عنوان پایان‌نامه

خشک کردن زیره سبز با خشک کن بستر سیال مایکرووویو و بررسی اثر آن روس اسانس های روغنی



    دانشجو در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۳۹۵ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "خشک کردن زیره سبز با خشک کن بستر سیال مایکرووویو و بررسی اثر آن روس اسانس های روغنی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7198;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 78203;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7198;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 78203
    تاریخ دفاع
    ۲۹ شهریور ۱۳۹۵

    در این تحقیق، از خشک‌کن ترکیبی بستر سیال-مایکروویو جهت خشک کردن زیره سبز بهره گرفته شد. به منظور بررسی سینتیک خشک کردن، سه متغیر توان مایکروویو (300، 600 و 900 وات)، دمای هوا (45، 55 و 65 درجه سلسیوس) وسرعت هوای خشک‌کن (10، 15 و 20 متر بر ثانیه) به عنوان فاکتورهای اصلی خشک کردن در نظر گرفته شدند. هدف این پژوهش، محاسبه‌ی سرعت خشک کردن، انرژی مصرف شده طی تیمارهای مختلف خشک کردن، مدلسازی ریاضی فرایند و شبیه سازی ذرات به یک استوانه محدود، بررسی خصوصیات فیزیکی (چگالی ظاهری، بافت، فعالیت آبی) و شیمیایی (میزان عصاره استخراج شده، بررسی خاصیت ضد قارچی عصاره، میزان ترکیبات موجود در اسانس روغنی) زیره سبز خشک شده، و در نهایت بهینه سازی فرایند می‌باشد. جهت بررسی اثر فاکتورها بر پاسخ‌های نام برده و بهینه کردن فرایند، از روش سطح پاسخ با طرح مرکب مرکزی استفاده گردید. بر اساس نتایج حاصل، دو فاکتور توان مایکروویو و دمای هوا بیش‌ترین تأثیر را بر پاسخ‌های فرایند داشته و سرعت هوا به ویژه مقادیر بالاتر از حداقل سرعت سیال‌سازی چندان مؤثر نبوده اند.
    Abstract
    In this perusal, a microwave assisted-fluidized bed dryer was used to dry Cuminum Cyminum.L. In ordet to study the drying kinetics, three main independent variables including: microwave power (300, 600, 900W), air temperature (45, 55, 65 ?C) and air velocity (10, 15, 20 m/s2) were considered. The objective of this research were: the calculation of drying rate and energy consumption, mathematical modeling of the process, evaluation of physical (apparent density, texture, water activity) and chemical properties (the amount of extract, antifungal property, the amount and type of essential oil compounds) of dried cumin and finally process optimization. To investigate the effects of drying factors on mentioned responses and optimization, Design Expert.7 software and central composite design in three levels were applied. Based on the results, microwave power and air temperature had the greatest impact on the responses and air velocity, especially higher values than minimum fluidization velocity had no significant effect.