عنوان پایاننامه
مطالعه تاثیر پراستیک اسید علیه برخی پاتوژن های ماهی
- رشته تحصیلی
- بهداشت آبزیان
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 54 ارشد;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 54 ارشد;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75819;کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 54 ارشد;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت:
- تاریخ دفاع
- ۲۸ شهریور ۱۳۹۵
- دانشجو
- فریدون حسنی
- استاد راهنما
- مهدی سلطانی, علی طاهری میرقائد
- چکیده
- استفاده گسترده و طولانیمدت از آنتیبیوتیکها باعث میشود میکروارگانیسم ها با آنتیبیوتیکی که علیه آن ها به کار برده میشود، توانایی سازگاری با دارو را پیداکرده و از تأثیر ضدمیکروبی این داروها کاسته و در مقابل آنتیبیوتیک ها مقاوم گردند. پراستیک اسید ترکیبی از استیک اسید و هیدروژن پراکسید است که بهصورت مایع قابل ارائه است. در این مطالعه اثر ضدمیکروبی پراستیک اسید بر روی برخی پاتوژن های باکتریایی و قارچی ماهی مطالعه شد. ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی و ضدقارچی از روش رقت سازی در لوله برای تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC)و قارچ کشی (MFC) استفاده شد. نتایج حاصل از بررسی MIC و MBC برای استرپتوکوکوس اینیایی برابر 0/16 و 0/33، استرپتوکوکوس میتیس 0/058 و 0/11، لاکتوکوکوس گارویه 0/066 و 0/13، یرسینیا راکری 0/066 و0/11، ویبریو آلجینولیتیکوس 0/53 و1/06، آئروموناس هیدروفیلا 0/23 و 0/33، آئروموناس ورونی 0/13 و 0/26، آئروموناس سوبریا 0/11 و 0/16 و یک گونه سودوموناس 0/16و 0/26 میکرولیتر بر میلی لیتر به دست آمد. نتایج حاصل از بررسی MICو MFC برای قارچ های آسپرژیلوس فومیگاتوس 0/26و 0/66، آسپرژیلوس نایجر 0/53 و 1/33، آسپرژیلوس فلاووس 0/26 و 0/53 ، یک گونه ساپرولگنیا 0/66 و 1/33، یک گونه فوزاریوم 0/33 و 1/06 میکرولیتر بر میلی لیتر به دست آمد. همچنین تأثیر پراستیک اسید در دماهای مختلف بر رشد لاکتوکوکوس گارویه به مدت چهار روز مورد بررسی قرار گرفت بهترین عملکرد پراستیک اسید در دمای C ° 15 و در 24 ساعت اول مشاهده گردید. براساس نتایج به دست آمده از این مطالعه پراستیک اسید قابلیت استفاده در کنترل و پیش گیری از بیماری های باکتریایی و قارچی ماهی را دارد.
- Abstract
- Widespread and long-term use of antibiotics causes to microorganisms adaptation with antibiotics that are used against them and reduce the antimicrobial effect of these drugs and become resistant against antibiotics. Peracetic acid is a combination of acetic acid and hydrogen peroxide, which is available in liquid form. In this study the antimicrobial effects of peracetic acid were examined on some of bacterial and fungal pathogens of fish. For evaluation of antibacterial and antifungal activity of peracetic acid, macrodilution broth method was used to determine the minimum inhibitory concentration (MIC), minimum bactericidal concentration (MBC) and minimum fungicidal concentration (MFC). The results of MIC and MBC were obtained for Streptococcus iniae 0.16 and 0.33, Streptococcus mitis 0.058 and 0.11, Lactococcus garvieae 0.066 and 0.13, Yersinia ruckeri 0.066 and 0.11, Vibrio alginolyticus 0.53 and 1.06, Aeromonas hydrophila 0.23 and 0.33, Aeromonas veronii 0.13 and 0.26, Aeromonas sobria 0.11 and 0.16 and Pseudomonas Sp. 0.16 and 0.26 µl/ml. The results of MIC and MFC were determined for Aspergillus fumigatus 0.26 and 0.66, Aspergillus niger 0.53 and 1.33, Aspergillus flavus 0.26 and 0.53, Saprolegnia Sp. 0.66 and 1.33 and Fusarium Sp. 0.33 and 1.06 µl/ml. Also the effect of peracetic acid at different temperatures was examined on the growth of Lactococcus garvieae for four days and the best performance of peracetic acid was observed at 15 °C in the first 24 hours. Based on the results obtained from this study, peracetic acid can be used in the control and prevention of bacterial and fungal fish diseases. Keywords: Peracetic acid, Bacteria, Fungi, Fish, Temperature factor