عنوان پایان‌نامه

بررسی و بهینه سازی خواص آنتی اکسیدانی متابولیت های ثانویه قارچ دارویی موناسکوس و شی تا که



    دانشجو در تاریخ ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی و بهینه سازی خواص آنتی اکسیدانی متابولیت های ثانویه قارچ دارویی موناسکوس و شی تا که" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده علوم و فنون نوین شماره ثبت: 191;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 67348
    تاریخ دفاع
    ۱۴ بهمن ۱۳۹۲

    چکیده قارچ ها در سراسر جهان از دوران باستان، به خاطر عطر و طعم منحصر به فرد خود به عنوان غذایی لذیذ در نظر گرفته شده اند. در چند دهه اخیر مشخص شده است که گونه های متنوعی از قارچ ها کارخانه های کوچک داروسازی هستند که صدها ترکیب جدید را با خواص بیولوژیکی معجزه آسا تولید می کنند. از آنجایی که امروزه سرطان یکی از عوامل مهم مرگ و میر در دنیا است، مطالعات بسیاری برای یافتن ترکیبات ضد سرطان و آنتی اکسیدان صورت می گیرد. قارچ های دارویی لنتینولا ادودز )شی تاکه( و موناسکوس پورپورئوس با داشتن متابولیت های ثانویه با خاصیت آنتی اکسیدان، در این تحقیق با هدف بهینه سازی خواص آنتی اکسیدانی انتخاب شدند. بهینه سازی خاصیت آنتی اکسیدانی شی تاکه با ارائه محیط غنی شده حاوی عصاره چوب بلوط انجام شد و میزان بازدارندگی رادیکال DPPH 5 برابر / آن 24 1 برابر افزایش یافت. همچنین سمیت سلولی بسیار مناسب / و میزان قدرت احیای یون فریک آن 3 ( IC50 برابر 8 میکروگرم بر میلی لیتر( را بر روی رده سلولی MCF-7 نشان داد. بهینه سازی خاصیت آنتی اکسیدانی موناسکوس پورپورئوس به روش سطح پاسخ انجام شد و استفاده از متیل جاسمونات به عنوان الیسیتور سبب بهینه سازی فعالیت بازدارندگی رادیکال DPPH 4 برابر و قدرت / به میزان 35 6 برابر شد. در مرحله بعد شرایط بهینه بدست آمده به یک بیوراکتور / احیای یون فریک به میزان 32 همزن دار 5 لیتری منتقل شد و محصول بیوراکتور سمیت سلولی بسیار مناسب ) IC50 برابر 7 میکروگرم بر میلی لیتر( را بر ضد رده سلولی MCF-7 نشان داد. با توجه به نتایج بدست آمده می توان دو قارچ موناسکوس پورپورئوس و شی تاکه را بعنوان تولید کننده های ترکیبات آنتی اکسیدان با فعالیت آنتی اکسیدانی بالا معرفی کرد. انتقال شرایط بهینه رشد به یک بیوراکتور همزن دار 5 لیتری نشان داد بازده رشد و فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتر می شوند. بنابراین، نتایج مشخص کرد شرایط بهینه بدست آمده را می توان به مقیاس بزرگتر منتقل کرد و افزایش مقیاس علاوه بر کاهش زمان تخمیر، فعالیت آنتی اکسیدانی محصول را نیز افزایش می دهد. واژه های کلیدی: متابولیت ثانویه، آنتی اکسیدان، موناسککوس پورپورئکوس، لنتینکولا ادودز ،
    Abstract
    Fungi have been considered as delicious foods in the worldwide due to their unique taste and odor. In a few recent decades, various fungus species have found to be miniature pharmaceutical factories while producing hundreds of biologically miraculous new compounds. Since today cancers are one of the most important factors of mortality in the world, many studies are conducting to find antioxidant and anti-cancer compounds. Pharmaceutical fungi Lentinula edodes (Shiitake) and Monascus purpureus have been selected in this study because of having secondary metabolites with antioxidant property, with the aim of optimizing such feature. Optimization of antioxidant properties of Shiitake has been done by introducing oak extract-enriched medium and the scavenging activity of DPPH radical and reduction potential for ferric ion increased by 5.24 and 1.9 times, respectively. Also, it has showed a very good cytotoxicity (IC50 value of 8 ?g/ml) on the MCF-7 cell line. Optimization of antioxidant property of Monascus purpureus was done by Response Surface Methodology and optimization of DPPH radical scavenging activity and reduction power for ferric ion improved by 4.95 and 6.02 times, respectively, by using methyl jasmonate as an elicitor. In the next stage, the resulting optimized condition exerted on a 5-L stirred tank bioreactor and the bioreactor product yielded very good cytotoxicity (IC50 value of 7 ?g/ml) on the MCF-7 cell line. The results represented M. purpureus and Shiitake as potent antioxidant producers with high antioxidant activity. Scaling up the optimal condition to a 5-L stirred tank bioreactor demonstrated that growth yield and antioxidant activity were enhanced. Therefore, the results indicated that the optimal condition could be scaled up and large scale could even reduce fermentation time and enhanced antioxidant activity of product extract.