عنوان پایان‌نامه

بررسی اثر همزمان پلی فنل های چای و اشعه گاما بر زمان ماندگاری در شرایط سرد میگوی سفید غربی( Litopenaeus vannameri )



    دانشجو در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی اثر همزمان پلی فنل های چای و اشعه گاما بر زمان ماندگاری در شرایط سرد میگوی سفید غربی( Litopenaeus vannameri )" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6206;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 66578
    تاریخ دفاع
    ۳۰ بهمن ۱۳۹۲

    در این تحقیق تاثیر توام مواجه با اشعه گاما (دوزهای 2 و 3 کیلوگری) و عصاره چای (3 و 6 درصد) بر مدت ماندگاری میگوی پا سفید غربی، بسته بندی شده در خلا و نگهداری شده در دمای یخچال (4 درجه سانتیگراد) با شاخص های میکروبی، شیمیایی و ارگانولپتیک در مدت 20 روز مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل گروههای 2KG×6%,، 2KG×3% ، 3KG×3% و 3KG×6% بود. در بررسی میکروبی تاثیر پرتو بر بار باکتریایی کل و جمعیت باکتریهای Pseudomonas spp. Enterobacteriaceae و میکرو ارگانیسم-های سرما گرا مورد مطالعه قرار گرفت. این تاثیر بر باکتریهای سودوموناس و Enterobacteriaceaدر گروهای 3KG×3% و 3KG×6% محسوس تر بود . در بررسی میکروارگانیسم های سرما گرا گروه 2KG×3% در روز 16 نگهداری از حد مجاز گذشت و گروه 2KG×6% نیز در روز 20 نگهداری از حد مجاز گذشته بود ولی گروههای 3KG×3% و 3KG×6% به حد مجاز نرسیدند . از شاخص های شیمیایی فساد، تغییرات TVB-N افزایش ویژه ای را در همه گروهها تا روز 4 نگهداری نشان نداد. بعد از روز 4 نگهداری، مقدار TVB-N برای همه تیمارها به تدریج افزایش یافت. نتایج به دست آمده نشان داد که تیمار3 KG ×6% کمترین میزان TVB-N را در کل دوره داشت. به طوری که در روز بیستم به mg N/100 g flesh 24 رسید . در صورتیکه در نمونه های گروه 2KG×3% و 2KG×6% به ترتیب به مقادیر 2/38 و35 رسید. مقدار تیوباربیتوریک اسید (TBA) برای نمونه های گروه 3KG×3% و 3KG×6% نسبت به نمونه های دو گروه دیگر بالاتر بود و به تدریج افزایش یافت و به ترتیب برای گروهای 3KG×3%و 3KG×6% به مقادیر5/ 3 و 8/2میلی گرم مالون آلدئید در هزار گرم بافت در روز 20 نگهداری در یخچال رسید . ارزیابی ارگانولپتیک رابطه خوبی را با تغییرات جمعیت باکتریایی نشان داد. براساس ارزیابی ارگانولپتیک گروه 2KG×3% در روز 16 به حد غیر قابل قبول رسید و گروه 2KG×6% نیز در روز 20 نگهداری به حد غیر قابل قبول رسید ولی گروهای 3KG×3% و 3KG×6% در روز 20 نگهداری به این حد نرسیدند.
    Abstract
    In this study, combined effect of green tea polyphenols (3 and 6 %) and gamma irradiation (2 and 3 KGy) on shelf-life of Pacific White shrimp (Litopenaeus vannamei) during chill storage with Microbial , chemical and sensory indices in 20 days had been determinate . the Treatments was 2KG×6%,، 2KG×3% ، 3KG×3% and 3KG×6% . In the study of microbial indicators , The total bacterial count , Entero bacteriaceae, Pseudomonas spp and psycrotrophic bacteria Were studied. The results showed, sample, treated with 3KG×3% and 3KG×6% had anti- bacterial effects on Enterobacteriace. As well as, in survey Psychrophilic bacteria, It was found that sample treated with 2KG×3% was 16 days shelf life and sample treated with 2KG×6% was 20 days shelf life. The chemicals index assay showed, TVB-N in first 4 days hadn’t increase in all treatment. But we saw growth in these index step-by-step after 4 days in all treatment. The results appeared, 3KG ×6% had best shelf life after the periods of storage. in this study Fat corruption determined by TBA experiment. The experiment showed sample group with 3KG×3% and 3KG×6% treated, had more TBA index than other groups in the end of storage time . the organoleptic survey showed these index had direct relation with microbial loaded. Totally, 3KG×3% and 3KG×6% had been best results in organoleptic survey.