عنوان پایاننامه
بررسی اینترکشن حدواسط های الیگومری پروتئین لیزوزیم با غشاء میتوکندریهای تهیه شده از مغز، کبد و قلب موش در حضور و عدم حضور ملکولهایی از خانواده پلی فنولها
- رشته تحصیلی
- بیوشیمی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک شماره ثبت: 11575ب;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 79596;کتابخانه مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک شماره ثبت: 11575ب;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 79596
- تاریخ دفاع
- ۰۴ مهر ۱۳۹۵
- دانشجو
- بیژن اکبری گاکیه
- استاد راهنما
- شهین احمدیان
- چکیده
- همانطور که می دانیم تجمعات پروتئینی از علل اصلی پیدایش بیماری های تحلیل برنده سیستم عصبی همچون آلزایمر و نیز بیماری هایی چون دیابت نوع 2 است. در سال های اخیر مطالعات زیادی بر روی اثرات مخرب گونه های الیگومری پروتئین لیزوزیم سفیده تخم مرغ (بعنوان مدلی از پروتئین های تشکیل دهنده تجمعات آمیلوئیدی) بر روی غشاهای زیستی انجام شده است. میتوکندری یکی از اندامک های اصلی سلول می باشد که در این نوع بیماری ها غشای آن دچار تخریب می شود. نشان داده شده است که گروهی از ملکول های کوچک از خانواده پلی فنول ها باعث مهار سمیت ناشی از این گونه های الیگومری می شوند. همچنین در مطالعات قبلی معلوم شد که گونه های الیگومری لیزوزیم بر روی غشای میتوکندری های استخراج شده از بافت های مختلف موش تاثیرات تخریبی متفاوتی دارند. بنابراین در این مطالعه میانکنش حدواسط های الیگومری پروتئین لیزوزیم با غشاء میتوکندری های تهیه شده از مغز، کبد و قلب موش در حضور ملکول هایی از خانواده پلی فنول ها (رزوراترول و کورکومین) مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا با استفاده از تکنیک فلورسانس، برای یافتن زمان تشکیل گونه های الیگومری، رشد تجمعات آمیلوئیدی مورد پیگیری قرار گرفت. در مرحله بعد، توسط روش سنجش اسپکتورفتومتری افزایش نفوذپذیری غشاء میتوکندری ونیز اثر مهاری ملکول های کوچک بر آن مورد سنجش قرار گرفت. نتایج حاکی از مهار تخریب غشاء میتوکندری توسط ملکول های کوچک در هر سه بافت بود. در هر سه بافت رزوراترول تاثیر مهاری بیشتری نسبت به کورکومین از خود نشان داد، همچنین اثرات مهاری مشاهده شده در بافت قلب اندکی بیشتر از مغز و کبد بود. در نهایت به نظر می رسد که رزوراترول و کورکومین قادرند تخریب ناشی از تجمعات آمیلوئیدی را از طریق میانکنش با غشاء فسفولیپیدی و پایدار کردن آن، مهار کنند.
- Abstract
- Protein aggregation is one of the main causes of neurodegenerative diseases such as Alzheimer, and also type 2 Diabetes. In recent years many studies have been done on disruptive effect of oligomeric species of white egg lysozyme (as a model protein for amyloid formation) on biological membrane. Mitochondrion is the main cellular organelle undergoes membrane disruption in such diseases. It has been shown that polyphenols, a group of small molecules, inhibit the toxicity of oligomer species. Furthermore, previous studies revealed that mitochondria could be disrupted distinctly by oligomers in different tissues of rat. Therefore, in present study, the interaction of oligomeric intermediates of lysozyme with mitochondrial membranes extracted from rat’s brain, liver and heart, were investigated in the presence of some polyphenolic compounds (resveratrol and curcumin). First, amyloid aggregation was studied using fluorescence technique to determine when the oligomeric species are formed. Then, the permeability of mitochondrial membrane and inhibitory effect of small molecules were investigated by spectrophotometry. The results showed that small molecules inhibited the mitochondrial membrane disruption in all of the tissues. Resveratrol showed potent inhibition effect in comparison with curcumin in all three tissues; In addition, the observed inhibitory effect in heart was more than brain and liver, slightly. Ultimately, it seems that resveratrol and curcumin inhibit the disruptive effect of amyloid aggregations on biological membrane, by interacting with and stabilizing phospholipid membrane.