عنوان پایان‌نامه

ارزیابی و طبقه بندی شاخص های مدیریت ریسک دربیمه های عمر با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی(AHP)



    دانشجو در تاریخ ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "ارزیابی و طبقه بندی شاخص های مدیریت ریسک دربیمه های عمر با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی(AHP)" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73875;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73875
    تاریخ دفاع
    ۱۳ اسفند ۱۳۹۳
    استاد راهنما
    سعید شیرکوند

    بیمه‌ عمر یکی از مهمترین بیمه‌هایی است که آینده فرد و خانواده وی را تضمین می‌کند و به وی و خانواده و نزدیکانش نسبت به آینده نامشخص اطمینان می‌دهد. در این میان بیمه‌نامه تمام خطر فوت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. چراکه در صورت فوت بیمه شده، مبلغ سرمایه بیمه شده را به ذینفع بیمه نامه که توسط بیمه‌گذار در زمان صدور بیمه نامه مشخص گردیده است پرداخت می‌کند و در اغلب بیمه‌نامه‌های عمر ذینفع فرد خانواده و نزدیکان وی می‌باشند. در زمان صدور بیمه‌نامه می‌بایست اطلاعات دقیقی در خصوص شاخص‌های ریسک مرگ و میر نظیر سن، وضعیت سلامت، وضعیت درآمد، شغل و حرفه، سابقه بیماری در خانواده وی، مصرف دخانیات و سایر شاخص‌های تاثیرگذار بر ریسک مرگ و میر توسط بیمه‌گذار در اختیار بیمه‌گر قرار بگیرد. احصاء این شاخص‌ها جهت تعیین نرخ فنی حق بیمه مهمترین اقدامی است که در زمان صدور بیمه‌نامه عمر می‌بایست صورت پذیرد. عدم ارائه اطلاعات دقیق از سوی بیمه‌گذار ، ممکن است بیمه‌گر را دچار پدیده انتخاب نامساعد نماید. سئوال اصلی این است که در زمان صدور بیمه‌نامه چه شاخص‌هایی و با چه اولویت‌هایی را می‌بایست مدنظر قرار داد. فرضیه اساسی نیز این است که شاخص‌های ریسک مرگ و میر دارای اولویت یکسانی نیستند. این پژوهش در زمره پژوهش‌های کیفی بوده و هدف آن توسعه دانش کاربردی است. به منظور اولویت‌‌بندی ریسک‌ها، با استفاده از پرسشنامه AHP و با بهره‌گیری از نظر خبرگان صنعت بیمه در ابتدا با استفاده از مقایسات زوجی اوزان شاخص‌ها بدست آمد و سپس جهت ارزیابی شاخص‌های ریسک مرگ و میر با روش‌ تحلیل نیمه کمی ارزیابی ریسک FMEA، سه متغیر احتمال رویداد، شدت اثر و احتمال کشف مبتنی بر نظر خبرگان صنعت بیمه محاسبه گردید. در نهایت اولویت حاصل شاخص‌ها که از اوزان بدست آمده از این دو روش منتج شده است با هم مقایسه گردید. بنابراین در این رساله ضمن شناسایی شاخص‌های ریسک مرگ و میر از طریق مطالعه مقالات و فرم پیشنهاد صدور بیمه‌گران خارجی، با استفاده از دو روش تحلیل کیفی و نیمه کمی و مبتنی بر نظر خبرگان صنعت بیمه و از طریق پرسشنامه و محاسبه وزن هر یک از این شاخص‌ها، اولویت‌بندی شده و نتایج حاصل شده از این دو روش با هم مقایسه گردید.
    Abstract
    The purpose of this study was to identify and assess the mortality risk factors in whole life insurance using qualitative analysis (AHP) and semiquantitative assessment (FMEA) to identify risks in the process of issuing a life insurance policy to the risk of death transmitted from insured to insurer. If there is no exact knowledge of these risks, due to the existence of the information, and he don’t said to insured (asymmetric information), is a bad choice. The qualitative and semi-quantitative research among studies and to develop practical knowledge of the insurance industry. The qualitative analysis of the mortality risk factors, is income, health, smoking, occupation and life expectancy, and a semi-quantitative assessment of health, use of health care, life expectancy, tobacco, and injuries were shown the risks. Keywords: Whole life insurance, Mortality risk factors, AHP, FMEA