عنوان پایان‌نامه

بررسی قارچ alter navia solaniو ارزیابی مقاومت برخی از ارقام سیب مینی به بیمارگر و بررسی برخیاز مکانسیم های دفاع بیو شیمیای



    دانشجو در تاریخ ۱۵ مهر ۱۳۸۸ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی قارچ alter navia solaniو ارزیابی مقاومت برخی از ارقام سیب مینی به بیمارگر و بررسی برخیاز مکانسیم های دفاع بیو شیمیای" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 42196
    تاریخ دفاع
    ۱۵ مهر ۱۳۸۸
    دانشجو
    حدیث شهبازی
    استاد راهنما
    حشمت اله امینیان

    چکیده مقاومت 9 رقم سیب زمینی به 5 جدایه قارچی Alternaria solani عامل بیماری لکه-موجی سیب زمینی از منطقه اراک، تحت شرایط گلخانه مورد ارزیابی قرار گرفت. ارقام مختلف سیب زمینی درجه¬های مختلفی از حساسیت و مقاومت را نسبت به جدایه¬های A. solani نشان دادند. دو رقم سیب زمینی و دو جدایه قارچی برای بررسی¬های بیوشیمیایی آنزیم پراکسیداز، گلوکاناز و فنل تولید شده پس از مایه زنی با عامل بیماری وسمیت عصاره کشت فیلتر¬شده جدایه¬های قارچی، انتخاب شدند. فعالیت آنزیم پراکسیداز و بتا 1 و 3- گلوکاناز به صورت روزانه در یک دوره 10 روزه و ترکیبات فنل کل و فعالیت آنزیم بتا 1 و 4 – گلوکاناز در 2، 4، 6 و 8 روز پس از مایه¬زنی گیاه با جدایه¬¬های قارچی اندازه¬گیری شدند. از Native polyacrylamide gel electerophoresis جهت بررسی فعالیت آیزوزایمی پراکسیداز محلول در روز ششم مورد استفاده قرار گرفت. در این آزمایش تنها یک باند (آیزوزایم) مشاهده¬شد. تفاوت بین فعالیت آنزیم¬های پراکسیداز، بتا 1 و 3- گلوکاناز، بتا 1 و 4 – گلوکاناز و میزان ترکیبات فنل کل میان دو رقم سیب زمینی حساس(گرانولا) و مقاوم (دیاموند) دیده¬شد. همچنین تفاوت معنی¬داری میان تولید این ترکیبات بیوشیمیایی در یک گیاه، در مقابل جدایه¬های مختلف قارچی وجود داشت. نتایج حاصل تفاوت در قدرت بیماریزایی دو جدایه را نشان داد. از Bioassay برای مطالعه نقش ترکیبات توکسینی در مکانیزم بیماریزایی جدایه¬های قارچی استفاده گردید. سمیت عصاره کشت فیلتر¬شده جدایه¬های قارچی در روی برگ¬های سیب زمینی در آزمایشگاه ارزیابی و تفاوت میان آنها دیده شد. اثرات سمی عصاره کشت فیلتر شده جدایه با قدرت بیماریزایی بالاتر، بیشتر از عصاره کشت فیلتر شده جدایه با قدرت بیماریزایی پایین بود.
    Abstract
    Abstract The resistance phenotypes of 9 potato cultivars to 5 isolates of Alternaria solani, causal agent of early blight, were studied under greenhouse conditions. We identified potato cultivars with both susceptible and resistant phenotypes as well as A. solani isolates with varying degrees of aggressiveness. Two potato cultivars and two pathogen isolates were selected for biochemical analysis of peroxidase, glucanase, and phenol production after inoculation and culture filtrate. Peroxidase and ?-1,3-glucanase activities were monitored daily for 10 days while phenol compounds and ?-1,4-glucanase activity were evaluated 2, 4, 6, and 8 days after inoculation. Native PAGE was used to identify one protein with peroxidase activity in extracts taken 6 days after inoculation. Significantly higher peroxidase and glucanase activity as well as total phenol content in potato was correlated with resistance in the Iranian potato cultivar ‘Diamond’. Variability of responses within the same cultivar to different isolates of A. solani suggests genotypic diversity between isolates that results in changes in pathogen aggressiveness. We were used bioassay for studying the role of toxin metabolites on pathogenicity mechanism fungal isolates. Phytotoxicity of culture filtrates on potato leaves were evaluated in vitro. There was significant difference between two isolates. The phytotoxicity effect of A isolate culture filtrate was more than N isolate culture filtrate.