عنوان پایان‌نامه

موضوعات گمراهی و رستگاری در آثار (پدر سرگئی) و (رستاخیز) لف تالستوی و (مثنوی معنوی)و (فیه مافیه)جلال الدین رومی



    دانشجو در تاریخ ۲۴ آذر ۱۳۹۵ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "موضوعات گمراهی و رستگاری در آثار (پدر سرگئی) و (رستاخیز) لف تالستوی و (مثنوی معنوی)و (فیه مافیه)جلال الدین رومی" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    زبان وادبیات روسی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده زبانها و ادبیات خارجی شماره ثبت: 2/2006;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 77581;کتابخانه دانشکده زبانها و ادبیات خارجی شماره ثبت: 2/2006;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 77581
    تاریخ دفاع
    ۲۴ آذر ۱۳۹۵
    دانشجو
    رها رحمانی
    استاد راهنما
    جان اله کریمی مطهر

    انسان خالق سرنوشت خویش است. بیشتر رنج ها ودردهای او ناشی از انتخاب ها و اعمال خودش در زندگی می باشد. او خود دلیل اصلی گمراهی اش در زندگی است و تنها خودش می تواند خویشتن را از این گمراهی نجات دهد. اما ندانسته، دائما شرایط بیرونی و یا دیگر انسان ها را در بدبختی خود مقصر می داند. گمراهی یعنی انحراف از راه درست و ثمره ی آن حس تاریک بدبختی است و رستگاری یعنی رهایی از زندان رنج ها و دستیابی به شادی واقعی در زندگی. تحقق این رویای شیرین در واقعیت امکان پذیر است و لازمه ی آن این است که انسان به خود آمده و راه درست را پیدا کند. پژوهش حاضر به بررسی مفاهیم "گمراهی" و "رستگاری" در آثار لف نیکلایوویچ تالستوی "پدر سرگئی" و "رستاخیز" و همچنین آثار جلال الدین محمد رومی "مثنوی معنوی" و "فیه ما فیه" اختصاص داده شده است. لف تالستوی و رومی هر دو از چهره های مشهور ادبیات جهان هستند. هر دو آنها در زمان خود تاثیر عظیمی بر مسیر فکری جامعه داشته اند. آثار آنها حتی تا به امروز نیز زنده و تاثیرگذار می باشند. آنها با دلایل گمراهی انسان در زندگی بسیار خوب آشنا بوده اند، کلید خلاصی از آن و رهایی از رنج های روح را پیدا کرده و راه درست را به ما نشان می دهند. در این پژوهش ابتدا به طور جداگانه دیدگاه های هر کدام از این چهره ها را از طریق آثار نام برده بررسی می کنیم و سپس در پایان به شباهت درون مایه های آموزه های آنها می پردازیم و خواهیم دید که کلام آنها عمیقا در آموزه های دینی ریشه دارد و صرف نظر از فاصله زمانی و تفاوت دین و زبانشان، تفاوت ویژه ای در اساس آموزه های آنها وجود ندارد و این نشانگر این است که حقیقت در تمامی زمان ها یکی است و گذر زمان بلور آن را تیره نمی کند.
    Abstract
    چکیده به روسی دارد.