بررسی و بهینه سازی خواص ضد میکروبی قارچ دارویی گنودرما
- رشته تحصیلی
- بیوتکنولوژی-میکروبی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 64340;کتابخانه دانشکده علوم و فنون نوین شماره ثبت: 89
- تاریخ دفاع
- ۱۲ بهمن ۱۳۹۲
- دانشجو
- فریبا سلیمانی
- استاد راهنما
- زهرا حاجی حسن, اشرف السادات حاتمیان زارمی
- چکیده
- استفاده از قارچ دارویی گنودرما لوسیدوم با هدف دارویی و به منظور درمان بیماریهای مختلف نظیر کاهش فشار و قند خون، تقویت سامانه ایمنی، خاصیت ضدویروسیو ضدباکتریایی در چین و کره و ژاپن به بیش از 2000 سال قبل باز میگردد. متابولیتهای ثانویه و عصارههای متنوعی از اندام میوهده، میسلیوم، اسپور و مایع خارج سلولی گنودرما لوسیدوم استخراج میشوند. از مهمترین این متابولیتها میتوان به پلیساکاریدها و گنودریکاسیدها اشاره کرد. با توجه به خواص دارویی متعدد نسبت داده شده به این قارچ، در این تحقیق به بررسی و بهینهسازی خواص ضد میکروبی قارچ دارویی گنودرما لوسیدوم پرداخته خواهد شد. از میان متابولیتهای مهم این قارچ، خاصیت ضد میکروبی پلیساکاریدهای خارج سلولی بر ضد 2 گونه باکتری گرم مثبت (باسیلوس سوبتیلیس، باسیلوس سرئوس) و 2 گونه باکتری گرم منفی (سالمونلا تیفی، Ecoli O157 ( به روش میکرودایلوشن و در محیط in vitro مورد بررسی قرار گرفت. باسیلوس سوبتیلیس با میزان خاصیت آنتیباکتریال mg/ml 30 حساسترین و Ecoli با میزان خاصیت آنتیباکتریال mg/ml 75 مقاومترین باکتریها (از میان سوشهای مورد بررسی) در برابر عصارهی مذکور بودند. همچنین غربالگری و بهینهسازی متغیرهای موثر بر تولید عصاره اگزوپلیساکاریدی و خاصیت ضد میکروبی آن، با روش آماری و استفاده از نرمافزار Minitab انجام گرفت. کلیدواژهها: گنودرما لوسیدوم، خاصیت ضد میکروبی، اگزوپلیساکارید، فنول سولفوریک اسید
- Abstract
- Ganoderma lucidum is a medical fungus which has been used for medicinal purposes such as lowering blood pressure and sugar levels, strengthen the immune system and antibacterial and antiviral properties in China, Japan and Korea for more than 2000 years. Secondary metabolites and various extracts are extracted from fruiting body, mycelium, spores and extracellular fluid of Ganoderma lucidum. The major metabolites of fungi are polysaccharides and ganoderic acid. Due to the numerous medicinal properties attributed to this fungus, in this study, to investigate and optimize the antimicrobial properties of medicinal mushroom Ganoderma lucidum will be. The Antimicrobial activity of extracellular polysaccharides against two Gram-positive bacterial species (Bacillus subtilis and Bacillus cereus) and 2 species of Gram-negative bacteria (Escherichia coli O157 and salmonella typhi) was determined in vitro using Microdilution broth method (MIC). Bacillus subtilis was the most sensitive with MIC (minimal inhibitory concentration) 30 mg/mL and Ecoli O157 was the most resistant with MIC 75 mg/mL. Screening and optimization of the variables affecting for production of extracellular polysaccharides and its antibacterial properties were performed with statistical procedures and using Minitab software. Keywords: Ganoderma lucidum, Antibacterial effect, Exopolysaccharide, Phenol-sulfuric acid