عنوان پایان‌نامه

اثر آپوپتوزی یا نکروزی اسید پکتیک وMCP (فرم تغییریافته پکتین مرکبات) روی دودمان سلولی کارسینومای پروستات انسانیDU۱۴۵



    دانشجو در تاریخ ۱۴ مهر ۱۳۸۸ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثر آپوپتوزی یا نکروزی اسید پکتیک وMCP (فرم تغییریافته پکتین مرکبات) روی دودمان سلولی کارسینومای پروستات انسانیDU۱۴۵" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس علوم شماره ثبت: ‎۴۴۳۱;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 47728
    تاریخ دفاع
    ۱۴ مهر ۱۳۸۸

    مواد پکتینی، پلی ساکارید های پیچیده غنی از زیر واحد های گالاکتوز می باشند، که قادر به برقراری ارتباط با گالکتین-3 هستند. مطالعات نشان داده است که این مواد قادر به القای آپوپتوز در سلول های سرطانی از طریق میانکنش با گالکتین-3 می باشند. تحقیق حاضر جهت بررسی اثر آپوپتوزی اسید پکتیک (AP) و سیتروس پکتین (CP) روی دودمان سلولی سرطان پروستات انسانی، DU145 ، که قادر به بیان گالکتین-3 می باشد، صورت گرفته است. با تغییر pH و دما نمونه های تغییر یافته ای از اسید پکتیک و پکتین مرکبات بدست آمد و اثر این مواد (MCP و MAP) نیز روی سلول های مذکور مورد بررسی قرار گرفت. اثر آپوپتوتیکی تمام مواد پکتینی مذکور با Pectasol، که نوع تجاری پکتین مرکبات تغییر یافته می باشد، و هم اکنون به عنوان داروی ضد سرطان تجویز می شود، به عنوان کنترل مثبت، مقایسه شد. غلظت های mg/ml 5، 3، 1، 5/0، 1/0، 01/0 از AP، MAP، CP، MCP و Pectasol در زمان های 24 و 48 ساعت روی سلول ها اثر داده شدند. درصد آپوپتوز سلول ها پس از تیمار های مذکور، بوسیله بررسی سیکل سلولی، رنگ آمیزی آکریدین اورنج و اتیدیوم برماید و تست تانل مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی ها نشان داده شد که، غلظت mg/ml 5 AP، MAP و MCP و mg/ml 3 Pectasol میزان بالایی از آپوپتوز را نسبت به سلول های کنترل در سلول های DU145 القا می کنند (0.001 < p). در ضمن، درصد نکروز سلول ها، پس از 48 ساعت تیمار با بالاترین غلظت های مواد پکتینی، بوسیله رنگ آمیزی سلول ها با PI و روش فلوسایتومتری مورد بررسی قرار گرفت و مشاهده شد که، میزان آپوپتوز سلول ها نسبت به میزان نکروز آنها بالاتر می باشد. نکته قابل توجه در این تحقیق این بود که، CP در مقایسه با MCP در هیچ یک از تست های آپوپتوز، تغییر معنی داری نسبت به گروه شاهد نشان نداد اما AP در تمامی تست ها قدرت آپوپتوتیکی بیشتری نسبت به MAP از خود نشان داد. این مسأله می تواند حاکی از برتری پکتین سیب به پکتین مرکبات باشد؛ چرا که پکتین سیب در بخش خوراکی آن بوده و بدون نیاز به شکسته شدن توسط تغییرات دما و pH قادر به القای آپوپتوز در سلول های سرطانی تحت تیمار خود می باشد، در حالی که پکتین مرکبات در پوست غیر خوراکی آن بوده و درضمن نیاز به شکسته شدن توسط تغییر دما و pH برای القای آپوپتوز در سلول های سرطانی تحت تیمار خود دارد. واژه های کلیدی: آپوپتوز، اسید پکتیک، پکتین مرکبات، سلول های DU145
    Abstract
    Pectic substances are complex polysaccharides, rich in galactoside residues, capable of combining with the carbohydrate-binding domain of galectin-3. It has been shown that these biomaterials can induce apoptosis in tumurigenic cells, possibly via interaction with galectin-3. In the present study the apoptotic effect of pectic acid (AP) and citrus pectin (CP) on the human prostate cancer cells DU145, which expresses galectin-3, is investigated. Furthermore, PA and CP were modified by alteration in the temperature and pH, and the apoptotic effect of such modified CP (MCP) and AP (MAP) was studied. We also used commercially available modified citrus pectin, Pectasol, as positive control. DU145 cells were treated by 0.01, 0.1, 0.5, 1, 3 and 5 mg/ml of AP, MAP, CP, MCP, and Pectasol in periods of 24 and 48 hours. The percentage of apoptotic cells, after these treatments were investigated using Cell cycle analysis, Acridine orange/ Ethidium bromide staining and TUNEL test. These investigations showed that 5 mg/ml of AP, MAP, MCP and 3 mg/ml of Pectasol induced high percentage of apoptosis compared to control group (p<0.001). In adition, flow cytometry with PI staining for the highest concentrations of pectic substances showed, percentage of apoptotic cells were higher than necrotic cells. In this research, it was noticeable that CP, compared to MCP, caused no significant changes in percentage of apoptotic cells, whereas AP in all tests showed more apoptosis compared to MAP. Keywords: Apoptosis, Acid Pectic, Citrus Pectin, Modified Citrus Pectin, DU145 cell line