عنوان پایان‌نامه

بررسی تجربی انتقال حرارت در جوشش جابجایی اجباری نانو سیال



    دانشجو در تاریخ ۱۱ دی ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی تجربی انتقال حرارت در جوشش جابجایی اجباری نانو سیال" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس 2 فنی شماره ثبت: 2238;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 56033
    تاریخ دفاع
    ۱۱ دی ۱۳۹۱
    دانشجو
    سعید باقری

    در این تحقیق به صورت تجربی تاثیر اضافه کردن نانوذره اکسید مس با قطر متوسط50 نانومتر به مبرد طبیعی R-600a در ضریب انتقال حرارت جوشش جریانی مورد بررسی قرار گرفته است. دستگاه آزمایش شامل پمپ، تست اواپراتور، پیش اواپرتور، کندانسور و مسیر بای پس ساخته شد و صحت آن با مقایسه نتایج بدست آمده برای مبرد خالص و روابط تجربی موجود، تایید شد. تست اواپراتور لوله صاف افقی به طول 103 سانتی متر و قطر 9/5 میلی متر از جنس مس می باشد. در این مطالعه محدوده ی سرعت جرمی kg/m2s 400-50 و کیفیت بخار 0/9 – 0.0 بررسی شده است. 5 سیال شامل مبرد خالص، مخلوط مبرد-روغن پلی استر 1 درصد جرمی و سه مخلوط مبرد-روغن-نانوذره 5/0، 1 و 5/1 درصد جرمی مورد آزمایش قرار گرفته اند. نتایج نشان می دهند اضافه کردن نانوذره باعث افزایش ضریب انتقال حرارت جوشش جریانی به اندازه 5/3، 18 و 34 درصد می شود. بیشترین افزایش ضریب انتقال حرارت مربوط به مخلوط مبرد-روغن-نانوذره با کسر جرمی 5/1 درصد گزارش شد. همچنین با افزایش سرعت جرمی، برای کلیه سیال های مورد آزمایش، ضریب انتقال حرارت افزایش می یابد.
    Abstract
    In this thesis, the effect of adding copper oxide nano-particles with the mean diameter of 50 nm to natural refrigerant R-600a in flow boiling heat transfer coefficient was investigated experimentally. The experimental setup including pump, test evaporator, pre-heater, condenser, and bypass was constructed and then its validity was confirmed by comparing the obtained results and available correlations. The test evaporator is a horizontal smooth copper pipe with the length of 103 cm and the diameter of 9.5 cm. The mass velocity and vapor quality was studied within the range of 50-400 kg/m2s and 0-0.9, respectively. The examined fluids consisted of natural refrigerant, refrigerant oil mixture (1% mass fraction) and refrigerant-oil-nanoparticles mixture of three different mass fractions, 0.5, 1, and 1.5 percent. The experimental results showed that the nanoparticles can cause a significant increase in flow boiling heat transfer coefficient equivalent to 3.5, 18, and 34 percent respectively. The highest increase was observed in the case of refrigerant-oil-nanoparticles mixture with 1.5% mass fraction. As another conclusion, heat transfer coefficient was increased by increasing the mass velocity for all fluids.