عنوان پایان‌نامه

بررسی برخی پاسخ های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دوگونه از سرده بذرالبنج Hyoscyamus به تنش شوری در شیشه



    دانشجو در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی برخی پاسخ های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دوگونه از سرده بذرالبنج Hyoscyamus به تنش شوری در شیشه" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس علوم شماره ثبت: 4832;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 54667
    تاریخ دفاع
    ۲۹ شهریور ۱۳۹۱
    استاد راهنما
    وحید نیکنام

    بذرالبنج (Hyoscyamus) گیاهی دارویی متعلق به تیره Solanaceae می باشد. در این پژوهش اثر تنش شوری بر برخی از پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی کالوس های دو گونه بذرالبنج (H.niger & H. kurdicus) مورد بررسی قرار گرفته است. شوری ، رشد، محتوای پرولین ، مالون دی آلدهید و فعالیت آنزیم ها را تحت تاثیر قرار داده است. قدرت جوانه زنی بذرها و همچنین وزن تر کالوس ها تحت تنش شوری کاهش یافت. افزایش غلظت NaCl سبب کاهش میزان محتوای نسبی آب در کالوس های هر دو گونه شد. اگرچه این کاهش در گونه H. nigerنسبت به گونه H.kurdicus محسوستر بود. در تحقیق انجام شده با افزایش شوری محتوای پرولین کالوس ها افزایش یافت. نتایج بدست آمده نشان می دهد که محتوای پروتئینی در کالوس های هر دو گونه با افزایش غلظتNaCl نسبت به شاهد افزایش پیدا می کندو همچنین در هر دو گونه بذرالبنج با افزایش تنش شوری، پروتئین های محلول افزایش پیدا کرد. فعالیت پراکسیداز در تیمارهای مختلف شوری افزایش یافت. فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز در گونه H.kurdicusنسبت بهH.niger شدیدتر می باشد.آنزیم پلی فنول اکسیدازفعالیت شدیدتری در گونه H.nigerدارد. نتایج موجود در تحقیق حاضر نشان می دهد که محتوای کلروفیل های a و b و کاروتنوئیدها با افزایش تنش شوری بطور نسبی کاهش پیدا می کند. . نتایج این پژوهش در مورد هر دو گونه بذرالبنج تحت تنش شوری نشان داد کاهش محتوای کلروفیل همراه با افزایش محتوای پرولین می باشد . واژه های کلیدی : بذرالبنج، تنش شوری ، کالوس ،پروتئین،آنزیم ، MDA ،پرولین
    Abstract
    Hyoscyamus is herbal medicine of solanaceae family. In this study, The effect of salinity on some physiological and biochemical parameters calli of two species of Hyoscyamus(H .niger & H.kurdicus) has been studied . Salinity affected the germination , growth , proline content, Malondialdehiyde and activites of enzymes. Ability of seeds germination and fresh weight of callus under salt stress was reduced. Increasing concentration of NaCl caused the relative water content reduced in callus of both species. Although reduction is more visible in H. niger than of H. kurdicus species. In this study the proline cotent of callus increased with increasing salinity. The results showed the protein content in the callus of both species with incraseing NaCl concentration increases into control and also in both Hyoscyamus species with increasing salinity the soluble protein increases.In different treatments of salinity the peroxidase activity increased. Enzyme activity of superoxide dismutase is more in H.kurdicus species than H.niger . The poly phenol oxidase (POX)enzyme have upper activity in H.niger.The results from this study showed chlorophyll a , b and carotenoid content with increasing salinity decreased relative . The obtained result of this study showed in both species of Hyoscyamus chlorophylls content decrased and proline content increased . Keywords: Hyoscyamus , salinity,callus, protein , enzyme ,MDA, proline .