عنوان پایان‌نامه

طراحی و ساخت خط آزمایشی فرآوری گردو



    دانشجو در تاریخ ۱۹ شهریور ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "طراحی و ساخت خط آزمایشی فرآوری گردو" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 635;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 56127
    تاریخ دفاع
    ۱۹ شهریور ۱۳۹۱

    چکیده ایران با تولید 270300 تن گردو مقام سوم تولید گردو در جهان را دارد، در حالی که از نظر میزان صادرات این محصول، در رتبه بیست و نهم قرار گرفته است. پس از مشکل تنوع ژنوتیپ¬های مختلف گردو، نبود سیستم¬های فرآوری مکانیزه شامل: خشک کردن، اندازه بندی و شکستن پوست سخت، مهم-ترین عامل افت کیفیت و افزایش قیمت تمام شده می¬باشد. روش¬های مختلف فرآوری گردو تاثیر چشمگیری در کیفیت، هزینه¬ها و در نهایت بازارپسندی و فروش این محصول ارزشمند دارد. در این پژوهش با آزمایش¬های صورت گرفته بر روی گردوی تهیه شده از منطقه بروجرد در استان لرستان که از مناطق عمده پرورش گردو در کشور می¬باشد، خواص فیزیکی گردو شامل: پارامترهای ابعادی، زاویه ایستایی، مقاومت غلتشی، میزان انعطاف مجاز پوست سخت و میزان نیروی مورد نیاز جهت شکستن پوست سخت بررسی گردید. با استفاده از اطلاعات بدست آمده از آزمایشات، یک دستگاه گردوشکن مخروطی به منظور شکستن پوست سخت گردوی ایرانی با ژنوتیپ¬های مختلف و اندازه¬های گوناگون، با کیفیت و راندمان عملکرد مطلوب طراحی و ساخته شد. ویژگی بارز دستگاه ساخته شده, راندمان عملکرد بالا و امکان شکستن گردو¬های با اندازه¬های مختلف بدون نیاز به دستگاه اندازه بند می¬باشد. به موازات ساخت دستگاه گردو¬شکن، اطلاعات مربوط به خشک کردن گردو و چگونگی انتقال حرارت به داخل گردو در زمان خشک کردن مورد بررسی قرار گرفت؛ آزمایش خشک کردن با حداکثر دمای مجاز (C? 43) انجام شد. تغییرات دمای روی پوست سخت، جدار داخلی پوست سخت و دمای مرکز مغز در حین خشک کردن اندازه¬گیری شد. نتایج نشان داد که دمای داخل گردو هیچ گاه به C? 43 نمی¬رسد از طرفی20 دقیقه طول می¬کشد تا دمای جدار داخلی پوست سخت ازC ? 15 به C? 35 برسد و مدت 50 دقیقه نیز طول می¬کشد تا این دما به مرکز مغز گردو انتقال یابد. بعد از گذشت 110 دقیقه مرکز مغز و جدار داخلی پوست سخت با یکدیگر همدما شدند. دور بهینه برای شکستن گردو توسط این دستگاه، 55 دور در دقیقه با راندمان عملکرد 228 کیلوگرم گردو در ساعت تعیین گردید. در دور بهینه 75/43 درصد از مغز گردو به صورت نیمه و 31/25درصد به صورت ربعی بدست آمد. از اطلاعات بدست آمده در زمینه خشک کردن می¬توان برای طراحی انواع خشک کن¬های گردو استفاده کرد و از داده¬های مربوط به انتقال حرارت داخل گردو می¬توان در ارائه¬ی روش¬های نوین خشک کردن گردو بهره جست. گردوشکن مخروطی ساخته شده قابلیت کار در کارگاه¬های نیمه صنعتی فرآوری گردو یا خشکبار را دارد.
    Abstract
    Abstract Iran by producing 270300 tons of walnut at 2010 is the third producer of walnut in the world, although is twenty ninth in export. After the problem of variety of different genotypes of walnut, lack of mechanization system of postharvest- including: drying, sorting and cracking of hard shell - is the most important problem of reducing the quality and increasing the price of walnut. Different types of post harvesting have significant effect on quality, prices and at last on outlet of this valuable product. In this research physical properties of walnut including: dimension parameters, response angle, rolling resistance, allowed deformation of hard shell and require force for cracking hard shell have done with the walnut have taken from Boroujerd in Lorestan province – one of the most walnut producer in Iran. With the data of experiments a conical walnut cracker have designed and made to crack the hard shell of Persian walnut with different genotypes and dimensions, with high quality and efficiency. Significant trait of this machine is its high work efficiency and cracking walnuts with different sizes without sorting, of course with high quality. Across making walnut cracker data of drying walnut and modality of heat transfer of walnut during drying were detected, and the drying experiment have done with the ambient temperature of 43?C. Temperature difference of outer and inner surface of hard shell and the middle of walnut meat were measured. Results showed that the temperature of middle of nut never approach to 43?C; on the other hand 20 minutes take for inner surface of hard shell to approach to 35?C from 15?C and 50 minutes take for the middle meat of walnut to approach to that temperature. After 110 minute's temperature of the middle of nut and inner surface of hard shell continuous with each other. Optimum rotary velocity of this machine was determined at 55 rounds per minute and the work efficiency of walnut cracker was 228 kilogram per hour. At the optimum condition 43.75% of meat was half and 25.31% was quarter. Obtained information about walnut drying can be useful for designing any walnut dryer and from data about heat transfer of walnut during drying can use to present novel methods of drying walnut. The conical walnut cracker has been made has the ability to work in the mediocre post harvesting manufactory of walnut or other dried fruits.