عنوان پایان‌نامه

بررسی نقش گلخانه ها در مدیریت منابع آب کشاورزی استان اصفهان



    دانشجو در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۳۹۵ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی نقش گلخانه ها در مدیریت منابع آب کشاورزی استان اصفهان" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7089;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 77639;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7089;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 77639
    تاریخ دفاع
    ۲۹ شهریور ۱۳۹۵
    دانشجو
    محمد سرمدی
    استاد راهنما
    ناصر مطیعی

    بهره گیری از روش های نوین کشاورزی و استفاده بهینه از آب، از عوامل حیاتی برای تأمین غذای جمعیت درحال افزایش دنیا می باشد، در این راستا تکنولوژی تولید محصولات گلخانه‌ای منجر به افزایش چشمگیر راندمان بهره‌وری از منابع آبی شده و اهمیت آن با توجه به اقلیم خشک اکثر نقاط کشور غیرقابل انکار است. هدف ما در این تحقیق با توجه به مدیریت منابع آب که تنها شامل مدیریت مصرف آب می باشد، امکان سنجی متعادل کردن منحنی سینوسی مصرف آب کشاورزی با استفاده از کشت های گلخانه ای می باشد به صورتی که در فصل تابستان با صرفه جویی در مصرف آب اوج منحنی تقلیل یابد و با مصرف آب در زمستان حداقل منحنی مصرف بالاتر بیاید. در تحقیق حاضر پس از بررسی تطبیقی آمار های تولید چند ساله اخیر صیفی جات در فضای باز و گلخانه ها، به برآورد سطح کشت صرفه جویی شده، یا میزان مازاد تولید و میزان صرفه جویی آب در صورت تبدیل کشت صیفی جات در فضای باز، به میزان موجود در استان اصفهان، به کشت گلخانه ای این محصولات، پرداخته است. در ضمن جهت بررسی عوامل موثر در میزان تولید بر حسب مصرف آب به گردآوری آمار توصیفی و استنباطی از 240 نفر از گلخانه داران استان اصفهان پرداخت، لذا در مرحله اول وضعیت گلخانه های خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل دلمه ای و سبزی خوردنی منطقه از لحاظ مصرف منابع آب کشاورزی و میزان تولید آنها با استفاده از اطلاعات گلخانه داران و بررسی شواهد و آمار استنباطی مورد کنکاش قرار گرفت و به شناسایی مولفه های تاثیر گذار مصرف آب در گلخانه ها همچون متغیر های مستقل تراکم کشت، بافت خاک، روش آبیاری و نوع گلخانه، و عوامل محدودکننده کشت های گلخانه ای با توجه به شاخص های اقلیمی، فنی و اقتصادی در منطقه پرداخته شد و در نهایت به ارائه راهکارها و پیشنیازهای لازم در راستای مدیریت منابع آب کشاورزی با استفاده از کشت های گلخانه ای پرداخته است.
    Abstract
    Taking advantage of modern agricultural methods and efficient use of water, a vital factor for feeding the world's growing, In this context, technology has led to significant increases in greenhouse production efficiency of utilization of water resources and its importance due to the dry climate most of the country is undeniable. Our goal in this research, with respect to water resources management, which only involves managing the use of water, balancing the feasibility of using agricultural water use sine curve is greenhouse cultivation, so that the curve peak in the summer to save on water consumption and water consumption was reduced by higher consumption in winter, at least the curves come. In this study, after a comparative analysis of production statistics from recent years in outdoor and greenhouse foodstuff, to estimate the level of savings culture, or if they become surplus production and water saving cultivation of foodstuff in the open, in the province of Isfahan, the greenhouse cultivation of these products is discussed. In addition to the factors affecting the level of production in terms of water use descriptive and inferential statistics collected from 240 greenhouse owners in Isfahan province, in the first stage of greenhouse cucumbers, tomatoes, eggplants, peppers and herbs region in terms of consumption of water resources, agriculture and the production of using the information and evidence greenhouse owners and inferential statistics were explored and to identify components of water use in greenhouses, such as independent variables plant density, soil texture, irrigation systems and greenhouses, and factors limiting greenhouse cultivation according to the index of the climate in the region was discussed technical and economic and finally to provide guidelines and requirements needed for agricultural water resources management is the use of greenhouse cultivation. Key words: Greenhouse – foodstuff- water resource - production