عنوان پایان‌نامه

تأثیر سطوح مختلف اسیدهای آمینه ایزولوسین ،والین و لوسین بر طول عمر، رشد جمعیت و میزان پروتئین در همولنف زنبورعسل" ‌



    دانشجو در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۵ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تأثیر سطوح مختلف اسیدهای آمینه ایزولوسین ،والین و لوسین بر طول عمر، رشد جمعیت و میزان پروتئین در همولنف زنبورعسل" ‌" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7295;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 79579;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7295;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 79579
    تاریخ دفاع
    ۳۱ شهریور ۱۳۹۵

    یکی از اهداف مهم در پرورش زنبور عسل برنامه ریزی برای حداکثر نمودن اندازه جمعیت قبل از زمان به اوج رسیدن شهد هر منطقه است؛ زیرا میزان تولید عسل و در نتیجه سود دهی به میزان جمعیت هر کندو در فصل جمع آوری عسل وابسته است. در این تحقیق، تاثیر سطوح مختلف اسیدهای آمینه محدود کننده ایزولوسین، لوسین و والین بر روی طول عمر، پروش نوزاد، اندازه جمعیت، میزان پروتئین همولنف و میزان تولید عسل مورد مطالعه قرار گرفت. این پژوهش با استفاده از 63 کندو، در 9 تیمار (تیمار A (شاهد) تغذیه با شربت شکر 1 به 1 (یک کیلوگرم شکر و یک لیتر آب)، تیمارهای B و C و D به ترتیب حاوی ایزولوسین، لوسین و والین حل شده در شربت 1 به 1، تیمارهای E و F و G شامل ترکیب دوتایی، اسیدهای آمینه ایزولوسین و لوسین و والین، محلول در شربت 1 به 1، تیمارH دارای سه اسید آمینه ایزولوسین، لوسین و والین محلول در شربت 1 به 1 و تیمار Iدارای سه اسیدآمینه ایزولوسین، لوسین و والین همراه با ویتامین C و مولتی ویتامین که در شربت ا به 1 حل شده بود) و 7 تکرار (کندو) انجام شد. استفاده از مکمل اسید آمینه ای نسبت به گروه شاهد (تیمار A) باعث افزایش پرورش نوزاد و اندازه جمعیت و تولید عسل (برخی از جیره ها) درکلنی های زنبورعسل شد (0/05 P<). افزایش میزان پرورش نوزاد و اندازه جمعیت کلنی ها احتمالا به خاطر بهبود در صفات موثر در رشد و توسعه کلنی مانند پروتئین همولنف می باشد، که در همه جیره ها (نسبت به تیمارA) افزایش مشاهده شد. با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت، استفاده از اسیدهای آمینه محدود کننده در اوایل فصل باعث افزایش میزان پرورش نوزاد و اندازه جمعیت شد.
    Abstract
    One of the main goals in beekeeping, planning to maximize the colony population before peaking honey in each region because honey production and as a result the Profitability depends on population of the colony in honey gathering season. In this study the effect of different levels of essential amino acids isoleucine, leucine and valine on longevity, brood rearing, population, hemolymph proteins and honey production was studied. The study used 63 colony, with 9 treatments (treatment A containing sugar syrup 1:1 (one kg of sugar and a liter of water), treatments B and C and D respectively contain isoleucine, leucine and valine dissolved in syrup 1:1, treatments E and F and G includes a binary combination of amino acids isoleucine and leucine and valine, dissolved in syrup 1:1, treatments H has three amino acids isoleucine, leucine and valine dissolved in syrup 1:1, and treatment I have three amino acids isoleucine, leucine and valine along with vitamin C and multivitamin which was dissolved in syrup one by one) and 7 repeat (colony) was performed. The use of amino acid supplements relative to control group (treatment A) increases the population and brood rearing and honey production (some diets) in honeybee colonies (P<0/05). Increase brood rearing and population of colonies were probably due to improvement in growth and development traits in colonies like hemolymph protein, which increase was observed in all diets (relative to treatment A). The use of essential amino acids in beginning season of bee activity, increased brood rearing and the colonies population. Key words: honey bee, essential amino acids, Population growth, honey production