عنوان پایان‌نامه

بررسی وضعیت جاذبه گردشگری غذا در تهران



    دانشجو در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی وضعیت جاذبه گردشگری غذا در تهران" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 60260;کتابخانه دانشکده علوم اجتماعی شماره ثبت: رس 4558
    تاریخ دفاع
    ۲۹ شهریور ۱۳۹۱
    استاد راهنما
    ملیحه شیانی

    امروزه اغلب صنایع در کشورهای توسعه یافته رویکرد همسو با توسعه پایدار دارند. هدف اصلی در توسعه پایدار، توسعه در عین حفظ نگهداری از منابع طبیعی و مالی برای نسل‎های آینده می‎باشد. در صنعت گردشگری نیز اهداف توسعه پایدار کم کم در سراسر جهان اهمیت بسیار پیدا کرده اند و گونه‎های گردشگری همسو با این اهداف رو به رشد بسیار دارند. یکی از این گونه‎ها، گردشگری غذا (Food Tourism) می‎باشد که در آن استفاده از غذا و آداب و رسوم مربوط به آن در هر منطقه به عنوان جاذبه گردشگری مطرح می‎شود. این آداب و رسوم و روش‎های مختلف طبخ غذا در هر منطقه از آنجا که بر اساس اقلیم آن منطقه و سنت‎هاو باورهای مردم آن شکل گرفته است. اطلاعاتی را در مورد فرهنگ مردم آن مرز و بوم به بازدیدکننده ارائه می‎کند و نسبت به فرهنگ منطقه شناخت ایجاد می‎کند. از این رو گردشگری غذا را می‎توان به عنوان شاخه‎ای گردشگری فرهنگی نیز دانست. امروزه کشورهای توسعه یافته در حوزه گردشگری غذا با بعنوان شاخه‎ای اصلی یا جانبی در برنامه ریزی‎های خود در نظر گرفته اند و از این راه درآمدزایی‎های بسیاری نیز دارند. اما متأسفانه کشور ما ایران با وجود غنای بسیار در زمینه روش‎های طبخ غذا و تنوع بسیار بالا در انواع غذا و مواد اولیه، گویا در این زمینه حرفی برای گفتن ندارد. شمار اندک رستوران‎های ارائه دهنده غذاهای اصیل محلی در هر منطقه در کنار تعداد کثیر رستوران‎های فرنگی یا فست فودها گواهی بر این مدعاست. تهران به عنوان پایتخت کشور مقصد و محل اقامت بسیاری از گردشگران خارجی می‎باشد و به همین دلیل می‎تواند نقش مهمی در ارائه اطلاعات در این خصوص داشته باشد و محلی باشد برای نمایش تنوع و غنای فرهنگ ایران در زمینه غذا و آداب و رسوم مربوط به آن. لذا در این تحقیق تصمیم گرفته شد تا با بررسی اجمالی وضعیت بخش ارائه دهنده غذا در شهر تهران به تشخیص نقاط قوت و ضعف این بخش با در نظر گرفتن نقش آن در گردشگری بپردازیم. در این راستا از نظرات صاحبان مشاغل و کارشناسان فعال در این حوزه استفاده نموده ایم و در آخر با جمع بندی این نظرات و با در نظر گرفتن وضعیت‎هاو تهدیدهای موجود، راهکارهایی ارائه نموده‎ایم تا شاید آغازی باشد برای شکوفا شدن گردشگری غذا در کل کشورمان ایران. واژگان کلیدی: گردشگری؛ غذا؛ توسعه پایدار؛ تهران؛ گردشگری غذا؛ گردشگری فرهنگی
    Abstract
    ندارد