طراحی باغچه ارگانیک آپارتمانی با رویکرد طراحی پایدار
- رشته تحصیلی
- طراحی صنعتی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس کیش شماره ثبت: 2687;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 77038;کتابخانه پردیس کیش شماره ثبت: 2687;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 77038
- تاریخ دفاع
- ۰۲ مهر ۱۳۹۵
- دانشجو
- آلما زنجانیان
- استاد راهنما
- یاسمن خداداده
- چکیده
- زندگی در عصر مدرن و صنعتی در جوامع شهری، موجب شده تا انسان ها بیشتر زمان خود را در محیط های داخلی سپری نمایند. با کاهش رابطه با طبیعت، مشکلات روان شناختی، جسمانی و اجتماعی در انسان ها پدیدار شده است. همزیستی و ارتباط مستمر با طبیعت و گیاهان اثرات روانی اثبات شده بی شماری از جمله روح بخشی، نشاط، ایجاد آرامش عمیق درونی، کاهش تنش و اضطراب دارد. از سوی دیگر تغییر الگوهای تغذیه ای، نحوه کشاورزی و استفاده از سطوح بالای سموم و مواد شیمیایی موجب تخریب محیط زیست، آلودگی خاک، آب های زیرزمینی و افزایش آمار جهانی شیوع امراضی همچون سرطان گشته است. پروژه حاضر در خصوص طراحی باغچه آپارتمانی با قابلیت تولید سبزیجات ارگانیک با رویکرد طراحی پایدار می باشد. این پروژه با هدف حضور مستمر گیاهان در محیط داخلی به زیبایی، روح بخشی، تلطیف هوا و محیط داخلی و با کشت سبزیجات ارگانیک به افزایش مصرف روزانه سبزیجات سلامت و بهداشتی و بهره مندی از اثرات تعامل با گیاهان می پردازد. به منظور دستیابی به پیشینه تحقیق و زمینه های مرتبط با حوزه مورد نظر مطالعات وسیعی در خصوص طراحی پایدار و مبانی آن، گیاهان ارگانیک، روش کشت و موانع این نوع سبزیجات، تأثیر گیاهان و محصولات ارگانیک بر سلامت زمین و فیزیک و روح انسان و باغبانی داخلی به صورت کتابخانه ای انجام گرفت. در مرحله بعد نمونه های موجود در بازار جهانی بررسی شد. سپس مطالعه گروه هدف از طریق ترند بورد و مود بورد انجام گشته و پس از تهیه درخت اهداف جهت دستیابی به خواسته های گروه هدف که صدای مشتری نامیده می شود، پرسشنامه تهیه و بین 40 نفر از گروه هدف توزیع شد. داده های پرسشنامه از طریق روش کیو اف دی تبدیل به فاکتورهای طراحی گشت، که از این طریق و بر اساس داده های بدست آمده از مطالعات فصول قبل، دستورالعمل های طراحی بدست آمد. از بین ایده پردازی های انجام شده، سه طرح به عنوان طرح منتخب برگزیده شده و پس از انجام ارزیابی طرح نهایی با عنوان ژن حیات معرفی شد. جهت توسعه طرح نهایی به جزئیات طراحی از جمله جنس، ابعاد و اندازه و قطعات پرداخته شده و با در نظر گرفتن فاکتورهای طراحی جهت تولید، مونتاژ و حفظ محیط زیست، طرح قابل بهره برداری گشت. ایده ژن حیات علی رغم زیبایی و روح بخشی محیط، با بهره گیری از تکنولوژی به افزایش ارتباط بین کاربر با طبیعت و کاربری آسان جهت وقت گیر نبودن و سهولت نگهداری از گیاهان در نتیجه تداوم محصول در جهت ارتقاء کیفیت زندگی کاربر می پردازد.
- Abstract
- Nowadays living in industrial and modern urban areas has made people to spend the majority of their lives at indoor areas. Considerable decreasing of human and nature connection has caused lots of mental, physical, and social problems. Moreover co-existence of human and environment has many undeniable positive mental impacts; like increasing people’s happiness and calmness and at the same time it may reduce stress and anxiety. Additionally, changes in people’s eating habits and recent agricultural methods (using high amounts of toxic and chemical fertilizers) have destroyed environment and polluted soil and groundwater. Furthermore, these new agricultural methods are one of the main reasons of global statistics growth of cancer. This project is about designing a kitchen garden with ability of producing organic vegetables, with the approach of sustainable design; with the aim of continues presence of plants at interior places. As a result it can simultaneously increases decoration beauty and air quality, and daily usage of organic, healthy, and hygienic herbs. Besides, people can use positive features of having daily relation with plants. In order to achieve to literature review, extensive library studies about related themes on different areas have done. Which going to mention such as: fundament’s of sustainable design, organic plant, cultivation methods and its obstacle, effect of organic products on human and earth. In the next step available international products has been investigated, after that, recognition of target group with usage of Trend Board and Mood Board has been done. Then providing objectives tree with the purpose of approaching to target group’s demands. A questionnaire was design for the Voice of the customers, and distributed between 40 people. Questionnaire’s data with the help of QFD method changed to designing factors. According to gained data and last chapters’ studies, design instructions have been gained. Among all of ideations, three of concepts were chosen and after evaluation, final concept with the name of life gene was represented. With the purpose of developing life gene garden concept’s details such as, material, size and scale were reviewed and according to design for manufacturability, assembly, environment, this concept become exploitable. Life gene idea in addition to its beauty, with the usage of technology increases relationship between user and nature. And as it is user friendly it will not take lots of time to maintenance; consequently and plants continuity will cause quality development of users lives. Key Words: Sustainable Design, Indoor Garden, Organic, Hydroponics Cultivation.