بررسی وضعیت جاذبه گردشگری غذا در تهران
- رشته تحصیلی
- برنامه ریزی گردشگری(توریسم)
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 60260;کتابخانه دانشکده علوم اجتماعی شماره ثبت: رس 4558
- تاریخ دفاع
- ۲۹ شهریور ۱۳۹۱
- دانشجو
- رخسانه آبشار
- استاد راهنما
- ملیحه شیانی
- چکیده
- امروزه اغلب صنایع در کشورهای توسعه یافته رویکرد همسو با توسعه پایدار دارند. هدف اصلی در توسعه پایدار، توسعه در عین حفظ نگهداری از منابع طبیعی و مالی برای نسلهای آینده میباشد. در صنعت گردشگری نیز اهداف توسعه پایدار کم کم در سراسر جهان اهمیت بسیار پیدا کرده اند و گونههای گردشگری همسو با این اهداف رو به رشد بسیار دارند. یکی از این گونهها، گردشگری غذا (Food Tourism) میباشد که در آن استفاده از غذا و آداب و رسوم مربوط به آن در هر منطقه به عنوان جاذبه گردشگری مطرح میشود. این آداب و رسوم و روشهای مختلف طبخ غذا در هر منطقه از آنجا که بر اساس اقلیم آن منطقه و سنتهاو باورهای مردم آن شکل گرفته است. اطلاعاتی را در مورد فرهنگ مردم آن مرز و بوم به بازدیدکننده ارائه میکند و نسبت به فرهنگ منطقه شناخت ایجاد میکند. از این رو گردشگری غذا را میتوان به عنوان شاخهای گردشگری فرهنگی نیز دانست. امروزه کشورهای توسعه یافته در حوزه گردشگری غذا با بعنوان شاخهای اصلی یا جانبی در برنامه ریزیهای خود در نظر گرفته اند و از این راه درآمدزاییهای بسیاری نیز دارند. اما متأسفانه کشور ما ایران با وجود غنای بسیار در زمینه روشهای طبخ غذا و تنوع بسیار بالا در انواع غذا و مواد اولیه، گویا در این زمینه حرفی برای گفتن ندارد. شمار اندک رستورانهای ارائه دهنده غذاهای اصیل محلی در هر منطقه در کنار تعداد کثیر رستورانهای فرنگی یا فست فودها گواهی بر این مدعاست. تهران به عنوان پایتخت کشور مقصد و محل اقامت بسیاری از گردشگران خارجی میباشد و به همین دلیل میتواند نقش مهمی در ارائه اطلاعات در این خصوص داشته باشد و محلی باشد برای نمایش تنوع و غنای فرهنگ ایران در زمینه غذا و آداب و رسوم مربوط به آن. لذا در این تحقیق تصمیم گرفته شد تا با بررسی اجمالی وضعیت بخش ارائه دهنده غذا در شهر تهران به تشخیص نقاط قوت و ضعف این بخش با در نظر گرفتن نقش آن در گردشگری بپردازیم. در این راستا از نظرات صاحبان مشاغل و کارشناسان فعال در این حوزه استفاده نموده ایم و در آخر با جمع بندی این نظرات و با در نظر گرفتن وضعیتهاو تهدیدهای موجود، راهکارهایی ارائه نمودهایم تا شاید آغازی باشد برای شکوفا شدن گردشگری غذا در کل کشورمان ایران. واژگان کلیدی: گردشگری؛ غذا؛ توسعه پایدار؛ تهران؛ گردشگری غذا؛ گردشگری فرهنگی
- Abstract
- ندارد