عنوان پایاننامه
بررسی تنوع آنزیم های هیدرولیتیکی خارج سلولی آرکی های نمک دوست جدا شده از دریاچه نمک آران و بیدگل
- رشته تحصیلی
- زیست شناسی علوم میکروبیولوژی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس علوم شماره ثبت: 3933;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 43301
- تاریخ دفاع
- ۳۱ شهریور ۱۳۸۸
- دانشجو
- الهه محمودی خالدی
- استاد راهنما
- محمدعلی آموزگار
- چکیده
- چکیده هدف از این مطالعه تعیین تنوع زیستی 300 سویه آرکی نمک دوست افراطی دارای فعالیت های هیدرولازی است.این سویه ها پیش از این در مهر ماه 1386 از نه نقطه مختلف دریاچه نمک آران و بیدگل واقع در کویر مرکزی ایران جدا شده بودند. اگر چه تاکنون آنزیم های متعددی از آرکیاهای نمک دوست گزارش شده، اما فعالیت پولولانازی و اینولینازی آنها تاکنون شناسایی نشده است. تولید آنزیم های خارج سلولی با رشد سویه ها در محیط پایه( با 23% نمک)که با سوبستراهای مناسب هر آنزیم ترکیب می شدند صورت گرفت. سنجش هر آنزیم نیز با روش های استاندارد انجام شد. این سویه ها انواع بسیاری از آنزیم های هیدرولازی خارج سلولی مانند آمیلاز، پروتئاز، لیپاز،پولولاناز،زایلاناز، سلولاز،کیتیناز، اینولیناز و نوکلئاز را که در بسیاری فرآیندهای صنعتی و شیمیائی مفیدند و توانمندی بسیار متنوعی در بخش های مختلف صنعتی مانند صنایع شیمیائی، بیوشیمیائی، غذایی و افزودنی های خوراکی دارند،تولید کردند. 142 ،17 ،128 ،38 ،2 ،8 ،3 ،64 و 144 سویه به ترتیب تولیدکنندگان آنزیم های آمیلاز، پروتئاز، لیپاز،پولولاناز، زایلاناز، سلولاز،کیتیناز، اینولیناز و نوکلئاز هستند اما در میان آنها هیچ سویه مولد آنزیم پکتیناز وجود نداشت.تعدادی از این سویه ها قادر به تولید ترکیبی از این آنزیم ها هستند.در میان این سویه ها تعدادی با توانایی تولید آنزیم های باارزش انتخاب و پس از بررسی های بیوشیمیائی و فیزیولوژیکی دقیق،سویه های منتخب از طریق ترادف یابی ژن 16S rRNA تکثیر شده،شناسایی شدند. سویه های نمک دوست شناسایی شده شامل اعضای این جنسهابودند:Halorubrum، Haloarcula، Haloterrigenaو Natrinema،Halobiforma . بیشتر سویه های تولیدکننده پروتئاز و کیتیناز اعضای جنس Natrinema و بیشتر سویه های واجد دیگر فعالیت های هیدرولازی متعلق به جنس Halorubrum بودند.بیشترین اعضای جنس های Haloarcula و Haloterrigena به ترتیب قادر به تولید آنزیم های لیپاز و آمیلاز بودند.
- Abstract
- Abstract The aim of this study was to determine the biodiversity of 300 extremely halophilic archaea with hydrolytic activities. These strains were isolated previously in October 2007 from nine different sites in Aran-o-Bidgol salt lake, which located in central desert of Iran. Although several enzymes of haloarchaea have been reported, but pullulanase and inulinase activities of them have not been recognized. Production of exoenzymes determined by cultivation of strains on 23% total salt basic media supplemented by appropriate substrates. Assay of each enzyme was carried out by standard methods. These isolates produced a great variety of extracellular, hydrolytic enzymes, such as amylase, lipase , xylanase, cellulase , DNase, protease, inulinase,chitinase and pullulanase, which are useful in many industrial, chemical processes and have quite divers potential usage in different areas such as food industry, feed additive, biomedical and chemical industries. 142,17,128,38,2,8,3,64 and 144 strains produced amylase, protease, lipase, pullulanase, xylanase, cellulase, chitinase, inulinase and DNase, respectively but there was not any pectinase producer among them.Some of these isolates were able to produce a combination of these enzymes. Archaeal diversity among the strains was evaluated via combination of tests, including phenotypical characterization and biochemical assays. Among these isolates, several strains with the ability to produce different valuable enzymes were selected. After more accurate physiological and biochemical studies, selected strains were identified regarding Polymerase Chain Reaction (PCR) and partial 16S rRNA sequences. The halophilic strains were identified as members of genera:Halorubrum,Haloarcula, Natrinema,Haloterrigena and Halobiforma. Most of protease and chitinase producers were members of the genus Natrinema, and most of strains with other activities belonged to Halorubrum genus.The most of Haloarcula and Haloterrigena genus members were able to produce lipase and amylase, respectively.