اثر محلول های غذایی بر رشد و گلدهی گیاه آپارتمانی بنفشه آفریقایی (Saintpaulia ionantha)
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7360;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 80859;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7360;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 80859
- تاریخ دفاع
- ۲۱ شهریور ۱۳۹۵
- دانشجو
- پگاه متقی
- استاد راهنما
- روح انگیز نادری
- چکیده
- بنفشه آفریقایی از محبوبترین گیاهان آپارتمانی گلدهنده در جهان است. این گیاه به دلیل شرایط خاص رشد و پرورش، به ویژه بستر کاشت بدون خاک، نیاز به تغذیهی مداوم با محلولهای غذایی دارد. از این رو، ترکیب محلول غذایی میتواند نقش مهمی در رشد و گلدهی آن داشته باشد. در این تحقیق که با هدف یافتن بهترین ترکیب محلول غذایی، به منظور دستیابی به رشد و گلدهی بهینه، بر روی گیاه بنفشه آفریقاییSaintpaulia ionantha ‘Super Duper’ انجام شد، اثر نه تیمار محلول غذایی با سه سطح متفاوت نیتروژن (مقادیر نیترات ثابت بود( و سه سطح متفاوت فسفر، بر روی 135 گیاه در سه تکرار، مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که افزایش سطح فسفر اثر معنیداری بر افزایش قطر دمبرگ، تعداد گل در هر گلآذین، قطر گل و شدت رنگ گل داشت. همچنین اثر فسفر بر مقدار نیتروژن، فسفر و پتاسیم اندام هوایی، معنیدار بود. اختلاف مقادیر وزن تر و وزن خشک شاخساره و ریشه تحت تاثیر تیمار محلول غذایی معنیدار نبود. اما نسبت وزن خشک به وزن تر ریشه و نیز نسبت وزن خشک ریشه به وزن خشک شاخساره، با افزایش مقادیر فسفر، افزایش یافت. در مورد برخی صفات، فسفر و آمونیوم اثر متقابل بازدارنده نسبت به هم داشتند، اما اثر اصلی سطوح نیتروژن (آمونیوم) برای اغلب صفات معنیدار نبود، که علت را می توان به مقدار و منبع نیتروژن نسبت داد.
- Abstract
- African violet is one of the most popular flowering houseplants in the world. In order to its particular growing conditions, Specially soilless media culture, African violet needs to fertilize with nutrient solutions continuously. Hence, the composition of nutrient solution could have an important role in growth and flowering, this study aimed at finding the best combination of nutrient solution, in order to achieve optimal growth and flowering on African violet Var. Super Duper. Effect of nine nutrient solutions treatment, with three different levels of nitrogen (nitrate levels were stable) and three different levels of phosphorus, on the total of 135 plants in three replications, was studied. The results of variance analysis showed that, increase in levels of phosphorus, had significant effect on increasing petiole diameter, number of flowers per inflorescence, flower diameter and color intensity. The effect of phosphorus on nitrogen, phosphorus and potassium of shoots, was significant. There is no significant difference for fresh weight and dry weight of shoots and roots. But the ratio of dry weight to fresh weight of roots, and root dry weight to shoot dry weight, increased for greater levels of phosphorus. For some characteristics, but the main effect of nitrogen (ammonium) was not significant for most characteristics, the reason can be attributed to the amount and source of nitrogen. Keywords: African violets, nutrient, nitrogen, phosphorous, ammonium