عنوان پایان‌نامه

بررسی اثر ضد باکتریایی انواع مختلف عسل بر مهار رشد سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا و مقایسه آن با آنتی بیوتیک رایج درمانی در شرایط invitro




    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 62274;کتابخانه دانشکده علوم و فنون نوین شماره ثبت: 78
    تاریخ دفاع
    ۱۳ بهمن ۱۳۹۲
    استاد راهنما
    مهدی ضرابی

    عفونت‌های بیمارستانی از علل شایع مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می‌شود. سودوموناس آئروژینوزا یکی از پاتوژن‌های فرصت‌طلب انسانی است که با انواع بیماری‌های حاد و مزمن انسان در ارتباط می‌باشد. این میکروارگانیسم باعث عفونت‌های شدید و کشنده در افراد با نقص سیستم ایمنی مانند بیماران سوختگی، بیماران سرطانی و سیستیک فیبروزیس می‌شود. مهمترین و نگران ‌کننده‌ترین ویژگی سودوموناس آئروژینوزا مقاومت آنتی‌بیوتیکی آن در برابر طیف وسیعی از آنتی‌بیوتیک‌ها می‌باشد. در سال‌های اخیر، عسل به عنوان یک منبع طبیعی مورد توجه مجدد قرار گرفته است. فعالیت ضد‌میکروبی و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی عسل از نظر درمانی بسیار اهمیت دارد، به خصوص در مواردی که بدن در برابر عفونت پاسخ ایمنی ضعیفی نشان می‌دهد. مطالعات گسترده‌ای در حمایت از اثرات ضد‌میکروبی عسل در شرایط آزمایشگاهی و بالینی وجود دارد. جهت انجام این تحقیق سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا ATCC 49189 مورد استفاده قرار گرفت. 14 نمونه عسل طبیعی با منشاء گیاهی و جغرافیایی متنوع از نواحی مختلف ایران و یک نمونه عسل مصنوعی در این مطالعه مورد سنجش قرار گرفت. همچنین از 8 نوع آنتی بیوتیک رایج به عنوان شاهد و برای تعیین حساسیت ضد‌میکروبی میکروارگانیسم مورد آزمون استفاده شد. با توجه به نتایج، میانگین هاله عدم رشد آنتی‌بیوتیک ایمی‌پنم و عسل‌های مرتعی خوزستان و گون به طور معنی‌داری بیشتر از سایر نمونه‌ها بود. در حالیکه اختلاف آماری معنی‌داری بین اثر ضد‌باکتریایی آن‌ها مشاهده نشد. طبق یافته‌ها میزان حداقل غلظت مهاری (MIC) عسل‌های طبیعی بین 25/6 و 25% بود. این میزان برای عسل مصنوعی 50% بدست آمد. آنالیز بیوشیمایی به منظور شناسایی ترکیبات مؤثر و مکانیسم اثر عسل می‌تواند به بررسی فعالیت ضد‌میکروبی آن کمک کند. واژه‌های کلیدی: عفونت، سودوموناس آئروژینوزا، عسل، انتشار دیسک، حداقل غلظت مهاری
    Abstract
    Nosocomial infections are a common cause of death in the worldwide. Pseudomonas aeroginosa is a human apportunistic pathogen which are associated with a variety of acute and chronic human diseases. This organism cause sever and fatal infections in those with impaired immune systems such as patients with burns، cancer and cystic fibrosis. The most important and worrisome characteristics of P. aeruginosa is antibiotic resistance against a range of antibiotics. In recent years، honey as a natural resource is a renewed interest. Antimicrobial activity and physicochemical properties of honey are very important in terms of health، especially in cases where the body reveals poor immune response against infection. There are extensive studies in support of antibacterial activity of honey in vitro and in vivo. For this study، standard strain of P. aeruginosa ATCC 49189 were used. 14 samples of natural honeys with different plant and geographical origin of the various regions of Iran and an artificial honey sample examined in this study. Also the 8 common antibiotics as controls were used to determine antimicrobial susceptibility testing of microorganism. According to the statistical results، the mean inhibition zone of imipeneme and local Khuzestan and Astragalus honeys were significantly higher than other samples. While significant difference were not observed between their antibacterial effects. According to the findings، the minimum inhibitory concentrations (MICs) were between 6/25 and 25% (v/v) for natural honeys. This value obtained 50% (v/v) for artificial honey. Biochemical analysis in order to identify compounds effective and mechanism can help to evaluate the antimicrobial activity of honey.