عنوان پایان‌نامه

ارائه روشی برای تحقق کار تیمی با استفاده از مدل ذهنی مشترک در سیستم های چند عامله ناهمگن



    دانشجو در تاریخ ۲۷ شهریور ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "ارائه روشی برای تحقق کار تیمی با استفاده از مدل ذهنی مشترک در سیستم های چند عامله ناهمگن" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس 2 فنی شماره ثبت: E 2141;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 55271
    تاریخ دفاع
    ۲۷ شهریور ۱۳۹۱
    استاد راهنما
    فتانه تقی یاره

    کار گروهی موثر در بین انسان ها با استفاده از مفهوم مدل ذهنی مشترک توضیح داده می شود. وجود مدل ذهنی مشترک در حوزه کار تیمی به اعضای تیم کمک می کند تا رفتار یکدیگر را پیش بینی کنند و انتظارات خود را از هم تیمی ها به واقعیت نزدیک کنند. در بسیاری از کارهای گذشته مربوط به سیستم¬های چندعاملی مشارکتی، فرض بر این است که دانش عامل¬ها بدون تضاد است و تمرکز آن¬ها به نحوه استفاده از این دانش برای انجام برنامه¬ریزی مشارکتی است. به عبارت دیگر تحقیقات اندکی برای ارائه روشی کاملاً توزیع شده و مشارکتی برای اشتراک موثر مدل¬های ذهنی با وجود دانش متضاد، انجام شده است. در این تحقیق، به طراحی و پیاده¬سازی روشی برای کارگروهی در سیستم¬های چندعاملی با دانش متضاد می¬پردازیم. ایده کلی در روش پیشنهادی بر این است که عامل¬ها می¬توانند در طول برنامه¬ریزی مشارکتی، به تشخیص و رفع تضاد از دانش خود بپردازند. برای این کار از بازی-های گفتگوی مربوط به مباحثه استفاده می¬شود. برای اینکه تنها بخش¬های مربوط به زمینه کارگروهی به اشتراک گذاشته شود و از بقیه تضادها صرف نظر شود، برنامه¬ریزی گروهی و اشتراک مدل¬ذهنی مباحثه¬ای به صورت تودرتو اجرا می¬شوند. به این ترتیب که تضادها در طول برنامه¬ریزی مشارکتی تشخیص داده می¬شوند و سپس با استفاده از مباحثه رفع خواهند شد. در این پروژه هر سه مرحله کارگروهی متشکل از برنامه¬ریزی مشارکتی، رفع تضاد و انجام کارگروهی، به طور مشارکتی و همکارانه انجام می¬شوند. برای ارزیابی روش پیشنهادی، یک نسخه گسترش¬یافته از بازی دنیای غول، توسعه داده شد که در آن عامل ها با قابلیت های متفاوت امکان اجراشدن دارند و دانش عامل¬ها ناقص و متضاد است. نتایج حاصل از مقایسه روش پیشنهادی برای کارگروهی و سایر روش ها در این محیط، حاکی از آن است که روش پیشنهادی به طور قابل ملاحظه ای کیفیت کارتیمی را افزایش می¬دهد و برنامه¬ریزی گروهی در یک تیم متشکل از عامل ها با دانش متضاد به طور کارآمد انجام می شود.
    Abstract
    Effective teamwork in human teams is often explained by shared mental models (SMM). In the context of teamwork, a shared mental model can help members to predict team members’ behaviors and anticipate their own action to the expected actions of team members. Many works reported a direct link between the sharedness of mental models and teamwork performance in human teams. Recent efforts to bring the concept of SMM to teams with artificial agents also provide the same evidence. Most of the works about collaborative MAS, are assuming that agents’ knowledge are consistent and they only focus on using this knowledge for collaborative planning. There has been very little study about a distributed, collaborative method for sharing declarative and procedural parts of mental models with the presence of inconsistency. In this thesis, we address the problem of designing and implementing effective collaboration with the presence of inconsistency. The basic idea is that agents can gradually share their mental models during teamwork by detecting and resolving conflicts between beliefs in their mental models via argumentation dialogue games. To enable agents to only share relevant parts of their mental models and ignore other inconsistencies, planning and argumentation-based sharing are interleaved. Conflicts are detected during collaborative planning and are resolved by argumentation dialogues. In our work, three phases of teamwork which are planning, conflict resolution and acting, are done in a distributed and collaborative manner.