عنوان پایان‌نامه

اصول حاکم بر قراردادهای خدمات در حقوق ایران و اروپا



    دانشجو در تاریخ ۰۷ مهر ۱۳۹۵ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اصول حاکم بر قراردادهای خدمات در حقوق ایران و اروپا" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه پردیس قم شماره ثبت: 002815;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 81244;کتابخانه پردیس قم شماره ثبت: 002815;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 81244
    تاریخ دفاع
    ۰۷ مهر ۱۳۹۵
    استاد راهنما
    جلیل قنواتی

    قرارداد خدمات از جمله عقودی است که رابطه میان ارائه دهنده و گیرنده خدمات را تنظیم کرده و به روابط حقوقی آنها اشاره می کند. در حقوق ایران قرارداد خدمات به عنوان یک عقد معین شناخته نشده است و اصول حاکم بر این عقد را نمی توان دقیقا منطبق با اجاره اشخاص دانست. با این حال در حقوق اتحادیه اروپا قرارداد خدمات علاوه بر شرایط اختصاصی تشکیل و ادامه حیات خود از برخی اصول حاکم بر قراردادها در اتحادیه اروپا نیز بهره می برد. قرارداد خدمات در اتحادیه اروپا از جمله عقود معینی است که در حوزه های مختلف حفاظت از اطلاعات، انجام کار معین، پشتیبانی از خدمات قبلی ارایه شده ومانند ان کاربرد داردو اصول یکسانی به مصادیق گفته شده حکومت می کند که از آن جمله می توان اصل پرداخت هزینه، اصل هشدارپیش قراردادی ، اصل انجام کامل تعهدات، اصل توجه به زمان انجام تعهد، اصل توجه به مکان انجام تعهد، اصل شخصی بودن انجام تعهدات، اصل رضایی بودن قرارداد خدمات و اصل هشدار را نام برد. یکی از مهمترین چالش های موجود در قراردادهای خدمات، اشاره به مسئولیت قراردادی و غیر قراردادی در این نهاد می باشد بسیاری از تعهدات ارائه دهنده و گیرنده خدمت در قرارداد خدمات منعکس می شود که عدم انجام هر یک از تعهدات ذکر شده و صریح در این قرارداد باعث ایجاد مسئولیت قراردادی می شود ولی اگر ارائه دهنده در جریان فعالیت خود به شخص ثالثی آسیبی برساند در این رابطه باید براساس اصول حاکم بر مسئولیت مدنی جبران خسارت کند. آنچه که در این تحقیق سعی در بررسی آن داریم جایگاه قرارداد خدمات در نظام حقوقی ایران و اتحادیه اروپا با تاکید بر تفاوت ها و تمایزات میان این دو سیستم حقوقی می باشد. از این رو در ابتدا به بیان مفهوم قرارداد خدمات جهت تمایز ان با وجه مشابه ولی متمایز با ان پرداخته ایم و سپس اصول حاکم بر این نوع قراردادها در نظام حقوقی ایران و اروپا مورد ارزیابی و چالش قرار گرفته است . باید اذعان کرد که برخی اصول تنها در اتحادیه اروپا وجود دارد که در این تحقیق صرفا به تشریح این اصول در این نظام حقوقی پرداخته شده و ضعف های قانونگذاری ایران در این رابطه روشن شده است و در نهایت به تعهدات هر دو طرف و مسئولیت های ناشی از انجام این تعهدات پرداخته شده است.
    Abstract
    Service contract is one of the contract regulates legal relationship between service provider and client.in Iranian law, service contract is not characterized by civil code. However, this contract is not accurately comparable with lease of person. Principle of European Law on Servise Contract (PELSC) regulate some special rules on service contract. Such as preservation of information pre-contractuale duty to warn,duty to co-operate,non-formality and so on.one of the most challenging issues is the contractual liability for injures and damages incurred by third parties during proniding services.in this duty it is tried to compare service contract in PEL SC and Iranian law finding the differences between these two. Therefore, in chapter one the concept of service contract to make difference from similar concepts.it should be acknowledged that some rules exist only in PEL SC and have no counterpart in Iranian law. Finally, obligations of the parties and remedies available to them are considered.