عنوان پایان‌نامه

بررسی متیازات قدرت عمومی در حقوق مالیاتی ایران و انگلستان



    دانشجو در تاریخ ۲۰ شهریور ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی متیازات قدرت عمومی در حقوق مالیاتی ایران و انگلستان" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    حقوق عمومی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP3090;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 53856
    تاریخ دفاع
    ۲۰ شهریور ۱۳۹۱
    استاد راهنما
    ولی رستمی

    به طور کلی مالیات از مظاهر حاکمیت دولت به شمار می رود و به عنوان مهمترین منبع درآمدهای عمومی نقشی برجسته در تأمین هزینه های عمومی ایفا می کند. به نحوی که می توان گفت تداوم فعالیت های دولت و حتی استمرار و دوام آن به وصول مالیات بستگی دارد. بدین لحاظ مالیات در نزد دولت ها از اهمیت و جایگاهی بسزا برخوردار است و در این جهت در حقوق مالیاتی بیشتر کشورها از جمله ایران و انگلستان برای تأمین و تضمین مالیات، اختیارات و اقتدارات گسترده و فوق العاده و منحصر به فردی به دستگاه مالیاتی اعطا می کنند تا با توسل به آن ها بتواند مالیات را به خوبی و به موقع تشخیص و وصول نماید. این حقوق و اختیارات دستگاه مالیاتی که از حاکمیت دولت نشأت می گیرد در حقوق عمومی اصطلاحاً «امتیازات قدرت عمومی» نامیده می شود و در حقوق مالی و مالیاتی به آن «اعمال قدرت مالیاتی» نیز می گویند. در این پژوهش ضمن تبیین مفاهیم مربوط به قدرت عمومی مالیاتی، امتیازات قدرت عمومی مالیاتی در دو مرحله تشخیص و وصول مالیات را در دو کشور ایران و انگلستان که توسط دستگاه مالیاتی هر کدام از این دو کشور اعمال می گردد، مورد به مورد تشریح نموده و به بررسی و تطبیق آن ها خواهیم پرداخت.
    Abstract
    Generally speaking, tax is deemed as a manifestation of the government's authority and plays a key role in procuring public revenues, as the most critical factor. Indeed, we might say, that continuity of the governmental activities depend on receiving taxes. Thus, taxes occupy a high rank of importance in most of the countries, especially Iran and England. Therefore, lots of powers and privileges have been granted to the tax system, in order to assure assessing and receiving taxes. These powers and privileges that emanates from state sovereignty, is called “Privileges of Public Power “ in public law; and is named “Taxation Power“ in financial and tax law. In the current research, we explained conceptions of taxation public power and its privileges in assessment and compliance levels in Iran and England, in two ways. We examined these factors in two mentioned countries and make a comparison between them.