عنوان پایان‌نامه

مطالعه ای در زمینه کاربرد و قابلیت اطمینان برخی از روشهای غیر مخرب در شناسائی نارسائی ها، جمع آوری اطلاعات و بررسی برخی خواص دینامیکی پلهای موجود




    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه پردیس یک فنی شماره ثبت: 1243;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 41463
    تاریخ دفاع
    ۰۹ تیر ۱۳۸۸
    دانشجو
    امین هنربخش
    استاد راهنما
    شاهرخ مالک

    به منظور بررسی کاربرد روش ها و تجهیزات غیرمخرب در شناسایی وضع موجود، تعیین پارامترها و خواص مصالح، آرایش آرماتوربندی، پریود ارتعاش طبیعی و مشخصات و ابعاد ترک ها و نیز تعیین دقت و قابلیت اطمینان این روشها از مجموعه دستگاه های ماوراء صوتی و اسکنرهای الکترومغناطیسی و حرارتی و همچنین دستگاه های آزمایش دینامیکی استفاده نمودیم و نتایج حاصل از این تجهیزات را با یکدیگر و همچنین با نتایج آزمایش های مخرب و مدل های عددی مقایسه کردیم. در آزمایش های دینامیکی ملاحظه شد که با استفاده از شتاب نگارهای سه بعدی با مشخصات توضیح داده شده در پایان نامه می توان پریودهای پل را در سه جهت به دست آورد. همچنین با این روش مشخص شد که درز کوله پل مورد بررسی به درستی کار می کند ولی فلز متصل کننده موجود در حد فاصل دو عرشه رفت و برگشت، ارتعاش را فیمابین دو عرشه منتقل می کند. با مقایسه نتایج حاصل از سختی سنج اولتراسونیک با دیگر آزمایشات ملاحظه می شود که این دستگاه در مقاصد عملی عملکرد مناسبی در به دست آوردن تنش حد تسلیم و سختی آرماتور دارد. همچنین ملاحظه گردید که دستگاه تستر اولتراسونیک ابزار مناسبی برای تعیین مقاومت فشاری بتن است و نیز عمق ترک را با دقت مناسبی نشان می دهد. دستگاه چکش اشمیت دقت بالایی نداشته و فقط برای ارزیابی های اولیه همراه با کالیبراسیون به کمک آزمایش های مخرب در تعیین مقاومت فشاری بتن قابل کاربرد است. دستگاه ژئورادار 1700 هرتز جزئیات درون سازه از جمله پوشش بتن و فاصله آرماتورها را در حد قابل قبولی نشان می دهد. دستگاه ژئورادار 400 هرتز با دقت قابل ملاحظه ای عمق مدفون، ارتفاع و ابعاد فونداسیون را نشان می دهد. دستگاه های آرماتوریاب متفاوت به کار گرفته شده در برخی موارد پوشش بتن را با دقت مناسبی نشان داده و در مواردی دیگر فواصل آرماتورها و آرایش آن ها و برخی دیگر قطر آرماتورها را با دقت مطلوبی ارائه دادند. بنابراین اگر از مجموعه ای از آرماتوریاب ها با قابلیت های متفاوت برای تعیین اندازه پوشش بتن، اندازه قطر آرماتورها و آرایش و فواصل آن ها استفاده شود، می توان اطلاعات مورد نیاز را از این طریق به دست آورد ولی در این صورت نیاز به ارزیابی دقت عملکرد هریک در تعیین مقادیر فوق از طریق سوندا‍‍ژ بوده است. اسکنر حرارتی ابزاری نوین و نسبتا گران قیمت می باشد که در این مطالعه با استفاده از آن ترک ها و سوراخ های ایجاد شده در تمام ضخامت بتن در نقاط مختلف مورد بررسی قرار گرفت. البته این دستگاه قادر به تشخیص ترک ها و سوراخ های سطحی یا داخلی نمی باشد. همچنین این دستگاه تغییرات خطی درجه حرارت را در بدنه بال و جان پل های جعبه ای که به منظور تعیین گرادیان حرارتی مورد لزوم است، به نحو مناسبی نشان می دهد.
    Abstract
    In this thesis, the application, feasibility and reliability of the use of different nondestructive testing methods for the field data preparation of existing bridges have been investigated. Nondestructive testing equipments have been used together with destructive investigations to indicate the precision and reliability and field of application of such equipments. The tests included the use of electro-magnetic scanners, ultrasonic equipments and georadar facilities as well as thermal scanners. Forced vibration tests have been carried out on a bridge and the resulting periods of vibration have been compared with the finite element results and the performance of the expansion and separation joints.It has been shown that the use of such techniques in conjunction with a few number of destructive testing not only results in a reduction of the time of the site investigations, but also provides sufficient information and reduces the damage caused by destructive methods. The precision and field of application of each equipment used have been explained.