عنوان پایان‌نامه

بررسی عوامل موثر در جدایش پوست از گردوی شکسته شده



    دانشجو در تاریخ ۰۳ مهر ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی عوامل موثر در جدایش پوست از گردوی شکسته شده" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 631;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 55518
    تاریخ دفاع
    ۰۳ مهر ۱۳۹۱
    استاد راهنما
    اکبر عرب حسینی

    چکیده گردو یکی از محصولات مهم خشکباری در دنیا است. ایران از نظر تولید گردو رتبه سوم و از نظر صادرات جایگاه بیست و نهم را در جهان دارد. یکی از دلایل آن فرآوری دستی است که کیفیت مغز گردو را کاهش و قیمت آن را افزایش می¬دهد. جدا کردن پوست سخت از مغز از بخش¬های مهم فرآوری مکانیزه گردو می¬باشد. در این تحقیق با بررسی روش¬های موجود در جدا کردن پوست سخت گردو، روش نئوماتیکی بعنوان روش مناسب انتخاب شد و پارامترهای مؤثر در این روش مورد بررسی قرار گرفت. گردوها در دو نوع پوست سنگی و پوست کاغذی به ترتیب با رطوبت¬های .w.b 2/5% و .w.b 6/5% و بصورت جداگانه شکسته شدند. با استفاده از روش تونل باد با جریان هوای دمشی، سرعت حد قسمت¬های مختلف گردو شامل پوست سخت، مغز و پوست-مغز گردو در چهار گروه از تکه¬های ، ، و کامل، با پنج تکرار و سه مشاهده، اندازه¬گیری شد. سرعت حد نمونه¬ها از بیشترین مقدار تا کمترین مقدار به ترتیب مربوط به گردوی کامل، مغزکامل، پوست-مغز ، مغز ، پوست-مغز ، مغز ، پوست ، پوست و پوست بدست آمد و ضرایب کشش برای نمونه¬های مذکور محاسبه شد. پس از آن آزمایشات جدایش پوست سخت از گردوی شکسته شده، انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده¬ها از طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل و برای مقایسه میانگین اثرات اصلی و اثرات متقابل عوامل مستقل، از آزمون چند دامنه¬ای دانکن در نرم¬افزار SAS استفاده شد. اثرات نوع گردو (پوست سنگی و پوست کاغذی)، زمان جدایش (5، 10 و 15 ثانیه)، وزن (50، 60، 70 و 80 گرم) و سرعت جریان هوا (7 الی 8 سرعت متفاوت) و اثرات متقابل آنها، بر روی درصد جدایش پوست سخت از گردوی شکسته شده در سه سطح ابعادی گردوی شکسته شده (کوچک، متوسط و بزرگ) مورد بررسی قرار گرفت که در هر سه سطح ابعادی هم? اثرات اصلی نوع گردو، زمان، وزن، سرعت جریان هوا و اثرات متقابل آنها در سطح 1% معنی¬دار شدند. در دسته¬های ابعادی کوچک، متوسط و بزرگ، بهترین زمان و سرعت جریان هوا برای خروج پوست¬ سخت گردو، زمان 10 ثانیه در سرعت¬های به ترتیب 2/9، 04/10 و 94/10 متر بر ثانیه به ترتیب با جدایش 2/98%، 9/98% 2/98% بود. همچنین نتایج نشان داد میزان خوراک¬دهی به محفظه جدایش در هر چهار سطح مذکور در سرعت¬های توصیه شده مناسب می¬باشد. کلمات کلیدی: گردو، جدا کردن پوست و مغز، سرعت حد، ضریب کشش
    Abstract
    Abstract The pneumatic method was selected as an appropriate method to separate the shell of walnut from the shelled walnut and then the effective parameters for this process were evaluated for two varieties of walnut. Both varieties were shelled at moisture contents of 5.2% and 5.6% (w.b). The terminal velocity was determined separately for the shell, kernel and the shell-kernel. The terminal velocity of each group was measured for four sizes of 1/8, 1/4, 1/2, and the whole piece. Each test was replicated five times and three observations were recorded for each repetition. The results showed that the terminal velocity of the samples from the highest to lowest values were respectively for the whole fruit, the whole nut, 1/2 shell-kernel, 1/2 kernel, 1/4 shell-kernel, 1/4 kernel, 1/2 shell, 1/4 shell and 1/8 shell. The tension coefficients of the samples were measured using theoretical equations and measured terminal velocities. Experiments were done to evaluate the effects of walnut variety (Poost-Kaghazi and Poost-Sangi), separation time (5, 10 and 15 second), feeding weight (50, 60, 70 and 80 gr) and air velocity (7 or 8 different speed steps). The interaction effects were also studied for three walnut sizes (small, medium and large). The results showed that all of the main effects and their interaction effects were significant for the three walnut sizes except the time-type and time-weight effects. The best separation time was 10s for all sizes and the best separation performances for air velocities of 9.20 m/s, 10.04 m/s and 10.94 m/s were 98.2%, 98.9% and 98.2%, respectively. The results also showed that in optimal velocities, there were no significant differences among the input weight on the performance of system. Keywords: Walnut, Separation of Kernel and shell, Terminal Velocity, Tension Coefficient.