عنوان پایان‌نامه

بررسی و بهینه سازی خواص آنتی اکسیدانی متابولیت های ثانویه قارچ دارویی گانودرما و اثرات ضد میکروبی قارچ دارویی شی تا که



    دانشجو در تاریخ ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی و بهینه سازی خواص آنتی اکسیدانی متابولیت های ثانویه قارچ دارویی گانودرما و اثرات ضد میکروبی قارچ دارویی شی تا که" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 63225;کتابخانه دانشکده علوم و فنون نوین شماره ثبت: 99
    تاریخ دفاع
    ۱۴ بهمن ۱۳۹۲

    چکیده قارچ‏ها در سراسر جهان از دوران باستان، به خاطر عطر و طعم منحصر به فرد خود به عنوان غذایی لذیذ در نظر گرفته می شدند و دارای تاریخچه ای طولانی در طب شرقی هستند. نقش آنها در ارتقاء سلامت و نشاط در انسان در حال حاضر در مرحله مطالعه و تحقیق است. متابولیت‏های قارچ‏ها دارای خواصی از قبیل خواص ضدسرطانی، آنتی‏اکسیدانی، ضدمیکروبی، ضددیابت، ضدویروس، ضدالتهاب، ضدفیبروز، پایین آورنده کلسترول، محافظ کبد، تنظیم کننده سامانه ایمنی و غیره می‏باشند. به دلیل عوارض جانبی متعدد داروهای شیمیایی مورد استفاده در درمان سرطان امروزه تلاش زیادی برای جایگزینی مواد ضدسرطان طبیعی به جای این مواد شیمیایی صورت می‏گیرد، که از این بین توجه خاصی به قارچ‏های دارویی با خواص ضدسرطان و آنتی‏اکسیدان می‏شود. ترکیبات معجزه آسای موجود در قارچ ها با خاصیت ضد سرطانی و ضدمیکروبی در دهه اخیر، با سرعت رو به افزایشی در حال شناسایی و آزمایش هستند. از این رو در این پژوهش به بهینه‏سازی خواص آنتی‏اکسیدانی و ضد میکروبی دو قارچ مهم دارویی، گانودرما لوسیدوم و لنتینولا ادودس (شی‏تاکه) پرداخته شده است تا با بهینه کردن عوامل و متغییرهای مختلف بتوان به بهترین بازده در بیوراکتور رسید. با استفاده از روش‏های آماری پلاکت برمن و سطح پاسخ، شرایط بهینه برای بالاترین میزان خاصیت آنتی‏اکسیدانی برای قارچ گانودرما بدست آمد. مشخص شد سه عامل ویتامین B1 ( g/L015/0)، مالتوز (g/L 5) و عصاره قارچ خوراکی(mg/L60) عوامل تاثیرگذار درافزایش خاصیت آنتی‏اکسیدانی پلی‏ساکارید درون سلولی هستند. به علاوه عصاره بدست آمده بطور موثری بر روی رده سلول‏های سرطانی MCF-7 (که مربوط به سرطان سینه می‏باشند) اثر کشندگی دارد(g/mL? 17IC50 ). همچنین با اضافه کردن عصاره چوب درخت بلوط ایرانی به محیط کشت قارچ شی تاکه کمترین میزان MIC در مقایسه با سایر محیط‏های کشت مورد آزمایش ( mg/mL16) برضد باکتری باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس حاصل شد.
    Abstract
    Abstract: Fungi since ancient were considered as the delicious food for its unique flavor around the world. Mushrooms have a long history of Oriental medicine and their role in promoting health and vitality of the people. Metabolites of fungi have different properties such as anticancer, antioxidant, antimicrobial, anti-diabetic, antiviral, anti-inflammatory, anti-fibrosis, hypocholesterolemic, hepatoprotective, immunomodulatory and etc. Since today one of the main causes of death in the world is cancer, a lot of researches are done to find anticancer compounds. Because of many side effects of chemical drugs which used in cancer treatment, and drug resistans today there has been much effort to replace natural compounds instead of chemicals. Scientists have paid special care about medicinal fungi for their antioxidant and antibacterial properties. In this research we investigated medium culture composition and different elicitors effects on antioxidant and antibacterial properties of fungi`s metabolites. We used statistical methods to optimized condition for Ganoderma lucidum. Results showed that when we applied high level of vitamin B1 (0.015g/L) and Agaricus bisporus extracts (60 mg/L) and low level of maltose (5 g/L) in the culture medium, the highest level of antioxidant activity was observed. Also extract could well inhibit growth of MCF-7 cell lines (IC50 17 µg/mL). To optimize condition for shiitake mushroom, we used extract of Oak wood as bioelicitor. Results showed when we added this extract to the culture medium, growth of fungi and antibacterial activity of extracellular metabolites increased and Minimum level of MIC of metabolites for Bacillus cereus and Staphylococcus aureus was observed (16mg/mL). Keywords: Medicinal mushrooms, Ganoderma lucidum, Lentinula edodes, Fermentation, Bioreactor.