عنوان پایان‌نامه

تاثیر ویژگی های سازمانی بر گرایش کارآفرینانه در ادارات کل جهاد کشاورزی استان ها



    دانشجو در تاریخ ۱۵ مهر ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تاثیر ویژگی های سازمانی بر گرایش کارآفرینانه در ادارات کل جهاد کشاورزی استان ها" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده کارآفرینی شماره ثبت: 454;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 58852
    تاریخ دفاع
    ۱۵ مهر ۱۳۹۱
    استاد راهنما
    محمد مرادی

    کارآفرینی به همان اندازه ای که پدیده ای مربوط به بخش خصوصی است، به بخش دولتی هم مربوط می‌شود. کارآفرینی بخش دولتی هدفی فراتر از درآمدزایی دارد و لزوماً به دنبال ثروت نیست و هدف‌های آن ممکن است پولی و مالی نباشد. در این فرآیند، سازمان دولتی کارآفرین با جستجوی هدفمند و منظم به دنبال فرصت‌هایی است که اگرچه ممکن است مزیت تجاری نداشته باشند اما می‌توانند تبدیل به یک ارزش جدید درون مجموعه اهداف سازمان دولتی شده و از طریق به‌کارگیری ترکیب منحصربفردی از منابع دولتی یا خصوصی موجب خلق ارزش برای شهروندان و اجتماع گردد. نخستین و مهم‌ترین وظایف بخش کشاورزی، تأمین غذا و امنیت غذایی برای جامعه، عرضه مواد خام مورد نیاز صنعت و کمک به توسعه صنایع وابسته به کشاورزی و قرار گرفتن در مسیر خود اتکایی و خودکفایی، استفاده بهینه و کارشناسی از ظرفیت‌ها، ارتقای سطح کیفی و کمی محصولات است. کارآفرینی به عنوان پدیده ای که در بسیاری از جوامع پیشرفته صنعتی از آن به عنوان موتور محرک اقتصادی نام برده می‌شود می‌تواند بهترین راه حل نوآوری در بدنه و نظام کارکردی متولی این بخش در کشور یعنی ادارات کل جهاد کشاورزی باشد. این تحقیق بر اساس مدل کیم (2010) انجام گردیده و هدف آن بررسی تأثیر ویژگی‌های سازمانی بر ابعاد گرایش کارآفرینانه می‌باشد. ویژگی‌های سازمانی که متغیرهای مستقل تحقیق را تشکیل می‌دهند شامل ویژگی‌های ساختاری، مدیریتی، فرهنگی و محیطی و ابعاد گرایش کارآفرینانه را ریسک‌پذیری، نوآوری و پیشگامی تشکیل می‌دهد. در این تحقیق سعی شد با بررسی تأثیر این ویژگی‌ها بر ابعاد گرایش کارآفرینانه شواهدی عملی برای کاربرد در ادارات کل جهاد کشاورزی ارائه شود. روش تحقیق بر حسب هدف، کاربردی و بر حسب گردآوری اطلاعات توصیفی – پیمایشی می‌باشد. جامعه آماری تحقیق متشکل از 124 مدیر ارشد در بخش معاونت‌های ادارات کل جهاد کشاورزی در مراکز استان‌های کشور می‌باشد و ابزار جمع‌آوری اطلاعات، پرسشنامه بوده که بر اساس طیف لیکرت 5 گزینه ای تنظیم شده است. بر اساس نمونه گیری انجام شده توسط فرمول کوکران 93 پرسشنامه مورد نیاز بود که به طور کلی 90 پرسشنامه سالم جمع آوری گردید. نتایج بدست آمده از پردازش داده‌های تحقیق حاکی از آن است که ویژگی‌های سازمانی بر ابعاد گرایش کارآفرینانه ریسک پذیری، نوآوری، پیشگامی تأثیرگذار هستند و در این میان ویژگی‌های فرهنگی و ساختاری بیش‌ترین تأثیر را دارا هستند. واژگان کلیدی: گرایش کارآفرینانه، نوآوری، ریسک پذیری، پیشگامی، ویژگی های سازمانی، ادارات کل جهاد کشاورزی.
    Abstract
    Entrepreneurship concerns the public sector as much as it does the private sector. Entrepreneurship in the public sector pursues a goal higher than profit making; it does not necessarily seek to accumulate wealth and it may not follow financial goals. In this process, the entrepreneurial public organization seeks opportunities through systematic search. These opportunities may not have a commercial advantage but they can be translated into a new value within the public organizational goals. And value(s) could be created for the citizens and community using a unique combination of public and private resources. The first and foremost duties of the agriculture sector is to provide food and security for the society, offer raw material needed for the industry, help with the development of the agriculture industry, move toward independency and self-reliance, promote optimized exploitation of the capacities and improving the quality and quantity of products. As a phenomenon which is regarded as an engine of development in many advanced and industrial countries, entrepreneurship could be introduced as an innovative solution to the functional body of the agriculture sector i.e. the Agriculture Department headquarters of Iran. This research is based on the model proposed by Kim (2010) and aims to investigate the impact of organizational characteristics on entrepreneurial orientation. Organizational characteristics include the structural, managerial, cultural and environmental characteristics as the research’s independent variables and the entrepreneurial orientation aspects consist of risk-taking, innovation and proactiveness as the research’s dependent variables. By investigating the impact of the organizational characteristic, the research attempts to provide empirical evidence for application in the Agriculture Department headquarters of Iran. The research is empirical in terms of purpose and uses the descriptive survey method for gathering data. The population is comprised of 124 vice senior managers in the Agriculture Department headquarters in Iran. A 5-lickert scale questionnaire was designed as the data gathering instrument. According to the sampling generated by the Cochran’s formula, 93 questionnaires were needed from which 90 were collected in total. The results suggest that organizational characteristic have an effect on entrepreneurial orientation (i.e. risk-taking, innovation and proactiveness) among which the cultural and structural characteristics were notably more consequential. Keywords: entrepreneurial orientation, innovation, risk-taking, proactiveness, organizational characteristics, Agriculture Department headquarters