عنوان پایان‌نامه

اثر حجم فرآیند بر میزان بازیافت محصول در استخراج آبی روغن بادام کوهی



    دانشجو در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثر حجم فرآیند بر میزان بازیافت محصول در استخراج آبی روغن بادام کوهی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7015;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 76050;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7015;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 76050
    تاریخ دفاع
    ۲۸ شهریور ۱۳۹۵

    در این مطالعه تاثیر پیش تیمار برشته شدن و شرایط استخراج بر استخراج آبی روغن از بادام کوهی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، پارامترهای پیش تیمار برشته شدن و شرایط استخراج (دمای برشته شدن: ?C‌160-130، مدت زمان برشته شدن:30-10 دقیقه، pH استخراج: 7-4، و مدت زمان استخراج: 6- 2ساعت) در مقیاس آزمایشگاهی با استفاده از روش سطح پاسخ مورد ارزیابی قرار گرفتند. علاوه بر این، برای بررسی تاثیر حجم فرآیند بر راندمان در استخراج آبی روغن از بادام کوهی یک استخراج دیگر نیز در شرایط بهینه به دست آمده و در مقیاس نیمه آزمایشگاهی انجام گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده از روش سطح پاسخ، بیشترین راندمان روغن برابر با %5/34 در دمای برشته شدن ?C‌142، مدت زمان برشته شدن 5/16 دقیقه، pH استخراج برابر با 67/5 و زمان استخراج 6/4 ساعت به دست آمد. راندمان استخراج به دست آمده توسط این روش از راندمان استخراج به دست آمده به روش هگزان (%1/43) کمتر، و از راندمان استخراج به دست آمده به روش پرس سرد (%5/18) به مقدار قابل توجهی بیشتر بود. علاوه بر این، برخی از خصوصیات شیمیایی روغن استخراج شده تحت شرایط بهینه با خصوصیات شیمیایی روغن استخراج شده به روش هگزان و پرس‌سرد مقایسه شد. نتایج نشان داد که ضریب شکست و عدد صابونی روغن‌های استخراج شده تحت تاثیر روش‌های استخراج مطالعه شده قرار نگرفتند. در حالی که ترکیب اسید چرب، مقادیر توکوفرول‌ها، فعالیت مهار رادیکالهای آزاد DPPH و همچنین میزان مواد غیر‌صابونی شونده، عدد یدی، عدد اسیدی و اندیس پراکسید روغن‌های استخراج شده بسته به روش استخراج متفاوت بودند. نتیجه مربوط به استخراج آبی در مقیاس نیمه آزمایشگاهی نشان داد که راندمان روغن به دست آمده در این مقیاس مشابه راندمان روغن به دست آمده در مقیاس آزمایشگاهی بود.
    Abstract
    In this study, the effect of roasting pretreatment and extraction conditions on aqueous oil extraction (AOE) from wild almond were evaluated. The parameters of the extraction conditions and roasting pretreatment were optimized at laboratoary scale using response surface methodology (RSM) considering four operational parameters at three levels (roasting temperature: 130-160 ?C; roasting time: 10-30 min; extraction pH: 4.0-7.0; and extraction time: 2-6 h). In addition, another extraction was also conducted in optimized conditions at semi-laboratoary scale to evaluate the effect of process scale on oil yield. Based on RSM, the optimum conditions were found at a roasting temperature of 142?C, roasting time of 16.5 min, extraction pH of 5.67 and extraction time of 4.6 h, where an oil recovery of 34.5% was obtained, which was lower than that obtained by hexane Soxhlet (HS) (43.1%), but appreciably higher than that obtained by cold press (CP) (18.5%). Also, several chemical characteristics of the oil extracted under optimized conditions were compared with those of the oils extracted by CP and HS extraction methods. The results showed that the refractive indices and saponification values of the oils were not influenced by the tested extraction methods. However, the fatty acid compositions, total tocopherol contents and DPPH radical scavenging capacities as well as unsaponifiable matter, iodine, peroxide and acid values of the obtained oils varied depending on the type of extraction method applied. Finally, the oil yield obtained under semi-laboratoary scale AOE was similar to that of the laboratoary scale extraction.