عنوان پایاننامه
مطالعه فعالیت ضد باکتریایی ساتیرکس علیه برخی پاتوژن های ماهی
- رشته تحصیلی
- بهداشت آبزیان
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 53 ارشد;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 53 ارشد;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 76013
- تاریخ دفاع
- ۲۸ شهریور ۱۳۹۵
- دانشجو
- طاهره عبیاوی
- استاد راهنما
- مهدی سلطانی, علی طاهری میرقائد
- چکیده
- استفاده از داروهای ضد باکتریایی در درمان بیماریهای ماهی، به دلیل تماس دارو با محیط و مشکلات ایجادکننده در سلامت انسان اهمیت خاصی یافته و موجب نگرانی دستاندرکاران صنعت پرورش آبزیان در دنیا گشته است. سایترکس یک ترکیب شیمیایی حاوی ویتامین C فعالشده، اسیدسیتریک، اسیدلاکتیک و گلیسرین می باشد که بهصورت مایع قابل ارائه می باشد. از روش رقت سازی در لوله برای تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) و قارچ کشی (MFC) استفاده شد. نتایج حاصل از بررسی MIC و MBC برای باکتری های استرپتوکوکوس اینیایی 13/0و 26/0، استرپتوکوکوس میتیس 033/0 و 066/0، لاکتوکوکوس گارویه 058/0 و 083/0، یرسینیا راکری 041/0و 083/0 ، آئروموناس ورونی 066/0 و 13/0 ، آئروموناس هیدروفیلا 13/0 و 16/0، گونه سودوموناس11/0 و 16/0 و ویبریو آلجینولیتیکوس 029/0و 058/0 میکرولیتر بر میلی لیتر بود. نتایج حاصل از MIC و MFCبرای قارچ های آسپرژیلوس فومیگاتوس 033/0 و 083/0، آسپرژیلوس نایجر 066/0 و 16/0 ، آسپرژیلوس فلاووس 041/0 و 083/0، گونه ساپرولگنیا 016/0و 066/0 و گونه فوزاریوم 010/0 و 033/0 میکرولیتر بر میلی لیتر به دست آمد. در نهایت تأثیر دما بر لاکتوکوکوس گاریه در دماهای 15، 18، 20 درجه سانتیگراد و pH 5/6 ،7و 5/8 طی زمانهای 72،48،24و96 ساعت مورد مطالعه قرار گرفت در pH7 در مدت زمان 96 ساعت، در هم? دماهای مذکور باکتری رشد نکرد ولی در pH 5/6 در زمان 72 ساعت بعد از انکوباسیون رشد باکتری در رقت 006/0 میکرولیتر بر میلی¬لیتر مشاهده شد در pH5/8 مانند pH 7 هیچ رشدی مشاهده نشد. براساس نتایج به دست آمده از این مطالعه سایترکس قابلیت استفاده در کنترل و پیشگیری عوامل پاتوژن ماهی را دارد.
- Abstract
- The use of antibacterial drugs in the treatment of fish diseases has gained particular importance because of drug contact with the environment and problems in human health and has been caused of concern for farmers in the world?s aquaculture industry. Citrex is a chemical compound containing activated vitamin C, citric acid, lactic acid and glycerin, which is available in a liquid form. Broth dilution method was used for the determination of minimum inhibitory concentration (MIC), minimum bactericidal concentration (MBC) and fungicidal (MFC). The results of MIC and MBC were obtained for Streptococcus iniae 0.13 and 0.26, Streptococcus mitis 0.033 and 0.066, Lactococcus garvieae 0.058 and 0.083, Yersinia ruckeri 0.041 and 0.083, Aeromonas veronii 0.066 and 0.13, Aeromonas hydrophila 0.13 and 0.16, Pseudomonas Sp. 0.11 and 0.16 and Vibrio alginolyticus 0.029 and 0.058 µl/ml. The results of MIC and MFC were determined for Aspergillus fumigatus 0.033 and 0.083, Aspergillus niger 0.066 and 0.16, Aspergillus flavus 0.041 and 0.083, Saprolegnia Sp. 0.016 and 0.066 and Fusarium Sp. 0.010 and 0.033 µl/ml. Finally, the effect of temperature on Lactococcus garvieae were examined at 15, 18 and 20 °C and pH 6.5, 7 and 8.5 in periods of 24,48,72 and 96 hours and the results showed that the bacteria did not grow at all temperatures at pH 7 during 96 hours but the growth of bacteria was observed in dilution of 0.006 at 72 hours after incubation at pH 6.5. At pH 8.5 no growth was observed such as pH 7. According to the results of this study, Citrex can be used for control and prevention of fish pathogens.