عنوان پایان‌نامه

بررسی استخراج انتو سیانین ها ازپوست انگور قرمز بااستفاده از انزیم



    دانشجو در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۸ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی استخراج انتو سیانین ها ازپوست انگور قرمز بااستفاده از انزیم" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه پردیس یک فنی شماره ثبت: 845.;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 41676
    تاریخ دفاع
    ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۸
    دانشجو
    نادیه شریفی
    استاد راهنما
    قاسم عموعابدینی

    با توجه به مزیت های بهداشتی استفاده از رنگ های طبیعی غذایی به جای رنگ های مصنوعی در صنایع غذایی در سالهای اخیر، در این پروژه مرحله استخراج رنگ طبیعی آنتوسیانین ها از پوست انگور قرمز در شرایط مختلف دمایی وpH به وسیله حلال متانول – آب با درصدهای مختلفHCL و استفاده از آنزیم های پکتیناز در زمانهای ماند مختلف مورد بررسی قرار گرفت . فرآیند مورد نظر به عنوان مرحله استخراج به وسیله اسیدیته های مختلف حلال با درصدهای اسیدی به ترتیب %0 ، %25/0،% 5/0،%75/0،%1 ،%2 و %3 و دمای 25 و 50 درجه سانتی گراد انجام گرفت . استخراج به روش ناپیوسته و در مدت زمان 150 دقیقه زمان ماند انجام شد . افزایش اسیدیته حلال و دمای محلول ، میزان استخراج و رنگ محلول را افزایش داد و شرایط بهینه در غلظت یک درصد HCL در حلال و دمای 50 درجه سانتی گراد به دست آمد که در آن غلظت آنتوسانین استخراج شده و دانسیته رنگ محلول به ترتیب معادل با (mg/l) 979/161 و 06/14 بودند . در مرحله دیگر از محلول آنزیم – آب استفاده شد که نتایج قابل قبول نبود و بازده استخراج پایین آمد. بطوریکه برای %3 آنزیم ULTRA-SPL به غلظت (mg/l) 8573/98 و برای %3 آنزیم 5XL به غلظت (mg/l) 2184/113 رسیدیم. در مرحله دیگر از محلول آنزیم – متانول – آب استفاده شد که به نتایج قابل قبولی رسیدیم . به طوری که برای %3 آنزیم ULTRA-SPL به غلظت (mg/l) 0294/188 و برای %3 آنزیم 5XL به غلظت 3808/197 (mg/l ) دسترسی پیدا کردیم . مرحله تغلیظ آنتوسیانین ها از آب انگور استخراج شده از پوست انگور قرمز به وسیله دستگاه تبخیر کننده گردان انجام گرفت و دمای دستگاه روی 50 درجه سانتی گراد تنظیم شد . محاسبات نهایی با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر و روش اختلاف pH انجام شد.
    Abstract
    Considering health advantages of using natural colors instead of synthetic ones in food industries in recent years, in this project extraction of natural pigments of anthocyanins from red grape peel under various thermal and PH conditions and by means of methanol-water solutions with various concentrations of HCL and using pectinase enzyme with different retention times were investigated.The above mentioned process as a separation stage was done under various acidities of the solvent with acid concentrations of 0%, 0.25%, 0.5%, 0.75%, 1%, 2% and 3% and temperatures of 25 and 50 ْ C. The extraction was done by batch method with 150 minutes retention time. Increase in acidity and temperature of the solvent caused increase in the amount of extract and the color of the solution. The optimum process conditions of extraction was 1% HCL concentration of the solvent and temperature of 50 ْ C that yielded concentration of extracted anthocyanin of 161.979 mg/Liter and color density of solution of 14.06. As the next stage, the solution of enzyme and water was used as solvent. But the results were poor and caused reduction of extraction efficiency in such a way that for a 3% solution of ULTRA-SPL enzyme concentration of product solution was 98.8573 and about a 3% solution of 5XL enzyme concentration was 113.2184 mg/Liter.In another experimet the solution of enzyme-Methanol-Water was tested as solvent and the results were acceptable. For a 3% ULTRA-SPL enzyme solution we reached to the product concentration of 188.0294 and about a 3% 5XL enzyme solution the concentration was 197.3808 mg/Liter. For separation of anthocyanins from grape peel extract we applied a rotary evaporator and the temperature was fixed on 50 ْC. Final calculations were done using spectrophotometer by the method of PH difference.