معنیداری (05/0P<) با سایر مواد داشت. اما در حضور Gelatin + Sucrose میزان تولید در طولانی مدت بهتر حفظ شد. در مدت زمان 6 ماه نگهداری به روش انجماد میزان بقا در سه ماده نگهدارنده و سه دما تفاوت معنیداری نشان نداد. میزان تولید در حضور دی متیل سولفواکسید با غلظت 5 بعد از 6 ماه تفاوت معنیداری نسبت به دو عامل نگهدارنده دیگر داشت. میزان فعالیت بلافاصله بعد از نگهداری در دمای20- درجه سانتیگراد بهتر بود. اما بعد از 6 ماه ذخیرهسازی میزان فعالیت در دمای 196- درجه سانتیگراد بهتر حفظ شده بود. در کل میزان فعالیت سویه در حضور دی متیل سولفواکسید و در دمای 196- درجه سانتیگراد تفاوت معنیداری) 05/0 (P< با سایر شرایط داشت.
- Abstract
- Streptomyces sp. UTMC 1154 is the producer of antibacterial circular peptides, persimycin A and B. The strain was isolated by mohammadipanah et al. in 2012. The aim of this study was to evaluate the appropriate condition for long term preservation of strains with the minimum variation in their characteristics to maintain the optimum productivity. At this research two important methods of lyophilization and preservation at very low temperatures were utilized. Three components including Skim milk, Nutrient broth + Glucose+ Horse serum and Gelatin + Sucrose were used as protectant material during lyophilization. Also 15% and 30% glycerol and 5% DMSO were utilized for freezing. The lyophilized at 4 C and freezed samples were preserved at -20 C, -70 C and -196 C, respectively followed by evaluating for viability and production in triplicates. Significant viability and productivity was obtained with skim milk and Gelatin + Sucrose, respectively. Preservation through freezing in various temperatures showed no significant difference in the mentioned three protectants and temperatures. However the rate of production in the presence of 5% DMSO was more than the other materials after six months. The level of activity was better immediately after preservation the strain at -20 C and following six months of preservation at -196 C. Finally, the activity of the strain had a significant difference (P < 0.05) in the presence of DMSO at -196 C.