عنوان پایان‌نامه

بررسی تاثیر اسید آسکوبربیک بر بلوغ و لقاح آزمایشگاهی اووسیت‏های با و بدون سلول‏های کومولوس در گوسفند



    دانشجو در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی تاثیر اسید آسکوبربیک بر بلوغ و لقاح آزمایشگاهی اووسیت‏های با و بدون سلول‏های کومولوس در گوسفند" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5100;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 55721
    تاریخ دفاع
    ۲۸ شهریور ۱۳۹۱
    دانشجو
    زهره جعفری
    استاد راهنما
    سعید زین الدینی

    بلوغ و لقاح برون‌تنی اووسیت‌ها، تکنیک‌هایی در جهت افزایش بازده تولیدمثل پستانداران هستند. اگرچه شرایط کشت برون‌تنی، عدم تعادل بین اکسیدان‌ها و آنتی‌آکسیدان‌ها را نشان می‌دهد، که می‌توانند نرخ تولد زنده و آبستنی را در مقایسه با شرایط درون‌تنی کاهش دهند. در این مطالعه، اسید اسکوربیک به عنوان انتی‌اکسیدانی که به خنثی سازی رادیکال‌های آزاد کمک کرده، در نتیجه از آسیب‌های اکسیداتیو ناشی از آن‌ها جلوگیری می‌کند، در غلظت‌های صفر (شاهد)، 150، 250 و µM 300 به محیط کشت بلوغ اووسیت گوسفند اضافه شد. همچنین اثر سلول‌های کومولوس به‌وسیله‌ی جدا کردن آن‌ها از اووسیت‌ها، با استفاده از روش پیپتینگ، بررسی شد. مشاهده شد که غلظت‌های 250 و µM 300 اسید اسکوربیک در محیط کشت بلوغ اووسیت به طور معناداری نرخ GVBD اووسیت‌های برهنه را در مقایسه با گروه شاهد کاهش داد (05/0>P). بررسی اووسیت‌هایی که به مرحله‌ی MII رسیده بودند، هیچ تفاوت معناداری را بین اووسیت‌های برهنه در غلظت‌های 250 و µM 300 و کمپلکس کومولوس-اووسیت در غلظت صفر، 150 و µM 250 اسید اسکوربیک نشان نداد (05/0>P). این مشاهدات به این معنی است که اسید اسکوربیک می‌تواند بلوغ اووسیت‌های بدون کومولوس گوسفند را بهبود بخشد. جالب توجه است که نرخ لقاح اووسیت‌های بدون کومولوسی که محیط کشت بلوغ آن‌ها با غلظت‌های 250 و µM 300 اسید اسکوربیک مکمل‌سازی شده بود، به طور معناداری نسبت به گروه کمپلکس کومولوس-اووسیت کمتر بود (05/0>P). این مشاهده می‌تواند بیان کننده‌ی اثرات پیش-اکسیدانی غلظت‌های بالای اسید اسکوربیک بر باروری اووسیت‌های گوسفند باشد.
    Abstract
    In vitro maturation and fertilization are techniques to increase efficiency of mammals reproduction. However, in vitro culture conditions exert an imbalance between oxidants and antioxidants wich may reduce live birth and pregnancy rates when compare to in vivo conditions. In this study ascorbic acid as an antioxidant wich assist in the neutralization of free radicals, thereby preventing their oxidative damages, at diffrent of 0 (control), 150, 250 and 300 µM was supplemented to ovine oocyte maturation medium. Also, we investigated the effect of cumulus cells by separating them from oocyte by pipetting. It was observed that 250 and 300 µM ascorbic acid in in vitro maturation culture medium significantly decreased the GVBD rates of denuded oocytes when compared to control (P<0.05). Evaluation of oocytes have achieved to MII did not show any significant difference between denuded oocytes in 250 and 300 µM concentrations and cumulus-oocyte complex in 0, 150 and 250 µM concentrations of ascorbic acid (P<0.05). This means ascorbic acid may improve ovine denuded oocytes maturation rate. Interestingly, the fertilization rate of denuded oocytes that 250 and 300 µM ascorbic acid concentrations supplemented to their maturation culture medium was significantly lower than cumulus-oocyte complex group (P<0.05). This may express the pro-oxidant effects of high concentrations of ascorbic acid on ovine oocytes fertilization.