عنوان پایاننامه
بررسی اثر استفاده تلفیقی از سطوح مختلف فلاونوئید روتین و دما بر برخی شاخص های کیفی روغن ماهی کیلکا
- رشته تحصیلی
- مهندسی منابع طبیعی - تکثیر و پرورش آبزیان
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6364;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 69499
- تاریخ دفاع
- ۲۶ بهمن ۱۳۹۲
- دانشجو
- سپیده ناظری
- استاد راهنما
- مهرداد فرهنگی
- چکیده
- پودر و روغن ماهی به دلیل پروفیل مناسب اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب و دارا بودن جاذبهای غذایی از مهمترین اجزاء جیره غذایی آبزیان محسوب میشوند. به دلیل وجود اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیره در این مواد غذایی این مواد بسیار سریع اکسید شده و بو، طعم وکیفیت آنها به شدت کاهش مییابد. به همین دلیل استفاده از آنتی اکسیدانتها در جیره غذایی آبزیان امری ضروری تلقی میشود. آنتی اکسیدانتهای طبیعی از جمله فلاوونوئیدها علاوه بر خاصیت آنتی اکسیدانتی دارای مزایای زیستی برای آبزیان بوده و محدودیت و خطرهای ناشی از استفاده از آنتی اکسیدانتهای مصنوعی را در بر ندارند. فلاونوئید روتین ترکیبی پلی فنلی است که در سالهای اخیر خواص آنتی اکسیدانتی آن بسیار مورد توجه واقع شده است. این پژوهش شامل دو آزمایش بود. در آزمایش اول به منظور ارزیابی شاخصهای اکسیداسیون در روغن ماهی کیلکا در مواجهه با عامل دما، روغن ماهی در مجاورت سطوح مختلف روتین (500، 100 و 200 قسمت در میلیون) قرار گرفته و در فواصل زمانی 22، 52 و 94 ساعت شاخصهای یدی، پراکسید، اسید تیوباربیتوریک و اسیدی در دمای 50 و 60 درجه سانتی گراد مورد مطالعه و نتایج آن با تیمار شاهد حاوی 100 قسمت در میلیون آنتی اکسیدانت مصنوعی BHA مورد مقایسه قرار گرفت. در آزمایش دوم به منظور بررسی اثر روتین بر ماهی قزلآلایرنگینکمان سطوح روتین مورد استفاده در آزمایش اول به همراه اکسی تتراسیکلین ((OTC به میزان 75 میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن از طریق جیره غذایی به ماهی ارائه شد. به علاوه یک تیمار شاهد مثبت OTC)) که تنها از طریق جیره غذایی، OTC دریافت کردند و یک تیمار شاهد منفی نیز در نظر گرفته شد. پس از 4 هفته خونگیری انجام و سطوح ALT، AST، گلوگز و آلبومین در سرم خون ماهیان مورد سنجش قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمایش اول نشان داد تیمار 1000قسمت در میلیون روتین بهترین اثر آنتی اکسیدانتی را در بازههای زمانی کوتاه مدت و در دمای 50 درجه سانتی گراد در روغن ماهی داشت به طوری که عدد یدی بالاتر و عدد پراکسید، تیوباربیتوریک و اسیدی کمتری در مقایسه با BHA و سایر سطوح روتین نشان داد. نتایج حاصل از آزمایش دوم حاکی از عدم افزایش معنی دار آنزیمهای ALT و AST در مواجهه با استرس اکسیداتیو ناشی از حضور OTC در جیره غذایی بود. به طوری که بین تیمارهای حاوی سطوح مختلف روتین و تیمار شاهد اختلاف معنی دار مشاهده نشد. در صورتی که ALT و ASTدر تیمار OTC و سایر تیمارها اختلاف معنی دار داشت (05/0P<). همچنین سطح گلوکز خون ماهیان تغذیه شده با تیمار روتین 500 قسمت در میلیون و تیمار OTC اختلاف معنی دار داشت (05/0P<). میزان آلبومین بین تیمار شاهد و سایر تیمارها دارای اختلاف معنی دار بود (05/0P<)، اگرچه بین سایر تیمارها اختلاف معنی دار مشاهده نشد. به نظر میرسد روتین میتواند در مواد غذایی حاوی سطوح بالای اسیدهای چرب غیر اشباع به خصوص در دماهای پایین جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدانتهای مصنوعی باشد. به علاوه روتین به عنوان یک مهار کننده غیر آنزیمی از تخریب بافت کبد در برابر استرس اکسیداتیو جلوگیری مینماید.
- Abstract
- Abstract: Meal and fish oil in aquatic organisme diets having a good profile of amino acids, fatty acids and appetite of food having one of the most important components of fish diets come. Because of long-chain polyunsaturated fatty acids in fish meal and fish oil used in fish diets and having lots of links unsaturated carbon - carbon dioxide in much of this material is extremely fast, and has an unpleasant odor and flavor its quality will decline. As a result, the use of antioxidants in aquaculture feed appears to be necessary. Flavonoids natural antioxidants as well as antioxidant. The rutin is a combination of flavonoid polyphenols in recent years that attention has antioxidant properties. Antioxidant properties of this compound in addition to other beneficial features such as improved liver function, antibacterial, antiviral. There are also aquatic. This study consisted of two experiments, the first experiment to evaluate the indicators the oxidation of fish oils in the face of the temperature in the rutinely as an antioxidant, oil samples exposed to rutine levels (500 , 100 and 2000 ppm) and incubated in Shaker the flask the packages were protected by aluminum foil (to prevent the damaging effects of light and oxygen) were placed at intervals of 22 , 52 and 94 h of oxidation index such as ,acid value peroxide value and thiobarbituric acid valu at 50 and 60 ° C was measured in The results of the control samples containing 100 ppm of synthetic antioxidants BHA at the same time intervals were compared. In a second experiment to investigate the secondary effects of rutin on rainbow trout level rutins used in the first experiment (500 ,100 and 2000 ppm) with oxytetracycline at a rate of 75 mg per kg of body weight through diet trout Rainbow was given. As a positive control OTC through diet alone , oxytetracycline received were considered as a control group. After a 4-week period and collected blood samples and ALT and AST glucose and albumin levels in serum were measured in fish serum . The results of the first experiment showed the best antioxidant level of 1000 ppm rutin in short timescales and at a temperature of 50 ° C was found in fish oil, so that number is higher iodin value and peroxide and thiobarbituric acid less than with BHA and other rutin levels indicated . If the liver enzymes ALT and AST between OTC treatments with other treatments was statistically significant (P<0/05). rutin blood glucose levels in fish fed 500 ppm OTC treatment was significantly higher and lower rates (P<0/05). Albumin levels were significantly different between the control treatments and other treatments , although significant differences were observed between the other treatments (P<0/05). It seems to be a rutin flavonoids in foods containing high amounts of polyunsaturated fatty acids, especially at low temperatures is a good alternative to synthetic antioxidants can also be stated rutin that can act as an inhibitor of non-enzymatic and the destruction of liver tissue against free radicals produced by oxidative stress prevention .