عنوان پایان‌نامه

بررسی روی زیره



    دانشجو در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی روی زیره" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    قارچ شناسی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 17 ارشد;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 54714;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 17 ارشد
    تاریخ دفاع
    ۲۸ شهریور ۱۳۹۱
    استاد راهنما
    علیرضا خسروی

    حضور انواع قارچ های مولد مایکوتوکسین، علاوه بر کاهش تولید محصولات کشاورزی، خسارت های جبران ناپذیری را بر سلامت و بهداشت جامعه وارد می کند. فوزاریوم از عوامل بیماریزای مهم غلات محسوب می‌شود که در سال های اخیر میزان آلودگی به این قارچ به دلیل تغییرات اکولوژیکی و افزایش میزان نیتروژن خاک، افزایش یافته است. در پژوهش حاضر اثر مهاری اسانس گیاه زیره سبز بر روی قارچ های فوزاریوم ورتیسیلیوئیدس به روش میکرودایلوشن(ریز رقت) بررسی شد. توکسین فومونیزین B1 که توسط قارچ فوزاریوم ورتیسیلیوئیدس تولید می شود دارای ژن های متعددی است. ژنFUM1 به عنوان اصلی ترین ژن درمسیر ساخت این توکسین(مسیر پلی کتاید) دخالت می کند. از ژن ناحیه ITS نیز برای تعیین جنس قارچ استفاده شد. اثرات ضد قارچی این گیاه که مهم ترین ماده موثره آن آلدئیدکومینیک می¬باشد پیش از این به اثبات رسیده است. این پژوهش بر روی 14 جدایه شامل، 11 جدایه قارچ فوزاریوم ورتیسیلیوئیدس و 3 نمونه قارچ فوزاریوم ورتیسیلیوئیدس غیر توکسین زا (کنترل منفی) آزمایش انجام شد. برای انجام آزمون MIC و MFC، از کشت در محیط2% RPMI1640 در میکروپلیت استفاده شد. اثر اسانس روی تغییر شکل کنیدی های این قارچ به روش میکروسکوپی نیز به اثبات رسید. برای بررسی اثر اسانس بر بیان ژن جدایه های مورد آزمایش در قبل و بعد از تاثیر اسانس، از محیط کشت اختصاصی به نام محیط القای تولید توکسین استفاده گردید. پس از یک هفته، با استفاده از کیت استخراج RNA شرکت فرمنتاز ((GeneJET Plant RNA Purification Mini Kit از توده قارچی، RNA نمونه های کشت داده شده استخراج و آزمون RT-PCR با ژن FUM1 انجام شد. نتایج آزمون MIC نشان داد، اسانس زیره سبز بر روی رشد تمام گونه های قارچی مورد آزمایش اثر مهاری دارد. نتایجRT-PCR نشان داد که ژن FUM1 در نمونه های قارچی که تحت تاثیراسانس گیاه قرار نگرفته بود بیان می شود، ولی ژن فوق در نمونه های بعد از تاثیر اسانس بیان نمی شود و محصول RT-PCR در ژل آگاروز مشاهده نشد.
    Abstract
    Contamination with mycotoxins producing fungi reduce crops yields and cause irreparable damage to public health. Fusarium is the most important pathogens of cereals. In recent years due to ecological changes and increased soil nitrogen levels, fusarium contamination have increased. In persent study, the effects of cuminum cyminum essential oil on fungi Fusarium verticillioides. were evaluated by microdillution method. Several genes related to production of Fumonisin B1, a toxin produced by Fusarium verticillioides. FUM1, A polyketide synthase gene for the biosynthesis of fumonisins. ITS gene protected area were used for determination of fungal genera. Antifungal effects of this plant has been previously demonstrated. Aldeidcuminic is the main active ingredient of this plant. Total number 14 isolated fungi included 11 Fusarium verticillioides and 3 Fusarium non- verticillioides species (negative control) were tested. To determine MIC and MFC, RPMI1640 culture medium were used in the microdilution plate. MIC test results showed, cuminum cyminum oil have growth inhibitory effect in all samples. Conidia deforming activity of essential oils also demonstrated by microscopic observation. Toxin induction specific medium were used to carried out the test on isolates gene expression before and after the Being exposed to the essential oil. After a week, samples fungal masses RNA have extracted by RNA extraction kit Fermentase Company (GeneJET Plant RNA Purification Mini Kit ) was used then RT-PCR was performed with gene FUM1. MIC test results showed that the essiential oil have inhibitory effect on the growth of all tested fungal species. RT-PCR results showed that FUM1 gene expression in samples that was not affected by plant essential oils were expressed but in samle the exposed to the palnt essential oil were not expressed.