عنوان پایان‌نامه

ررسی تطبیقی حق حریم خصوصی در ایران و آمریکا



    دانشجو در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "ررسی تطبیقی حق حریم خصوصی در ایران و آمریکا" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    حقوق بشر
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP3015;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 52896;کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP3015;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 52896
    تاریخ دفاع
    ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۱
    دانشجو
    محسن تبار
    استاد راهنما
    محمدجواد جاوید

    حق حریم خصوصی یکی از مهمترین مصادیق حقوق بشر است و در مبانی فقهی و دینی و اسناد بین‌المللی و نظام‌های حقوقی اغلب کشورهای جهان مطرح و به رسمیت شناخته شده است. این پژوهش با نگاهی تطبیقی به دستاوردهای دو نظام حقوقی ایران و آمریکا، نشان می‌دهد که قوانین حمایتی خاصی در زمینه حریم خصوصی در این نظام‌های حقوقی وجود دارد. با این حال فرضیه پژوهش بر این پایه استوار بوده است که قوانین و مقررات ایران و آمریکا، از جامعیت مورد نیاز در حمایت از حق حریم خصوصی برخوردار نبوده و به علت فقدان یا کمبود ضمانت اجرایی لازم در این حوزه، قادر به صیانت کامل از حریم خصوصی افراد نیستند. لذا با مطالعات و بررسی‌های صورت گرفته در روند پژوهش، این نتیجه حاصل شد که در هر دو نظام حقوقی ایران و آمریکا، در رابطه با حق حریم خصوصی، قوانینی به صورت پراکنده و موردی به تصویب رسیده اما این قوانین برای حمایت از حریم خصوصی شهروندان کافی نیستند و علیرغم وجود قوانین نسبتاً مطلوب، بعضاً شاهد نقض حریم خصوصی افراد در این دو کشور بوده‌ایم. حق حریم خصوصی یکی از مهمترین مصادیق حقوق بشر است و در مبانی فقهی و دینی و اسناد بین‌المللی و نظام‌های حقوقی اغلب کشورهای جهان مطرح و به رسمیت شناخته شده است. این پژوهش با نگاهی تطبیقی به دستاوردهای دو نظام حقوقی ایران و آمریکا، نشان می‌دهد که قوانین حمایتی خاصی در زمینه حریم خصوصی در این نظام‌های حقوقی وجود دارد. با این حال فرضیه پژوهش بر این پایه استوار بوده است که قوانین و مقررات ایران و آمریکا، از جامعیت مورد نیاز در حمایت از حق حریم خصوصی برخوردار نبوده و به علت فقدان یا کمبود ضمانت اجرایی لازم در این حوزه، قادر به صیانت کامل از حریم خصوصی افراد نیستند. لذا با مطالعات و بررسی‌های صورت گرفته در روند پژوهش، این نتیجه حاصل شد که در هر دو نظام حقوقی ایران و آمریکا، در رابطه با حق حریم خصوصی، قوانینی به صورت پراکنده و موردی به تصویب رسیده اما این قوانین برای حمایت از حریم خصوصی شهروندان کافی نیستند و علیرغم وجود قوانین نسبتاً مطلوب، بعضاً شاهد نقض حریم خصوصی افراد در این دو کشور بوده‌ایم.
    Abstract
    Right to privacy is one of the most important examples of human rights and international documents and jurisprudence, and religious and legal systems of most countries that is recognized. We have been on this research to investigate with a comparative look at the achievement of both Iran and American legal system, that whether a special privacy protections exists in the legal systems, and these rules have the ability to safeguard the privacy of citizens. Research hypothesis was based on that rules Iran and the United States, the extent necessary was not to support the right of privacy, and because of absence or poor sanction in this area ,are not capable of protecting the privacy of individuals ,and despite the relatively favorable rules, in these two counties we have witnessed a violation of privacy. With studies in the research process, this result was obtained in both Iran and American legal system, in relation to privacy, and scattered about the rules adopted, but these laws are not adequate to protect the privacy of citizens.